"naslovne strane sportske štampe"
"naslovne strane sportske štampe"

Buongiorno Italia: Nije to novi stadion Rome, to je Palotina privatna kombinacija

Vreme čitanja: 6min | čet. 23.02.17. | 11:34

Pohvale na račun Juventusa, Delio Rosi zaboravio sukob sa Ljajićem

Izabrane vesti

Pobeda Juventusa Porta u Ligi šampiona vodeća je tema u italijanskoj sportskoj štampi. Odmah iza je je sve zamršenija polemika o izgradnji stadiona Rome budući da bi Roma morala da plaća zakup da bi igrala na njemu. U celu priču se uplela politika i ekonomski interesi raznih mešetara koji bi da ostvare velike profite na račun svih građana Rima zloupotrebljavajući ljubav navijača Đalorosih prema njihovom klubu. Piše se i da bi Čiro Imobile mogao da preskoči meč sa Udinezeom što bi omogućilo još jednu priliku Filipu Đorđeviću. Tutosport prenosi glasine da je Inter spreman da ponudi dvostruko veću platu Kostasu Manolasu od one koju prima u Romi, a da je Milan u Havijeru Pastoreu idenfitikovao alternativu ako ne uspe da dovede Federika Bernardeskija.

LA GAZZETTA DELLO SPORTO Alegriju u superlativu

Dobar, odličan, Maks”, odaje priznanje Gazeta, vodećim naslovom na prvoj strani, Maksu Alegriju za pobedu Juventusa u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Portoa 2-0. “Trener Juvea je u drugom poluvremenu izvukao iz rukava svoje dve super rezerve: Dani Alveš i Pjaca zatresli mreže i u jednom gutljaju popili  Porto koji je igrao sat vremena sa desetoricom posle isključenja Teljesa, bivšeg igrača Intera”, stoji u podnaslovu. Gazeta konstatuje da su Bjankoneri već stavili hipoteku na prolazak u sledeću rundu najprestižnijeg klupskog takmičenja.

List posvećuje deo naslovnice i stranu u današnjem izdanju Leonardu Bonučiju koji je juče posmatrao svoje drugove iz počasne lože, na barskoj stolici, pored Bepea Marote i Pavela Nedveda. “Bonuči se na tribinama ne raduje prvom golu, a onda je usledio urlik olakšanja kada je Dani Alveš zatresao mrežu. Alegri otkrio: Bonuči se izvinio”, sažela je Gazeta u par rečenica sagu Bonuči - Alegri.

U redakcijskom komentaru milanski dnevnik tvrdi da je posle osmofinalnih mečeva Juve zaradio mesto u društvu pet faovorita za osvajanje Lige šampiona. “Bjankoneri među pet favorita”, naslov je komentara u kojem se pored Juventusa među najozbiljnije kandidate za osvajanje fudabalskog Monblana nalaze i Real Madrid, Bajern, PSŽ i Atletiko Madrid. Kao eventualni autsajder iz drugog plana se pominje Mančester Siti Pepa Gvardiole.

Gazeta objavljuje intervju sa ocem Roberta Galjardinija, novom zvezdom Intera: “Tata Galjardini opisuje svog neumornog sina: Predosećao je da će završiti u Interu”. Stariji Galjardini, Alesandro, ispričao je da su Roberta, kad je bio mali, zbog njegove izdržljivosti i srčanosti, zvali Durasel i da je kao petlić igrao sa dve godine starijim dečacima od njega. Galjardinijev otac je otkrio da je i on navijač Intera i da legenda Nerazura Macola bio njegov idol.

 “Milan, Kanavaro nudi Baki 10.000.00 evra po sezoni, ali ne odustaje od Kalinića”, piše Gazeta da je italijanskih trener na privremenom radu u Kini rešen da dovede jednog od dvojice centarfora u Tijenđin.

Souza: jedan finalista Lige Evrope izaći će iz dvoboja Fjorentina - Borusija”, ubeđen je trener Ljubičastih da će tim koji obezbedi prolaz večeras u Firenci u osminu finala Lige Evrope stići do kraja takmičenja.

U dnu strane Gazeta prenosi i izjavu lidera Pokreta pet zvezda Bepea Grila, koji na daljinu “upravalja” gradonačelnicom Rima Virdžinijom Rađi,da stadion Rome ne može da se pravi na lokaciji koju su predvideli predsednik Rome Džejms Palota i njegovi partneri: “Haos oko stadiona Rome. Grilo: napraviće se, ali ne na Tor di Vale”.

CORRIERE DELLO SPORT

Palotine spletke u RimuMILIJARDA!”, pretnja je koju predsednik Rome Džejms Palota lansira glavnom gradu Rimu ako mu ne dozvoli da napravi njegov privatni stadion, tržni centar i tri nebodera. Ne treba smetnuti s uma da se ne radi o stadionu Rome, već o privatnom vlasništvu Džejmsa Palote i njegovih  partnera koji bi iznajmljivali stadion Romi, a prodali poslovni prostor u tržnom centru i tri nebodera i ostvarili milionske profite.

List stavlja jednu protiv druge izjavu vođe Pokreta pet zvezda Bepea Grila čija je partija na vlasti u RImu - izbore je dobila opirući se javnoj izgradnji stadiona Džejmsa Palote, koji mnogi pogrešno nazivaju stadionom Rome – i samog predsednika Vučice. “Hoćemo da napravimo stadion, ali ne na Tor di Vale, odnosno na lokaciji koja je veoma rizična zbog izlivanja Tibra. Gradonačelnica će odlučiti gde je moguće napraviti stadion”, izjavio je Grilo.

Odrečan odgovor za izgradnju stadiona bi bio katastrofalan za Romu, italijanski fudbal , ceo grad i buduće investicije”, poručio je dramatično Palota, koji se nije video u Italjii od septermbra prošle godine. Palota insistira na izgradnji stadiona na Tor di Vale jer su njegovi partneri već uložili 42.000.000 evra u kupovinu zemljišta na kome bi trebalo da bude napravljen stadion i prateći objekti. Jasno je da se radi o jednoj velikoj spekulaciji u kojoj Palota i njegovi partneri žele da zloupotrebljavajući ljubav navijača prema Romi ostvare mega profite. Većina Rimljana je to prepoznala i glasala je za Pokret pet zvezda baš zato što se protivio izgradnji stadiona i nebodera na Tor di Vale i interesima  lobija građevinskih preduzimača i spekulanata. Međutim, kriza u Pokretu pet zvezda i očigledna nekompetentnost gradonačelnice Virdžinije Rađi dala je priliku medijima naklonjenim drugim političkim strankama i građevinskim preduzimačima isključenim iz Palotinog projekta, da koriste pitanje stadiona da bi rušili vlast u Rimu, odnosno pokvarili posao Rominom predsedniku i njegovim partnerima. Drugim rečime, zloupotrebljava se ljubav navijača prema Romi za političke igre i pravljenje ogromnih profita koji će završiti u privatnim džepovima.

 “Večeras dolazi Viljaral i počinje se od 4-0 sa Totijem u trci za rekordima”, najavljuje Korijere večerašnji meč Lige Evrope koji neće imati veliki takmičarski značaj jer je Roma, praktično, već u osmini finala, ali će Frančesko Toti moći da uđe u istoriju ako postigne gol. Naime Toti je već najstariji strelac u Ligi šampiona, a večeras bi mogao to da postane i u Ligi Evrope.

Lacio, strah za Imobilea”, uključuje Korijere alarm za centarfora Nebeskoplavih koji će iz predostrožnosti, zbog rovitosti, preskočiti meč sa Udinezeom, kako bi bio spreman za duel sa Romom u Kupu Italije sledeće srede. Protiv tima Điđija Del Nerija trebalo bi da istrči na teren, od prvog minuta, umesto Imobilea, naš Filip Đorđević.

TUTTOSPORTDelio Rosi oprostio Ljajiću

Samo Juve. Dva gola, stativa i posed lopte: Ćao Porto”, naslov je i nadnaslov Tutosporta povodom pobede Bjankonera na Dragau. U podnaslovu se podvlači da su Pjaca i Dani Alveš sa svojim ulaskom na teren promenili toko meča i obezbedili svojim golovima pobedu nad Portugalcima koji su igrali dobar deo meča sa 10 igrača.

Torinski dnenvik objavljuje i intervju sa Deliom Rosijem pred meč Torina sa Fjorentinom: “Toro, Evropa mora da bude tvoja kuća, Ljajiću odrasti”, poručio je italijanski stručnjak. Rosi je takođe rekao da bi voleo da u budućnosti trenira Torino, ali i da Mihajlović radi odlično svoj posao, imajući u vidu sve okolnosti. Rosi koji je zbog šamaranja Ljajića, pre par godina dok su obojica bila u Firenci, dobio otkaz od Fjorentine, ali je prevazišao odavno taj incident i otvoreno podržao Mihajlovićevu odluku da insistira na Ljajiću: “Miha je u pravu kada ne odustaje od Ljajića i forsira ga kao startera, to je jedini način da Adem, konačno, odraste”, rekao je Rosi.

Inter lansirao novi napad na Manolasa”, piše Tutosport da su Nerazuri ponudili duplo veću platu od one koju Grk prima u Romi, malo manje od 2.000.000 evra.

List donosi i glasinu sa fudbalske pijace vezanu za Milan, koji će za par dana preći u kinesko vlasništvo: “Alternativa za Bernardeskija je Pastore”. Ako Rosoneri ne budu uspeli da dovedu talentovanu “desetku” Ljubičastih, okrenuće se ka igraču PSŽ koji je u Italiji igrao u dresu Palerma.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija ARomaMilanMasimilijano AlegriJuventusItalijaEvropaDžejms PalotaBuongiorno ItaliaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara