"Inter dominira naslovnom stranom Gazete"
"Inter dominira naslovnom stranom Gazete"

BUONGIORNO ITALIA: Palota i Roma hoće Skudeto, Inter napreduje... Lagano

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.11.14. | 10:54

"Kakav ružan Torino", piše Gazeta posle poraza Bikova u Helsinkiju. Svi italijanski mediji slave rođendan legendarnog Điđija Rive

Inter dominira naslovnom stranom Gazete(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Predsednik Rome Džejms Palota u  intervju za Korijere delo Sport potvrđuje šampionske ambicije Đalorosih dok direktor Juventusa Pavel Nedved u razgovoru sa Tutosportom zahteva od igrača Stare dame da se više angažuju, posebno u Ligi šampiona. Za to vreme Inter, što bi rekla Gazeta, napreduje polako, Napoli izgleda preporođeno, Italija slavi 70 rođendan svoje fudbalske legende Điđija Rive a Miro Klose juri kvotu 300 golova u karijeri.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Inter, napred polako", glavni je naslov na prvoj strani Gazete koji odaje utisak italijanske fudbalske javnosti posle remija Nerazura u Sent Etjenu u Ligi Evrope.

Pozitivni signali su stigli, piše Gazeta, od Bonacolija, Dodoa, Mbaje. "Stidlivi signali oporavka. Macari zadovoljan: Ponosan sam na moje momke".

Naslovi posvećeni ostalim italijanskim učesnicima u Ligi Evrope su sledeći: "De Guzman opčinio Napli. Het-trik i  Jang Bojs nokautiran", veliča se učinak letošnjeg pojačanja Napolija u trijumfu nad Švajcarcima 3-0.

"Paskval uhvatio PAOK, Fjorentina u šesnaestini finala", ističe Gazeta povodom remija Ljubičastih protiv PAOK-a.

"Kakav ružan Torino u Helsinkiju: Ventura: navijači izvinite", prenosi Gazeta izvinjenje trenera Toroa posle poraza od Helsinkija 2-1.

Posle jučerašnje najave pomene stila i formacije Juventusa, milanski sportski dnevnik analizira početak sezone Masimilijana Alegrija na klupi Stare dame i zaključuje: "Juve sada ide Maks (igra reči sa nadimkom Alegrija, Maks), Alegri nije nikada tako dobro počeo sezonu". Gazeta podseća da je bodovni učinak u prvih 10 utakmica šampionata bolji od onoga na klupi Milana kada je osvojio skudeto sa Rosonerima.

Na tapetu je i sve napetiji odnos između Pacinija i Milana koji nije nimalo relaksiran posle postignutog gola bivšeg igrača Intera, Sampa i Fjorentine protiv San Lorenca: "Pacini je za odvezivanje. Posigao gol, ali u Milanu nema budućnost".

Gazeta, kao i sve italijanske novine, čestitaju 70 rođendan Điđiju Rivi, fudbalskoj legendi Azura i Kaljarija: "Sve najbolje Riva, golgeter legenda,  simobol jednog ostrva". U podnaslovu se podseća da je Riva bio presudan za osvajanje jedinog skudeta u istoriji Kaljarija i da je odbio ponude Juventusa i Intera zbog ljubavi prema klubu i Sardiniji iako je on iz Lombardije.

Najtiražniji italijanski dnevnik objavljuje i rezultate istraživanja o stadionima italijanskih prvoligaša, koji su u prilično lošem stanju: "Uzbuna u Seriji A, tereni u Đenovi i Parmi za suspenziju".

CORRIERE DELLO SPORTRim čeka Klosea

Rimski sportski dnevnik objavljuje ekskluzivni intervju sa većinskim vlasnikom i predsednikom Rome Džejmsom Palotom u kojem je poručio: "Osvojimo šampionsku titulu".

Palota je, između ostalog, još rekao: "Roma je jedinstvena, ekipa zna da ima moje veliko poverenje, možeo da prestignemo Juventus. Idemo na pobedu već u nedelju protiv Torina. Bajern je super, mi nismo mogli da računamo na veliki broj važnih fudbalera zbog povreda. U svakom slučaju Liga šampiona nije završena, budućnost je i dalje u našim rukama", podsetio je Palota na činjenicu da je Roma i pored poraza od Bajerna druga na tebali svoje grupe, zajedno sa moskovskim CSKA dok je Mančester Siti poslednji sa samo dva boda.

"Napoli napreduje, Inter se pati" naslov je posvećen učinku dva od četiri italijanska kluba u Ligi Evrope uz podsećanja da je Fjorentina već prošla u 16-inu finala Lige šampiona uprkos remiju sa Paokom a da je Torino poražen u Helsinkiju.

Na naslovnoj Korijerea nalazimo i Miroslava Klosea koji želi da dostigne još jedan rekord u svojoj bogatoj karijeri: "Lacio, Klose u potrazi za 300. golom". Korijere navodi da je najbolji strelac svih vremena na svetskim prvenstvima u fudbalu, do sada, postigao 296 golova u karijeri. Takođe, list prenosi reči Filipa Đorđevića sa jučerašnje konferencije za novinare u Formelu kojima je proklamovao lični, i cilj njegovih sagirača: "Hoću da budemo treći u prvenstvu".

"Sedamdeset godina Rive, jednostavni šampion", naslov je Korijerea koji takođe proslavlja rođendan žive fudbalske legende.

Na kraju Korijere obajvljuje i intervju sa predsednikom Verone Mauricijom Setijem: "Veronin san je da se popne na krov Evrope", izjavio je ambiciozni predsednik Verone koji navodi Borusiju Dortmund kao njegov obrazac vođenja kluba.

TUTTOSPORTPavel Nedved, udarna priča Tutosporta

Torinski sportski list objavljuje razgovor sa Pavelom Nedvedom: "Juve, moraš da pružiš više", poručio je igračima Stare dame nakadašnji as Lacija i Juventusa a danas rukovodilac Stare dame.  Interesantno je da se Nedved opredelio za Nojera, golmana Bajerna i nemačkog nacionalnog tima, kao favorita za Zlatnu loptu, ali je ipak podvukao da ne bi menjao Bufona za nemačkog golmana.

"Toro, ispod nule", razočaran je Tutosport pruženom igrom, ne samo rezultatom Torina u Ligi Evrope protiv Helsinkija.

"Inter se zadovoljio sa Dodoom, prolaz u sledeći krug na dohvat ruke", naslov je koji se odnosi na remi Intera sa Sent Etjenom i činjenicu da će Nerazurima biti dovoljan bod u susretu sa Dnjeprom na San Siru da bi obezbedio matematički kolo pre kraja prolazak u 16-inu finala Lige Evrope.

"Napoli šou, Fjorentina remi zlatan vredan", ocena je jučerašnjih rezultata timova iz Napulja (pobeda nad Jang Bojsom 3-0) i Firence (nerešen ishod sa PAOK-om 1-1) u Ligi Evrope koji je doveo Napoli na korak od plasmana u sledeću fazu, a Fjorentini već obezbedio prolaz u nokaut završnicu Lige Evrope.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaDžejms PalotaĐampaolo PaciniEvropaFjorentinaInterItalijaJuventusNapoliRomaSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara