Buongiorno Italia: Ronaldeski potisnuo Dibalda, Sergej već potpisao novi ugovor

Vreme čitanja: 6min | uto. 25.09.18. | 12:09

Po uzoru na Ronalda, Bernardeski je počeo da se predstavlja kao FB33 i da je u osvojio poverenje Alegrija koji ga sada vidi kao savršenog partnera Ronaldu u napadu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Federiko Bernardeski je u centru pažnje italijanske sportske štampe posle veoma uverljivog početka prvenstva ali i imitiranja Kristijana Ronalda, uključujući i postavljanje obnaženih fotografija na društvenim mrežama. Piše se i o večerašnjem meču Intera i Fjorentine, krizi Rome i činjenici da Di Frančesko može da bude otpušten ove ili sledeće nedelje. Navodi se i da su Milinković-Savić i Imobile već potpisali nove ugovore sa Lacijom i da će biti zvanično obznanjeni za koji dan. Tutosprot nastavlja da potpiruje nade navijača Juvea da će se Pol Pogba vratiti iz Mančester Junajteda. Istvoremeno, italijanska štampa veruje da je Italija imala sreće na žrebu za finalni turnir Mundijala u odbojci kada je izvukla Srbiju i Poljsku.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Kovanica “Ronaldeski” je zamenila prethodnu “Dibaldo”, piše na prvoj strani Gazeta da je Bernardeski čovek momenta u Kontinasi zajedno sa Ronaldom i da je stavio u senku Dibalu. “Na početku je bio “Dibaldo”, sada Juve ima novi tandem” navodi milanski dnevnik da je dolazak Ronalda najviše, u pozitivnom smislu, uticao na Beranrdeskija. “Bernardeski imitira Ronalda”, otkriva Gazeta da je osim fotografija na društvenim mrežama, po uzoru na CR7, mladi Italijan u svojoj vili napravio privatnu teretanu da može da trenira i kada nije u Kontinasi. Po uzoru na Ronalda, Bernardeski je počeo da se predstvlja kao FB33 i da je u osvojio poverenje Alegrija koji ga sada vidi kao savršenog partnera Ronaldu u napadu.

S druge strane Gazeta izvlači podataka da niko u Ervopi nije toliko puta šutirao na protivnički gol u prvih pet utakmica šampionata kao Ronaldo: “CR7, glad za golovima. U Evropi niko ne traži put za gol koliko on. Sa 42 šuta u pet utakmica Ronaldo se nalazi na čelu tabele u Evropi”. List dodaje da je sa dolaskom Portugalca Juve stao uz rame Mančester Sitiju po broju stvorenih šansi i udarcima u okvir gola, pretekavši Barselonu i Real Madrid.

Bonuči vodi sina da igra u Torinu” naslov je tople ljudske priče o igraču Juvea koji prati svog sina Lorenca na treninge gradskog rivala i sportski podnosi što prvenac s ponosom nosi dres svog idola Belotija, golgetera Granata.

Bez odbrane, veliki broj pomračenja. Milan, koliko neprilika za Gatuza”, naslov je priče u kojoj se konstatuje da je i na startu ove sezone Gatuzov tim pookazao iste slabosti kao iz prethodne. Naime, Milan je na deset uzastopnih utakmica u prethodnom i ovom šampionatu uvek primio gol. Poslednji put su uspeli da sačuvaju mrežu u aprilu protiv Napolija.

"Inter, nikad ne reci gol. Klub pobesneo: podneta žalba da Spaleti večers vodi tim protiv Ljubičastih", aludira Gazeta na jedan od veoma popluarnih televizijskih šou programa “Mai dire gol”( Nikad ne reci gol) da bi prikazali apsurdnu sitauciju da je trener Spaleti dobio zabranu vođenja tim za jednu utakmicu zbog preteranog slavlja gola Brzovića protiv Sampdorije. U obrazloženju disciplinske kazne se kaže da je Spaletijava reakcija protumačena kao polemička prema sudijskoj četvorci.

U vrhu strane Gazeta najavljuje i finalni turnir Mundijala u odbojci i tvrdi da je Italija prošla dobro u žrebu pošto je “upecala” Srbiju i Poljsku. Na unutrašnjim stranama se prenosi izjava selektora Bleđinija koji za razliku od Gazeta upozorava da je Srbija sve samo ne “lak” protivnik:” Srbija je pobedila Rusiju i Francusku i to govori o snazi Grbićevog tima”.

CORRIERE DELLO SPORT

"Dalje ruke od Di Fančeska", interpretira Korijere stav velike većine navijača Rome koji za krizu tima okrivljuju predsednika Džejmsa Palotu i sportskog direktora Monćija i daju punu podršku treneru Đalorosih. "Klupa Euzebija je ulog na utakmicama sa Frozinoneom i Lacijom ali nije njegova odgovornost za loš start Rome: kontaktiran Sousa, ali za sada je sve na čekanju”, piše Korijere. Na unutrašnjim stranama se kaže da je došlo do podele unutar Rome i da su se stvorile dve struje. Jednu predstavljaju predsednik Palota i savetnik Fanko Baldini, a drugu Monći i Toti. Prvi su za otkaz Di Frančesku drugi ga brane.

U međuvremenu, Di Frančesko je "podigao" glas u svlačionici i protiv Frozinonea i Lacija pojedini senatori bi mogli da završe na klupi, počev od Džeka koji je kritikovao trenera da ima previš popustljiv stav prema upravi kluba koja je prodala najbolje igrače Rome prethodnog leta.

"Čiro izbrisao Klosea", naslov je ispod zaglavlja dok se u tekstu iznosi podatak da je sa dva gola protiv Đenove Imobile stigao na kvotu 55 golova u Seriji A u dresu Nebeskoplavih i da mu je bilo potrebno 763 dana za taj učinak dok je Nemcu bilo nephodno 1710 dana. Osim o Imobileu, Korijere piše i o Milinković Saviću.

Srpskom fudbaleru je posvećana čitava stranica uz vest da je već potpisao novi ugovor sa Lacijom i da će zvanično biti predstavljen za koji dan: 3.000.000 evra plus bonusi.
"Milinković od zlata, divovski skok", naslov je teksta u kojem se vezu pohvale za prikazanu igru Sergeja i činjenicu da je glavom prvo asistirao Kaisedu za vodeći gol protiv Đenove a zatim je glavom postigao treći gol za svoj tim. Pedantni statističari su zabeležili da od aprila Sergej nije na jednoj utakmici asistirao i postigao gol, odnosno od dvoboja sa Sampdorijom u prošloj sezoni.

Korijere na unutrašnjim stranama prenosi i upozorenje rukovodioca Milana treneru Gatuzu:
"Leonardo poslao poruku Ringju". Tehnički direktor Rosonera je doslovce rekao:
"Rino je deo našeg projekta ali ne možemo da čekamo dugo. Poboljšanja i preokret moraju da dođu već na sledećim utakmicama".

Izjava Leonarda je manje dramatična ako se ima u vidu da Milan u sledeća tri kola igra protiv Empollija, Sasuola i Kjeva.

TUTTOSPORT

"Pogbum, hoće Juve", nastavlja torinski dnenvik da podgrejava priče o povratku Pola Pogbe u Juventus. Torinskom dnevniku su izjave Pogbe o taktici Morinja i igri Junajteda dale novi šlagvort. "Nove poruke protiv Murinja su pokazatelj da je razvod sve bliže", tvrdi list.

Ronaldo nije na prvoj strani Tutosporta ali je zato na drugoj i trećoj gde se kaže da je nepravda što mu nije dodeljena nagrada najboljeg igrača sveta.
"Kraljevski Juve za CR7", piše dnevnik da će Alegri prilagoditi tim Bjankonera Ronaldu i da će on ličiti po formacijskoj postavci i stilu igre na Ronaldov Real iz prethodnih godina. Juve će po tim navodima igrati sa formacijom 4-3-1-2. Mandžukić će biti Benzema, Dibala, Isko, Bernardeski Kros, Pjanić, Modrić, a Emre, Čan, Kazemiro.

"Toro za podizanje, Kairo potvrdio poverenje Macariju", tvrdi Tutosport da predsednik Torina nema nameru da stavi pod sumnju svog trenera. Prvi čovek Granata je najavio da će se tek na kraju jesenjeg dela šampionata podvući crta a da do tada Macari može mirno da radi.

"Inter - Fjorentina, Ikardi traži gol, Kjeza drugo mesto", stavlja u prvi plan list podatak da Maurito još nije postigao gol u ovosezonskom izdanju Serije A dok bi Fjorentina u slučaju uspeha večeras na San Siru prenoćila na drugom mestu. Na unutrašnjim stranama Tutosport podseća da će ovo biti prvi meč Kjeze na San Siru protiv Intera i da bi vrlo lako mogao da bude poslednji jer je već mesecima prvi izbor za sledeći prelazni rok Nerazura. Torinski dnevnik najavljuje povratak De Fraj među startere umesto Mirande dok će Perišić zameniti Politana u odnosu na početnih 11 sa Marasija.

Bivši golaman Lacija i dugogodišnji saradnik Roberta Mančinija, a danas televizijski komentator Fernando Orsi u autorskom tekstu brani Euzebija di Frančeska:
"Romo, Di Frančesko ne treba da plati za sve". U tekstu se kaže da trener snosi samo deo odgovornosti za loše rezultate Đalorosih i da ne bi trebalo da završi kao “žrtveni jarac”.

"Italija može da prođe protiv Srbije i Poljske", i Tutosport širi optimizam da bi Azuri na Mundjialu u odbojci mogli da stignu do polufinala u grupi sa Srbima i Poljacima.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Federiko BernardeskiKristijano RonaldoSergej Milinković SavićBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara