""
""

Buongiorno Italia: Svi su ludi za Sarijem! Protiv video tehnologije se bune oni koji su profitirali od sudija...

Vreme čitanja: 5min | pet. 06.10.17. | 12:12

Del Pjero u velikom intervjuu kaže da nije siguran u Juventus i da bi kod Sarija uživao na terenu. Bonući sad vidi šta znači igrati za tim koji nije Juventus...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Mauricio Sari ima sve više obožavalaca i poštovalaca koji ne smatraju da je uvredljivo porediti ga sa Gvardiolom ili Sakijem, odnosno davati mu etiketu “revolucinara” u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Aleks Del Pjero je izrazio žaljenje što nije mogao da igra u timu koji bi trenirao Sari, a predsednik Napolija De Laurentis je poručio da će zadržati Sarija na kormilu svog tima još 10 godina. Gazda Juventusa Džon Elkan je uverio navijače Juvea da će njihov tim ostati zauvek u vlasništvu familije Anjeli i potvrdio svoje poverenje ujaku Andrei Anjeliju (Elkanova mama je ćerka advokata Đanija Anjelija a Andrejin tata je bio advokatov rođeni brat). Trener Intera Lučano Spaleti je zapazio da samo oni koji su imali koristi od sudijskih grešaka i previda mogu da budu protiv VAR-a.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski dnevnik danas dočekuje svoje čitaoce sa velikim intervjuom Alesandra Del Pjera u kojem je bivši kapiten Juventusa potvrdio da je njegov bivši tim i dalje favorit za skudeto ali i da će u ovoj sezoni Napoli biti veoma ozbiljan takmac. “Kažem Juve ali sam manje uveren nego obično. Sa Sarijem trenerom bih uživao na terenu”, naslov razgovora u kojem je Pinturikio imao veoma lepe reči za trenera Napolija i izrazio je žal što nije imao priliku da igra sa njim na klupi. Del Pjero je još rekao da je odlazak Bonućija veliki gubitak za Bjankonere i da je zato manje favorit nego prethodnih godina. Aleks je poželeo Dibali da ponovi njegov put u dresu Juvea i potvrdio da je sa predsednikom Andreom Anjelijem izgladio odnose ali da se neće vraćati u Juve zato što su u klubu popunjena mesta sa odličnim menadžerima.

Ispod zaglavlja Gazeta prenosi reči dvojice vlasnika klubova koji će najverovatnije odlučivati o šampionskoj tituli u ovoj sezoni. “Elkan: Juve ostaje vlasništvo naše porodice. Puno poverenje Andrei (Anjelijiju)”, izjavio je predsednik Eksora krovne kompanije familije Anjeli koja kontroliše njihove brendove. Osim što je potvrdio da se Anjelijevi neće odreći Juvea, Džon Elkan je rekao i da je veoma zadovoljan radom i učinkom Ferarija i da će prvi menadžer FIAT-a i Ferarija Markione ostati na svom mestu i posle 2019. godine.

“De Laurentis: Da, Stara dama je zabrinuta”, u svom stilu je dao odgovor predsednik Napolija na pitanje da li njegov tim može ove godine do skudeta. De Laurentis je istakao da želi da vidi na čelu tabele svoj timu martu i da će onda moći da pričao skudetu ali da se oseća u vazduhu da Juve strahuje od njegovog tima. Gazda Napolija je još otkrio da će zadržati Sarija još deset godina na klupi svog tima, ne samo zato što je odličan stručnjak već i zato što je prestao da dosađuje sa zahtevima i žalopojkama.

“Italijo nemoj da budeš uobražena”, upozorava Gazeta da je Azurima potreban bod da bi i matematički osigurali učešće u plejofu za Mundijal, mada istini za volju, ni bod nije potreban jer je teško zamisliti mogućnust da Albanija pobedi Španiju u Alikanteu. Selektor Ventura je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izbacio “par kamenčića” koji su ga žuljali podsetivši sve da nije njegova greška, već njegovih prethodnik, to što su Azuri imali pad na listi FIFA i što su upali u grupu sa Španijom. Za razliku od Prandelija i Kontea, Ventura se pohvalio svojim skorom od osam pobeda jednim remijem i jednim porazom.

“Spaleti - Montela kakav derbi!”, podgreva atmosferu Gazeta pred meč Intera - Milan. Na unutrašnjim stranama se prenose Spaletijeve reči poštovanja rada Vinćenca Montele i ocene da je Montela odličan stručnjak koji uvek ima neko iznenađenje u rukavu. S druge strane Montela je rekao da je razlika na tabeli između dva tima varljiva i da Milan nije ništa slabiji tim iako ima zaostatak od sedam bodova za Interom u prvih sedam kola.

CORRIERE DELLO SPORT

“Ovde počinje avantura” ili “Ovde počinje era Ventura“ dvosmisleni je naslov Korijerea koji aludira da će mečevi sa Makedonijom i Albanijom otvoriti poker mečeva, uključujući i plejof za Mundijal, koji će odlučiti dalju sudbinu selektora Venture na klupi Azura. Korijere zapaža da je u ovoj selekciji Azura čak petorica igrača koje je Ventura trenirao dok je bio na kormilu Torina. Reč je o Imobileu, Darmijanu, Zapakosti, D’Ambroziju i Verdiju.

“Čarobnjak Di Frančesko. Igrači Rome vrede 87.000.000 evra više”, ističe ispod zaglavlja Korijere da je zahvaljujući “eksploziiji” Pelegrinija i Džeka skočila vrednost parka igrača Đalorosih.

“Strakoša se odbranio čak i od povrede. Biće na golu protiv Juvea”, donosi dobru vest Korijere na naslovnici za Lacio pred meč sa Juveom za osam dana. Dobri signali dolaze i od Valasa koji će biti spreman da za osam dana istrči na stadionu u Torinu dok loše vesti dolaze iz Belgije budući da se Lukaku već vratio sa povredom mišića koja će ga ostaviti na “parkingu” nekoliko nedelja.

TUTTOSPORT

“Juve zauvek”, prenosi Tutosport obećanje Džona Elkana da će njegova familija ostati vlasnik za veke vekova Stare dame. “Klub pripada našoj familiji i gradu Torinu. Andrea odlično radi svoj posao i ima moje, totalno, poverenje. Bonući počinje da shvata šta znači igrati za neki drugi tim koji nije Juve”, bocnuo je vlasnik Juvea nekadašnjeg komandanta odbrane Bjankonera koji je prešao u Milan.

“Toro je poslednji po pretrčanim kilometrima. Ako hoćeš u Evropu moraš da se pokreneš”, izbacio je Tutosport statistički podatak zašto je Torino osvojio samo 12 bodova do sada.

Spaleti brani VAR: ne razumem one koji su protiv”; citira list reči trenera Intera koji je maliciozno dodao da protiv upotrebe video tehnologije mogu da budu samo oni koji su profitirali od sudijskih grešaka u prošlosti.

“Italijo pojedi je”, šaljiv je naslov ispod zaglavlja povodom meča Italija - Makedonija budući da se na italijanskom Makedonija piše i izgovara kao reč koja znači bukvalno “voćna salata”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Alesandro Del PjeroBuongiorno ItaliaInterMauricio SariMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara