""
""

Buongiorno Italia: Zaljubljeni Juve, Palota opalio po novinarima, Inter prodaje Ikardija

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.02.15. | 13:12

mihajlovićev sukob sa Ređinijem jedna od glavnih tema u Italiji, Ćerći se oseća izdanim od strane Milana i Inzagija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Pobeda Juventusa u Ligi šampiona protiv Borusije, zapaljive izjave predsednika Rome Džejmsa Palote i pripremanje terena od strane Intera, za prodaju Ikardija su glavne teme u jutrošnjim izdanjima italijanske sportske štampe.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

 “Zaljubljena Stara dama”, poigrala se Gazeta sa prezimenom Morate koji može da bude i dao prideva na italijanskom “innaMORATA”, odnosno zaljubljena, budući da je španski centarfor bio najbolji akter meča Lige šampiona Juventus – Borusija Dortmund i strelac odlučujućeg gola za pobedu Stare dame 2:1.

“Španac veliki protagonista: prvo je servirao asistenciju Tevezu, a onda postigao pobednički gol. Kjelini se oklliznuo i poklonio gol Nemcima. Pirlo se povredio i preskočiće Romu”, tako je videla utakmicu Gazeta uz naglasak da je italijanski tim prokockao šansu da nokautira Borusiju.

“Šou Suareza, ali Mesi…” naslov je posvećen drugoj jučerašnjoj utakmici Lige šampiona koju je Barselona dobila u gostima protiv Mančester Sitija 2:1, uz  naglasak na odličnu prestavu Pistolera i neverovatan promašaj Mesija pošto mu je Hart odbranio penal u poslednjem minutu susreta.

Šok za navijače Intera na prvoj strani Gazete: ”Eksplozija Ikardija, Inter na raskrsnici, treba da se proda?“. U podnaslovu se kaže da će ugovor Ikardiju biti produžen i njegova plata utrostručena sa nešto manje od milion evra na tri, ali da će na leto Nerazuri, ako stigne ponuda veća od 40 miliona evra za Argetinca, prodati Ikardija i za taj novac kupiti Babakara, Lavecija, Jaju Turea i Žinjaka.

Međutim, legenda Intera i jedan od najcenjenijih fudbalskih komentatora u Italiji, Bepe Bergomi u svom autorskom tekstu savetuje predsednika Intera Tohira da ne prodaje argentinskog golgetera i da oko njega konstruiše novi veliki Inter: ”Takav igrač se ne prodaje”, poručio je Ujak, kako iz milošte zovu Bergomija.

U taboru Milana nema mira, posle Inzagija koji je na tapetu nedeljama, sada je stigao red na Ćerćija koji se već kaje što u januaru nije izabrao Inter umesto Milana: ”Ćerći je sada problem. Oseća se izdanim od Milana i Inzagija”. Italijanski reprezentativac je odigrao samo 22 minuta na poslednje dve utakmice u prvenstvu.

“Samp - Đenova remi. Miha i Gasp pobesneli na Ređinija i Ronkalju”, piše Gazeta o derbiju Svetionika  naglašavajući fizički napad Mihajlovića na Ređinija po završetku utakmice zbog grešaka i pristupa utakmici i verbalnog napada Gasperinija koji je rekao da mu se Ronkalja smučio zbog gluposti koje pravi na terenu.

CORRIERE DELLA SPORT

Rimski sportski dnevnik otvara današnje izdanje sa izjavama predsednika Rome Džejmsa Palote koje su rasplamsale žestoku polemiku u rimskoj čaršiji, pošto je za aktuelnu atmosferu oko Rome optužio novinare. “Palota: poverenje Rudiju”, potvrdio je ostanak Garsije na klupi Đalorosih bez obzira na krajnji domet u sezoni.
“Samo mediji vide da postoje problemi u Romi. Zaboravio sam kad smo izgubili poslednju utakmicu u prvenstvu. Garsija ostaje do 2018. godine. Obavezno moramo da osvojimo drugo mesto u prevenstvu”, rekao je između ostalog Palota posle sastanka sa američkim i italijanskim privrednicima u Milanu.

“Tevez-Morata, Juve je tu” naslov je Korijera za pobedu Stare dame nad Borusijom u Torinu 2:1.

Na prvoj strani Korijere najavljuje i produženje ugovora 35-godišnjeg Stefana Maurija sa Lacijom, bez obzira na proces koji se vodi protiv njega zbog nameštanja utakmica: “Budućnost Lacija, spreman novi ugovor za Maurija”. U podnaslovu se kaže da je Mauri oborio već svoj rekord u broju postignutih golova u jednoj sezoni, osam u odnosu na sedam iz sezone 2003-2004. godine kada je nosi dres Breše zajedno sa Robertom Bađom. Takođe se najavljuje i oporavak Dušana Baste koji će biti na raspolaganju Pioliju za meč sa Sasuolom.

TUTTOSPORT

“Tevez – Morata: vamos! MATADOR”, naslov je ne šest stubaca koje je Tutosport posvetio na španskom, odnosno maternjem jeziku, dvojici junaka pobede Juve nad Borusijom 2:1.

U podnaslovu list ističe daje Borusija ostala u trci za četvrtfinale samo zahvaljajući golu Rojsa kojem je je u dobroj meri kumovalo “klizanje” Kjelinija koje je omogućilo nemačkom napadaču da izađe sam pred Bufona i matira ga. U komentaru glavnog i odgovornog urednika Vitorija Oređe od Juventusa se traži da u Dortmundu ostavi srce na ternu i pokaže ponos za prolaz u četvrtfinale.

Tutosport nastavlja seriju intervjua sa bivšim igračima i trenerima Torina pred revanš meč Lige Evrope sa Atletik Bilbaom. Jutros je bio red na Điđija Lentinija čiji je  transfer iz Torina u Milan 1992. godine bio najskuplji u dotadašnjoj istoriji fudbala. “Lentini dribla Bilbao: Toro, moraš da pokušaš” , rekao je Lentini koji je jedini fudbaler Torina koji je postigao gol Atletiku na San Mamesu u Bilbau.

“Remi u derbiju grešaka. Mihin bes protiv Ređinija”, i Tutosport stavlja u prvi plan žestoku reakciju srpskog stručnjaka neposredno po završetku utakmice na grešku i nepažnju Ređinija zbog kojih je Sampdorija mogla da izgubi derbi u poslednjim momentima utakmice.

Za razliku od Gazete koja predviđa dolazak Babakara, Lavecija, Turea i Žinjaka u slučaju prodaje Ikardija, Tutosport lansira  glasinu koja se više sviđa navijačima Intera: ”Ako Ikardi ode, tu je Dibala za Inter”.

U dnu naslovne strane Tutosport ažurira svoje čitaoce i po pitanju zdravstvenog stanja pilota Formule 1 Fernanda Alonsa, posle nedeljenog udesa: ”Alonso ostaje u bolnici, ima još uvek glavobolju”.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

TorinoSiniša MihajlovićSerija ASampdorijaRomaMilanMauro IkardiLacioJuventusItalijaInterEvropaDžejms PalotaAlesio Ćerći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara