"italijanska sportska štampa"
"italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Zaneti radi iza leđa Mančiniju, umalo tuča u Laciju

Vreme čitanja: 5min | čet. 28.07.16. | 12:45

Prvi Ljajićev poljubac za Torino, De Laurentis nastavlja s uvredama na računa Iguaina. Sad je i lopov

Izabrane vesti

Doček Gonzala Iguaina u Torinu, prelazak Kandreve u Inter, sudbina Roberta Mančinija na klupi Nerazura, odlazak Pola Pogbe u Mančester Junajted i teške reči Aurelija de Laurentisa na račun sada već bivšeg golgetera Napolija u prvom planu su italijanske sportske štampe. Prema informacijama MOZZART Sporta, Havijer Zaneti radi o glavi Robertu Mančiniju na kormilu Intera. Adem Ljajić je već pokazao da bi mogao da bude predvodnik Torina sa velikim ambicijama u sledećoj sezoni, o čemu pišu i Tutosport i Gazeta delo sport. A Korijere piše da Romu trese noćna mora zbog mogućnosti da u plej ofu Lige šampiona ukrsti koplja sa Mančester Sitijem.  

LA GAZZETTA DELLO SPORTdovoljno je: delirijum!

Kandreva je dovoljan?”, pita se Gazeta da li će dolazak igrača Lacija uspeti da smiri strasti između Intera i Roberta Mančinija. “Mančini, evo pojačanja, ali sa Interom raste napetost”, dodaje se u podnaslovu. List piše da su Nerazuri digli ponudu na 25.000.000 evra, cifru koju je Klaudio Lotito tražio. “Posle utakmice sa Estudijantesom, Mančini je imao sastanak sa predstavnicima kineskih vlasnika. Suning je prilično iritiran ponašanjem Mančinija i atmosferom koja se stvorila i vrlo je moguće da dođe do raskida saradnje”, tvrdi Gazeta. Prema našim izvorima, Mančini je saznao da je potpredsednik kluba Havijer Zaneti kontaktirao nekoliko trenera obećavajući im da su oni na pol poziciji da zauzmu njegovo mesto. Zbog toga se Mančini naljutio jer je njegova pozicija sledeća: ili mi dajte iskusna pojačanja koja su neophodna za velike rezultate ili mi produžite ugovor i kupite perspektivne igrače pa da otvorimo novi ciklus. Međutim, Mančini i Zaneti nisu u dobrim odnosima i nije isključeno da je Argetinac iza “zavere” protiv trenera koji je Interu doneo skudeto posle 17 godina. Prema tim izvorima Zaneti je kontatkirao Pabla Simeonea, Marsela Bijelsu i Leonarda.  

Delirijum Pipita”, naslov je na šest stubaca prve strane Gazete uz nadnaslov da je Iguain dočekan kao kralj u Torinu.   

Poslušajte šta Valdano kaže: Bravo Juve, niko nije kao on (Iguain)”,  kaže legendarni partner Dijega Maradone u reprezentaciji Gaučosa koji su pokorili svet 1986. godine.   

Otrovne strelice De Laurentisa: sada je rubentino”, upotrebio je predsednik Napolija sinonim koji koriste navijači protivničkih timova da opišu igrače i tifoze Juventusa spajajući glagol “rubare”, znači ukrasti, i “juventino”, navijač Juventusa.  U podnaslovu se dodaje i da Pol Pogba sada vidi Junajted, pošto je tim iz Mančestera prihvatio da plati “usluge” Mina Rajole koje koštaju 25.000.000 evra. “Anjelijevima 110.000.000 plus bonus”, tvrdi Gazeta da će to na kraju biti cifra za koju će se Pogba vratiti na Old Traford.

Napoli danas stiže Milik (sanjajući Ikardija…)”, najavljuje Gazeta dolazak Poljaka iz Ajaksa koji će već danas obaviti lekarske preglede i zatim potpisati ugovor sa timom iz Napulja. Međutim dolazak Milika nije dovoljan da smiri ambijent Napolitanaca o čemu govori i otkazivanje svetkovine predstavljanja tima za novu sezonu u Dimaru, tim pre što Inter nastavlja da odbija sve unosnije ponude predsednika De Laurentisa.  

CORRIERE DELLO SPORTTuča u Laciju, strah u Romi

Lacio prodaje jednog od svojih dragulja: Kandreva u Interu”, toliko je siguran Korijere u transfer igrača Lacija da objavljuje fotomontažu njegove slike u dresu Intera.  “Pregovori će biti zaključeni tokom vikenda. Lotito će dobiti 20 miliona i još pet miliona kroz lako dostižne bonuse. Istovremeno, Lacio je sve utanačio za Tuvena koji će zameniti reprezentativca Italije”, stoji u podnaslovu.  

Rimski dnevnik piše i o svađi koja umalo nije prešla u tuču između Senada Lulića i Kejte: “Lacio već ključa, svađa između Lulića i Kejte. Lekarski pregledi za Valasa”. Naime, juče je Lulić na treningu oštro uklizao tek pristiglom pojačanju Nebeskoplavih Žordanu Lukaku. Neposredno posle toga, Balde Kejta koji je već postao veliki prijatelj Lukakua, “ušao” je u kost Luliću, kao osveta za nesmotren start Bošnjaka i svađa je buknula. I ko zna kako bi se završilo da ih saigrači nisu sprečili da se potuku.  Nije tajna da su veterani u timu Lacija, pre svih Lulić i Radu, zamerili Kejti na ponašanju, odnosno njegovom kašnjenju na pripreme u Auronco di Kadoreu.  

U intervjuu za Korijere  trener Napolija Mauricio Sari se požalio da ga Gonzalo Iguain nije pozvao ni da se pozdravi: “Juventusu i Iguainu, čekam vas na San Paolu”.
Od Gonzala sam očekivao da će me pozvati telefonom, makar i pet minuta pre nego što je obavio medicinske preglede za Juventus. Alegriju ne zavidim uopšte i danas ne bih potpisao za drugo mesto u šampionatu”, optimistički je poručio Sari obećavajući vatreni doček Bjankonerima i Pipiti na San Paolu.  

Roma – Ščešni, sređeno. Liga šampiona: noćna mora Mančester Siti”, objedinjuje u jednom naslovu Korijere vest o konačnom definisanju nove pozajmice  poljskog golmana od strane Arsenala i mogućnost da Roma u plej ofu Lige šampiona igra protiv Građana Pepa Gvardiole. U podnaslovu se dodaje da Roma radi predano da bi dovela Vermalena i pojačala tako defanzivni red Lučana Spaletija.

TUTTOSPORTIguain i euforija u Torinu

Iguain zaljubljeni. Juve, uživamo do koske”, izražava Tutosporz svu euforiju koju je izazvao dolazak Iguaina u Torino i njegovo pojavljivanje sa dresom Bjankonera sa brojem 9 i njegovim imenom.  

Od Kazele (aerodrom u Torinu) do Vinova, tifozi u delirijumu zbog dolaska Pipite koji je već obavio prvi trening: Usreći ću vas”, poručio je Iguain svojim novim fanovima. Tutosport dodaje da će Iguain danas biti zvanično predstavljen kao novi igrač Juventusa i prenosi reči predsednika Napolija De Laurentisa koji je iskoristio pogrdan naziv za igrače i navijače Juventusa:”Sada je rubentino”.  

Pogba u Junajted za 110 miliona evra. Krenuo napad za Vicela”, najavljuje Tutosport da je pronađen kompromis u pregovorima Juventusa i Mančester Junajteda. Bjankoneri su pristali na 110.000.000 evra pošto su se Englezi obavezali da plate posredničke usluge (25.000.000 evra) Minu Rajoli. Na unutrašnjim stranama se kaže da i pored toga što Maks Alegri insistira da mu dovedu Nemanju Matića iz Čelsija, verovatnije je da će u Vinovo stići Aleks Vicel.  

Prvi Ljajićev poljubac. Toro ispoštovao Veliki Torino”, naslov je povodom pobede Torina nad Benfikom u utakmici za Euzebijov trofej u Lisabonu posle penala. Takođe se u naslovu ističe fantastičan gol reprezentativca Srbije iz slobodnjaka koji ga je izveo stilom koji Italijani nazivaju “poljubac”. U podanslovu se kaže da je Ljajić ispravio grešku koju je napravio golman Torina Gomis i izjednačio rezultat na 1-1. “Miha: Raste samopuzdanje”, prenosi Tutosport izjavu Siniše Mihajlovića na prvoj strani.  

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija ARomaRoberto ManćiniNapoliLacioJuventusItalijaInterHavijer ZanetiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara