""
""

Buongiorno Italia: Trojica kandidata za trenera Milana, Dibala odbio Real i Juve mu dovodi Gabrijela!

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.05.16. | 11:56

Maksimović možda ostane u Torinu zbog Mihajlovića, Lacio i Roma već počeli sa pojačanjima za narednu sezonu, ocenjuje se da je Napoli igrao lepše od Juventusa, Interu predložen naslednik Handanovića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Trenerska vrteška je u prvom planu italijanske sportske štampe. Otvorena je trka za klupu Milana, još uvek je neizvesno ko će sedeti na klupi Lacija a sve je izglednije da će Ventura naslediti Kontea na čelu Azura a da će Mihajlović uzeti njegovo mesto na klupi Torina. Tutosport tvrdi da je Dibala odbio ponudu Real Madrida a Korijiere da je Roma uzela talentovanog Dijavaru od Bolonje. Lacio je blizu potpisivanja ugovora sa bekom Barselone Adrijanom.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Milan, klupa za trojicu, Đampaolo, Garsija i Montela, (Broki prolupao)”, vodeći je naslov na prvoj strani Gazete. U podnaslovu se kaže da su u porastu šanse bivšeg trenera Empolija da preuzme Milan, dok su u padu Monteline koji je blizu ostanka u Sampdoriji posle jučerašnje večere sa predsednikom kluba Masimom Fererom. Gazeta prenosi i intrigantnu izjavu  Garsije: ”Mogao bih ponovo da radim u Italjii, ali severnije ovog puta”. List prenosi i reči aktuelnog trenera Kristijana Brokija koji demantuje sem sebe odnosno sve ono što je pričao kad je zamenio Mihajlovića:”Klub ne funkcioniše kako treba a sektori su nepovezani međusobno”.

U vrhu prve strane se odvaja prostor za desetogodišnjicu od najvećeg skandala u italijanskom fudbalu: ”Kalčopoli, deset godina kasnije”.

Gazeta poredi danas i statističke podatke učinka timova u Seriji A i zaključuje: ”Po brojevima Alegrijev učinak je zlatan, ali je Napoli lepši”. U podnaslovu se objašnjava da je tim Mauricija Sarija imao više u posedu loptu i da je šutirao više na gol i da su brojevi Napolija najbolji u Seriji A čiji timovi igaraju sve manje sa ofanzivnim plejmejkerom, odnosno klasičnom “desetkom”. U završnoj analizi prvenstva, Arigo Saki kaže da je Juve zasluženo osvojio skudeto, Empoli i Sasuolo su bili najprijatnija iznenađenja a tek završeni šampionat je bio u taktičkom smislu najmoderniji do sada.

Milanski sportski dnevnik objavljuje intervju sa trenerom Sasuola Euzebiom Di Frančeskom u kojem savetuje svog mladog centarfora: ”Juve je za Berardija pravi klub”.  Di Frančesko je još dodao da mladi italijanski centarfor zaslužuje da bude  u redovima velikog tima i da bi Bjankoneri bili idealna sredina da ga uvedu na veliku scenu sa strpljenjem.

“Madona (Bogorodice) kakav Čikone! Landa kući”, dvosmisleni  je naslov posvećen Điru d’Italija budući da je pobednik jučerašnje etape dalji rođak najveće pop zvezde našag vremena Madone.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma, evo Diavare”, najavljuje rimski list dolazak tinejdžera iz Bolonje u redove Đalorosih. U nadnaslovu  se tvrdi da je dogovor već postignut i da je Roma bila brža i ubedljivija od drugih klubova koji su želeli da angažuju telentovanog Afrikanca.  U podnaslovu se prenosi obećanje Najngolana da će ostati u Romi kao i najava da će brazilski golman Alison danas potpisati petogodišnji ugovor.

Korijere se upušta i u uobičajeno ispaljivanje maštovitih ideja koje čitamo tokom prelaznog roka: ”Odlazi Ikardi? Mančini preporučuje Interu: uzmi Džeka”. Cela priča se zasniva na glasinama da Roma želi da angažuje Ikardija i onda  sledi koliko banalna toliko lišena logike pretpostavka da bi Inter mogao da angažuje Džeka, prihvatajući razmenu uz nešto novca.   

U vrhu naslovne strane Korijere izveštava o putu sporskog direktora Lacija Iglija Tare u Barselonu s ciljem da dovede beka Barse Adrijana: ”Lacio kod Adrijana”. U podnaslovu se tvrdi da je Brazilcu ponuđen četvorogodišnji ugovor, dok Stefano Mauri pregovara o produžetku ugovora na još godinu dana. Rimski dnevnik piše i da je i dalje otvorena trka za klupu Lacija, te da je osim Sampaolija u uzak krug ozbiljnih kandidata ušao i Gasperini.

“Lipi se viđa sa Venturom. Garsija za Milan”, piše Korijere da će novi direktor italijanskih reprezentacija Marčelo Lipi imati susret sa trenerom Torina koji će najverovatnije naslediti Antonija Kontea na kormilu Azura i da je Rudi Garsija jedno od potencijalnih rešenja za klupu Rosonera.

TUTTOSPORT

“Dibala rekao ne Realu: Samo Juve”, trijumfalno objavljuje na prvoj strani torinski dnevnik odgovor Argentinca na natpise u španskoj sportskoj štampi da je Real spremio ponudu od 70-80 miliona evra za njegov igrački karton. U podnaslovu se prenose reči golegetera Bjankonera: ”Marota ne želi da me proda i ja hoću da ostanem”.

“Više od 20 miliona za Gabrijela Žesusa, novog Nejmara”, otkriva list da je Juve poslao ponudu za mladog brazilskog fudbalera s kojom veruje da će preteći Mančester Junajted, Real Madrid i PSŽ, koji su takođe bacili oko na tinejdžera iz Palmeirasa.

Tutusport izveštava i o zaokretu u Torinu; ”Mihajlovićev DNK: napred sa mladima. I Maksi ostaje”. U ovom slučaju Maksi nije Argentinac, već naš Nikola Maksimović koji ima nekoliko ponuda iz inostranstva i od Napolija ali bi sa dolaskom Siniše u Torinu mogao da promeni ideju i ostane, barem još jednu godinu, u dresu Granata.

Poput, druga dva sportska lista i Tutosport je već prežalio Brokija i piše o kandidatima za novog trenera Milana. ”Broki: U Milanu nema više motivacije”, prenosi se rezignirana izjava trenera Rosonera pred finale Kupa Italije. Istovremeno se ističe da je Garsija istakao svoju kandidaturu da preuzme tim Silvija Berluskonija.

“Odlazi Handanović? Legende Intera savetuju Sirigua”, rezultat je ankete koji je list sproveo među bivšim golmanima Nerazura, Sartijem, Bordonom, Zengom i Paljukom.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija ARomaPaulo DibalaNikola MaksimovićNapoliMilanLacioKristijan BrokiJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara