"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Milan plaće za Mihom, Broki žestoko po svlačionici - ljudi bez ponosa, Roma vas je napravila budalama

Vreme čitanja: 6min | pon. 16.05.16. | 11:33

Gonzalu Iguainu ponuđen novi ugovor sa platom od 7.000.000. Kočnica samo otkupna klauzula. Varnice između Rome i Totija

Izabrane vesti

Prelazni rok i odavanje priznanja sportskim fenomenima, uključujući i mladog Verštapena i Endija Marija, su glavni argumenti u italijanskoj sportskoj štampi. Gazeta slika portrete dvojice gogletera, Luisa Suareza i Ginzala Iguaina,  koji su vratili ponos klasičnim centarforima, u drugom planu u poslednjih deset godina, zbog vanzemaljaca,  Ronalda i Mesija. Piše se o mogućnost da Ibrahimović dođe u Napoli ako Iguain napusti klub Aurelija De Laurentisa, kao i o sve izvesnijem transferu Pjanića u Juventus. Pažnu privlače i pregovori Totija sa Romom koji su sve samo ne formalnost, kao i potreba za restauracijom Lacija. Prostor je dobilo i pražnjenje Kristijana Brokija koji je odgovornost za očajne rezultate Milana svalio na igrače.

LA GAZZETTA DELLO SPORTfenomen Iguain i nedorasli Broki

 Najtiražniji sportski dnevnik u Italiji posvećuje današnju naslovnu stranicu trojici fenomena: pilotu F1 Maksu Verštapenu, Luisu Suarezu i Gonzalu Iguainu.
18 godina do daske. Verštapen najmlađi pobednik u Formuli 1”, ističe Gazeta podatak da niko pre holandskog pilota Red Bula nije pobedio tako mlad na jednoj VN u Formuli 1.  “Hamilton i Rozberg se sudarili na startu trke. Ferari nije uspeo da profitira i dozvolio je da bude pobeđen od mladog Holanđanina na njegovom debiju u u Red Bulu. Kim drugi, Fetel treći”, stoji u podnaslovu.

Fenomeni! 76 golova pravih devetki. Sa Iguainom i Suarezom, centarfori se vraćaju na vlast”, piše Gazeta da je posle dominacije, uslovno rečeno, različitih napadača, pre svega Mesija i Ronalda, na vlast među golgeterima ponovo došla klasa klasičnih centarfora. “Napoli i Barsa slave sa njihovim monstrumima. Ali, Pipita se nećka iako je De Laurentis spreman da mu ponudi platu vrhunskog fudbalera (7.000.000 evra plus premije) do 2020. godine. Glasine iz Švedske kažu da ako Iguain ode, dolazi Ibrahimović”, citira napise u švedskim medijima Gazeta o mogućnosti da Ibra pojača Napoli. Ipak, Gazeta podseća na izjavu Zlatanovog menadžera Mina Rajole, koji nije u najboljim odnosima sa De Laurentisom, da u Napoliju znaju da prave samo filmove. Inače, Iguain je navodno pristao na tih 7.000.000 evra, ali pod uslovom da mu se otkupna klauzula sa 94.000.000 spusti na 60.000.000.

List piše i velikim tenzijama u taboru Milana, štaviše kaže se da su Rosoneri u rasulu i da se tek sada vidi koliko je rad Siniše Mihajlovića bio vredniji od onoga što su to rezultati pokazivali na terenu. “Broki besan na igrače Milana: Vi ste fudbaleri bez ponosa”, citira izjavu trenera Milana Gazeta koja svedoči o nemoći i nedoraslosti Brokija da se  uhvati u koštac sa problematičnim timom kao što je Milan.
Nemate ponos, nemate m..a. Roma je protiv vas igrala prijateljsku utakmicu. Nisu se ni oznojili. Napravili su od vas budale. Za 20 godina u fudbalu nisam video ovakvu svlačionicu. Hajde! Odgovorite! Hajde da se raspravimo“, navodno je grmeo Broki.

Palermo se spasio: 3-2 protiv Verone i Karpi silazi u Seriju B”, konstatuje Gazeta da je na kraju sve prošlo kako je bilo i predviđano pred poslednje kolo Serije A.

U vrhu strane se odvaja prostor i za događaje u Mančesteru zbog kojih je odložen meč Junajteda i Bormuta. “Noćna mora. Uzbuna bomba u Mančesteru. Stadion ispražnjen, meč odložen”, kratak je opis u naslovu jučerašnjih događaja na Old Trafordu. U podnaslovu se kaže da se radilo o lažnoj uzbuni, odnosno o aljkavosti osoba iz obezbdeđenja koji su ostavili jedan paket tokom prethodne bezbednosne vežbe.

U dnu strane su naslovi posvećni Điru d’Italija i teniskom turniru u Rimu. “Nibalijeve suze, hrono pod stresom”, piše Gazeta o jučerašnjoj tapi na kojoj je glavni favorit za konačnu pobedu na Điru, Vinčenco Nibali, pružio dokaze da je na dobrom putu da se vrati u vrhunsku formu uprkos ružnim vestima koje su stigle juče iz njegovog tima u Mesini budući da je jedna biciklistička nada koja vozi u njegovom klubu, tokom treninga, poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Mari novi princ Fora Italika. Djoković na zemlji”,  naslov je vezan za jučerašnje finale turnira u Rimu. U tekstovima na unutrašnjim stranama se uspeh Marija pripisuje vrlo srećnom žrebu koji je imao Škot do finala i seriji teških protivnika koji su se našli između Srbina i završnog meča turnira. U podnaslovu se podseća da je Serena Vilijams osvojila titulu u ženskoj konkurenciji.

 CORRIERE DELLO SPORTostanak Totija u Romi više nije tako siguran

 Rimski sportski list otvara izdanje sa aktuelnim temema u dvorištima Rome i Lacija. U Trigoriji je i dalje prva tema produžetak ugovora Frančeska Totija koji nije više tako siguran kako se činilo prošle nedelje. “Roma Totiju: Reci da ili ne”, prenosi neku vrstu ultimatuma koju je predsednik Džejms Palota ispostavio kapitenu. U podnaslovu se precizira da nema više prostora za dalje pregovore. “Totiju je ponuđen ugovor od 1.000.000 evra za godinu dana i mora da prepusti prava na komercijalno korišćenje njegovog lika”, stoji u podnaslovu. U tekstovima na unutrašnjim stranama i u rimskoj štampi se kaže da Toti želi da ima veće garancije za svoju budućnost u rukovodstvu Rome, odnosno da želi isti tretman koji ima Havijer Zaneti u Interu, kao i da ne postoji saglasnost oko komerciajlnog korišćenja brenda Frančesko Toti.

Lacio za prepravljanje”, naslov je posvećen  drugom rimskom klubu. U nadnaslovu se podseća na adio Mira Klosea, koji je juče odigrao poslednji meč u Nebeskoplavom dresu, dok se u podnaslovu najavljuej velika revoluciju u Formelu. “Od sinoć klub na radi na pronalaženju trenera i novih pojačanja”, stoji ispod. U tekstovima na unutrašnjim stranama se tvrdi da su šanse da Simone Inzagi ostane na klupi Lacija minimalne, da su ekonomski zahtevi Horhea Sampaolija neprihvatljivi i da rastu šanse Venture i Gasperinija da preuzmu Lotitov tim.

Na prvoj strani Korijere donosi i vest o ishodu u borbi za opstanak u Seriji A: “Palermo spašen, Karpi se vraća u Seriju B”.

Spektakularni Mari, novi kralj Rima”, naslov je posvećen osvajnaju turnira u Večnom gradu od strane škotskog tenisera.

TUTTOSPORTTutosport baš ne voli Venturu

Torinski sportski dnevnik nastavlja svoj “krstaški rat” protiv trenera Torina Đampjera Venture objavljujući provokativan naslov na prvoj strani sa fotografijom legendarnih igrača Torina koji su osvojili poslednji skudeto za tim Granata: “Ovo je Torino, a ne Venuturin tim koji je poražen 17. put u sezoni”. Na fotografiji se nalaze igrači koji su pre 40 godina prišili trobojni štit na bordo dres Torina: Zakareli, Puliči, Salvadori, Sala i Gracijani.

Stiže Gomešov pristanak i napad na Pjanića”, svedoči Tutosport o Juventusovom vrlo agresivnom početku kampanje pojačanja za sledeću sezonu. U podnaslovu se predviđa dolazak obojice igrača u redove Bjankonera: “Portugalac je rekao da i sada se pregovara sa Valensijom, za Pjanića Juve ne bi da plati cifru iz raskidne klauzule”. Podsetimo, raskidna klauzula za Pjanića iznosi 38.500.000 evra. Na ruku Juventusa ida činjenica da Pjanić traži povećanje plate u Romi na 5.000.000 evra što je u potpunoj koliziji sa namerom predsednika Đalorosih Palote da smanji ukupnu visinu plata igrača u klubu.

U dnu strane Tutosport odaje priznanje novoj zvezdi Formule 1: “Verštapen, bejbi rekord . Ćao Ferari! Mercedes haos”, aludira Tutosport na podatak da je Verštapen trebalo da bude pilot Ferarija, pre dve godine je bio na probi, i na još jedan incident između pilota nemačkog tima, Hamiltona i Rozberga, koji su eliminisali jedan drugog na startu trke. Tutosport kao i ostala italijanska štampa na strani su Rozberga podsećajući da je Hamilton bio nekorektan sa svim svojim partnerima, od Bartona preko Alonsa do sada Rozberga.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija ARomaNapoliMilanLacioKristijan BrokiItalijaHorhe SampaoliGonzalo IguainFrančesko TotiEvropaĐampjero Ventura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara