"Buongiorno Italia"
"Buongiorno Italia"

Buongiorno Italia: Roma objavila rat huliganima, Palota tvrdi da se radi o kriminalcima!

Vreme čitanja: 6min | čet. 16.04.15. | 11:13

Prvi čovek Vučice najavio je da se neće smiriti dok ne odstrani sve kriminalce sa stadiona, na radost pravih navijača. Samo osvajanje Lige šampiona može da zadrži Teveza u Juventusu, tvrdi Tutosport

Buongiorno Italia

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Glavna tema u italijanskim sportskim medijima je razgovor predsednika Rome Džejmsa Palote na društvenim mrežama sa navijačima Đalorosih u kojem je obećao „oslobađanje“ stadiona od kriminalaca i nasilnika. Korijere dela Sera je lansirao vest da je Tevez već saopštio rukovodstvu Juventusa da se vraća u Argentinu na kraju sezone i da samo osvajanje Lige šampiona može da mu promeni ideju. Takođe, iako u Italiji priznaju da je Jirgen Klop bliži Premijer ligi, postoji nekoliko klubova u Seriji A  koji bi ga rado videli kao šefa stručnog štaba.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta

Gazeta delo Sport je stala uz predsednika Rome Džejmsa Palotu u njegovoj borbi da udalji sa stadiona nasilne navijače, odnosno kriminalce koji se za vikend transformišu u navijače. U redakcijskom uvodniku koji je potpisao glavni i odgovorni urednik Andrea Monti, najčitaniji sportski dnevnik u Italiji traži od sportske javnosti i funkcionera da stanu uz vlasnika Rome i da konačno tribine italijanskih stadiona budu oslobođene od terore malobrojnih kriminalaca koji zloupotreblavaju iskrenu ljubav većine prema klubu za njihove, veoma često, ilegalne ciljeve.

„Palota nastavlja“, dominira naslov prvom stranom Gazete koji može da se tumači u slobodnijem prevodu i kao „Borba se nastavlja“, sa fotografijom Džejmsa Palote, Danijela de Rosija, dok ga „postrojavaju“ vođe ultrasa i sramni transparent koji je bio izložen na utakmici protiv Napolija sa uvredama na račun majke ubijenog Ćira Espozita.

„Predsednik Rome pojačao dozu protiv ultrasa: Nulta tolerancija prema rasistima, prema onima koji bacaju g..na na igrače i prema onima koji kreiraju nasilje zbog kojih ogromna većina plaća posledice“, prenete su reči Palote u jednoipočasovnom ćaskanju preko društvenih mreža sa navijačima Rome.

Gazeta piše da Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije, Zajednica prvoligaša i Fudbalski savez Italije razmatraju mogućnost zabrane izlaganja transparenata na utakmicama.

„Juveovi hajlenderi: Neprolazni Bufon i Pirlo, sa njima dvojicom može se i na krov Evrope“, tvrdi Gazeta podsećajući da bi dvojica veterana mogla da se vrate u junu na Olimpijski stadion u Berlinu gde će se održati finale Lige šampiona, odnosno na stadion na kojem su postali prvaci sveta sa Italijom 2006. godine.  U redakcijskom komentaru, Gazeta navodi da je pred Masimilijanom Alegrijem i njegovim momcima jedinstvena prilika da odvedu  Juventus u finale Lige šampiona posle 12 godina i nesrećnog poraza na penalima od Milana na Old Trafordu.

„Nejmar + Suarez, Barsa preterala. Kakav Kvarežma, Bajern u neprilikama“, naslov je Gazete povodom pobede Barselone nad PSŽ na Parku Prinčeva i trijumfa Portoa nad Bajernom, s rezultatima 3:1.

Nije prošao nezapaženo ni adio Jirgena Klopa Borusiji Dortmund: „Klop, iznenadni adio. U junu napušta Borusiju, Italija se nada ali, tu je Siti“. Prema informacijama lista, više italijanskih klubova bi želelo da angažuje Klopa, Milan i Napoli pre svih, mada se šuška i o Romi, ali je Siti čini se najbliži nemačkom stručnjaku.

Na kraju Gazeta najavljuje i večerašnje dvoboje italijanskih timova u Ligi Evrope, Napolija protiv Volfzburga i Fjorentine protiv Dinama iz Kijeva. „Iguain i Salah. Napoli i Fjorentina izvlače asove iz rukava“, ističe Gazeta da se Benitez i Montela najviše uzdaju u dvojicu napadača na gostovanjima u Nemačkoj i Ukrajini.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere

„PALOTA POVEĆAVA ULOG“,  vodeći je naslov na prvoj strani Korijerea u kojim se najavljuje sadržaj dijaloga predsednika Rome sa navijačima Đalorosih preko društvenih mreža.

„Napolje lažni vatreni navijači, oni pravi nisu rasisti i nisu nasilni. Garsija ostaje“, prenete su reči Palote koji je osim o navijačima pričao i planovima za budućnost Rome u kojoj su predviđeni aktuelni trener Garsija, novi stadion koji će početi da niče na jesen i cilj da Roma bude među pet najboljih klubova u Evropi.

Korijere objavljuje i dosije o nasilnim navijačima i regirstruje alarmantne podatke: „Uzbuna, nasilje na tribinama je ponovo u porastu“. Prema podacima Korijerea posle dosta godina u kojim se beležio pad nasilnih incidenat na stadionima u poslednjo sezoni je promenjena tendenca i siledžije su se vratile u akciju.

Felipe Anderson je u intervjuu na svoj rođendan, koji je bio juče, umirio navijače Nebeskoplavih: „Lacio, žurka za Felipea: Budite mirni, ostajem“, obećao je vernost brazilski fudbaler klubu koji ga je lansirao u žižu interesovanja. Za svoj rođendan, Anderson je poželeo da postigne dva gola Bufonu na utakmici protiv Juventusa u subotu. Prema mišljenju trenera Lacija Stefana Piolija koji je kao igrač proveo tri godine u Juventusu, istina bio je više na klupi nego na terenu jer je bio zamena „izvesnom“ Mišelu Platiniju, utakmica protiv Bjankonera biće neizvesna: „To je izazov ravnopravnih timova“.

U međuvremenu predsednik kluba Klaudio Lotito pripremio je ekstra premije u slučaju da se Lacio plasira u Ligu šampiona i osvoji Kup Italije - 28 fudbalera u sastavu Nebeskoplavih će podeliti pet miliona evra.

„Fjorentina i Napoli, noć za poletanje“, najavljuje tim naslovom gostovanje tima iz Firence i Napulja u Kijevu odnosno Volfzburgu.

„Porto, kakav podvig, Bajern nokautiran 3:1. Barsa, Suarezov šou, PSŽ potopljen 1:3“, Korijereov je prikaz jučerašnjih četvrtfinalnih mečeva Lige šampiona.

TUTTOSPORT

Tutosport

Torinski sportski dnevnik se bavi sudbinom Teveza na prvoj strani posle informacija Korijerea dela Sera da je Argentinac već rekao rukovodstvu Juventusa da želi da se vrati u Buenos Ajres već ovog leta, godinu dana pre isteka ugovora. Prema tim izvorima samo het-trik Juventusa, to jest Skudeto i osvajanje Lige šampiona i Kupa Italije, bi mogli da pobede nostalgiju Apača za rodnom grudom.

„Tevez odlazi? Odlučuje on“, naslov je kojim se najavljuje intervju sa selektorom Argentine Tatom Martinom koji je vratio Teveza u reprezentaciju posle tri godine ostracizma koji je nametnuo prethodni selektor Gaučosa Sabelja.

„Boka je veliki tim. Nije tajna da žele Karlosa kao ni da on ima nameru da se vrati. Jedno je sigurno, na kraju će on odlučiti gde će nastaviti karijeru na kraju sezone“, izjavio je Martino koji je boravio u Torinu i prisustvovao je meču Juventusa i Monaka.

Prema pisanju Tutosporta, Juve već uveliko radi na pronalaženju zamene za Teveza i da je Dibala taj koji bi trebalo da zameni Apača.

Tutosport prenosi i reči predsednika Fudbalskog saveza Italije Karla Tavekja i predsednika Olimpijskog komiteta Italije Đovanija Malagoa koji imaju istovetni stav prema Juventusu: „Juve je tim koji spasava Italiju, bilo bi veoma dobro da se plasira u finale Lige šampiona“.

„Fantastični Suarez i Barsa slavi. Bajern potonuo“, tako je Tutosport video pobedu Barselone nad PSŽ-om i poraz Bajerna od Porta u Ligi šampiona.

„Zabibereni Napoli, ćao Benitez? Varnice Viola“, aludira Tutosport na izjave dvojice trenera, Beniteza i Montele, pred mečeve Napolija i Fjorentine u Ligi Evrope protiv Volfzburga i Dinama iz Kijeva. Benitez je svojim izjavama na konferenciji za novinare jasno stavio do znanja da mu se ne sviđa karantin koji je nametnuo predsednik i gazda kluba Aurelio de Laurentis, a iskoristio je priliku i da „bocne“ filmskog magnata istakavši da je on želeo Perišića, Luiza Gustava i Širlea, a da oni danas nose dres nemačkog prvoligaša.

Košarkaški NBA as Danilo Galinari dao je intervju povodom milanskog derbija na programu u nedelju veče na San Siru: „Moj Milanu: Pobedimo Inter sa 2:1! I naučimo nešto od Juventusa“, rekao je između ostalog igrač Denver Nagetsa.

Tutosport prenosi i detalje pakta koji je kapiten Torina Kamil Glik napravio sa navijačima Granata: „Toro, sve za Evropu“. Tifozima Torina se posle solidnog nastupa u Ligi Evrope sviđa ideja da ponove ovosezonsko iskustvo.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaNapoliMilanJuventusItalijaInterFjorentinaEvropaDžejms PalotaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara