"italijanska sportska štampa"
"italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Završni obračun u Interu, Bufon priziva 11 Federera za Napoli

Vreme čitanja: 5min | uto. 09.02.16. | 11:11

Teme su i Dijego Peroti i Milan Siniše Mihajlovića...

italijanska sportska štampa(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kriza Intera i veliki dvoboj Juventus - Napoli su teme oko kojih se vrte današnja izdanja italijanske sportske štampe. Piše se i o odličnom startu Dijega Perotija u dresu Rome,  povratku Lukasa Bilje na teren protiv Verone. Pažnju je privukla i izjava Antonija Kontea koji je krunisao Marka Veratija kao naslednika Andree Pirla u redovima Azura, kao i pohvale Karla Ančelotija na račun Zinedina Zidana, koji po mišljenju iskusnijeg kolege ima sve predispozicije da bude jednako veliki trener kao što je bio igrač.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORTGazeta opširno o Interu i Mančiniju

Gazeta otvara današnje izdanje analizom krize Intera, koji je u roku od mesec dana pao sa prvog na četvrto mesto i akumulirao zaostatak od 11 poena u odnosu na Napoli. "Mančini, završni obračun", proziva list direktno trenera Intera za posrtanje Nerazura. "Mančini je imao odrešene ruke, ali je tim ipak skliznuo na četvrto mesto. Dolazi Tohir, traži partnera koji bi zamenio Moratija", stoji u podnaslovu u kojem se dodaje da nije samo Inter taj koji nema više apsolutno poverenje u Manča već i da je iskusni stručnjak prilično u nedoumici da li da ostane ili ne. Štaviše, razmišlja  da napusti Italiju.

Milanski dnevnik objavljuje i intervju sa novim pojačanjem Intera u kojem obećava veliku borbu za treće mesto: "Eder u napadu: sve je u našim rukama, Ikardi može da postiže tri gola po utakmici".

List nastavlja i da zagreva atmosferu za ključni meč čitavog prvenstva: Juventus - Napoli. "Ovde Juve: Kedira radi i noću da bi se vratio u rekordnom roku na teren", piše Gazeta i precizira da je Kediru uzeo pod svoje bivši lekar Bajerna kako bi ga što pre osposobio za teren. U podnaslovu se dodaje da Đorđo Kjelini definitivno neće biti na raspolaganju Masimilijanu Alegriju i da trener Juventusa misli na Štefana Lihtštajnera kao trećeg defanzivca, zajedno sa Bonučijem i Barzaljijem.

I priča o Napoliju je vezana za defanzivni red. "Kulibali, Albiol i vođa Rejna: Pipitin zid", potencira se priča da iza uspeha Sarijevih momaka ne stoje samo golovi Gonzala Iguaina već i odbrana koja postaje svakim danom sve solidnija.

"Milan za Ligu šampiona ako bude pobeđivao male timove", pokazuje statistika da je Mihajlovićeva ekipa zaostala na tabeli zbog osrednjih rezultata sa timovima iz donjeg dela tabele.

CORRIERE DELLO SPORTAve Dijego na Korijereovoj naslovnici

RImski sportski dnevnik veze pohvale na račun Dijega Perotija pozdravljajući njegov dolazak u Cezarevom stilu:"Ave Dijego". U nadnaslovu i podnaslovu se kaže da je Roma već očarana talentom Perotija, koji se video kroz asistenciju protiv Sasuola za gol El Šaravija i način na koji je zatresao mrežu Sampdorije. "Spaleti krunisao Perotija: zaslužuje ovaj dres" , poruka je trenera Rome na pojedine kritičare koji su osporavali dolazak Argentinca uz argumentaciju da postiže malo golova i da nije neophodan Đalorosima. List podvlači i da je Peroti posvetio svoj prvi gol u dresu Rome supruzi i sinu.

Konačno dobre vesti i za Lacio u vrhu prve strane: "Evo Bilje: Spreman sam za povratak". Korijere tvrdi da je Argentinac potpuno fit i da želi da igra protiv Verone. Rimski dnevnik obaveštava na naslovnoj strani da Lacio čeka odluku nadležnih organa na njegovu žalbu o zaključavanju severne tribine zbog rasističkih ispada na utakmici sa Napolijem, kako bi otvorio barem delove severne tribine za utakmicu sa Veronom.

"Juve i Napoli igraju svetski važnu utakmicu", pumpa atmosferu list pred okršaj dva kluba u subotu veče tvrdeći da značaj tog meča naveliko prelazi italijanske granice.

U dnu strane Korijere donosi i priču da je selektor Azura prelomio kome da da ključeve tima na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, imajući u vdu godine Andree Pirla: "Konte nema sumnji: Verati je lider".

TUTTOSPORTFederer na naslovnoj strani Tutosporta

Torinski dnevnik je izabrao izjavu Đanluiđuja Bufona za vodeći naslov današnjeg broja: "Juve sa jedanaest Federera" . U Italiji u žargonu koriste teniski izraz "kratka ruka" kao opis za timove ili sportiste koji sve urade dobro do poslednjeg poena, a onda pogreše i izađu poraženi sa terena. Budući da je Juve nanizao 14 pobeda strahuje se da bi protiv Napolija mogao da "uprska" sve dobro što je dosad napravio. Otuda aluzija na Federera koji je u Italiji sinonim za  nepogrešivog egzekutora u odlučujućim poenima. "Kapiten Juventus traži od svojih saigrača da igraju utakmicu protiv Napolija sa pobedničkim mentalitetom njegovog velikog prijatelja Rodžera", stoji u podnaslovu uz napomenu da su Alegri i Sari već počeli autentičnu fudbalsku partiju šaha.  

List piše i da Kjelini neće moći da igra zbog povrede, dok postoje šanse da se Kedira vrati u stroj.

Veoma sličan naslov koji smo videli na naslovnoj Gazete nalazimo i ispod zaglavlja Tutosporta, razlika je samo u tome što je umesto imena Mančinija stavljeno prezime predsednika Intera: "Tohir-Inter: završni obračun". Interpretacija torinskog dnevnika je da će Tohir imati vrlo važne sastanke sa trenerom i sportskim direktorom Pjerom Auzilijom, a koliko je situacija napeta svedoči najava da će gazda Erik prvi put gledati Inter u gostima i to u Firenci gde će Nerazuri igrati jedan od presudnih mečeva za treće mesto koje vodi u plej of Lige šampiona.

Tutosport lansira i ideju kako Torino može da se izvuče iz krize u koju je upao. Recept je napadački tandem Imobile - Beloti: "Toro, tako možeš da izađeš iz krize". U podnaslovu se dodaje da je Torinu potrebna psihološka i tehnička šok terapija te da ako Ventura nije sposoban da ih sprovede bolje je promeniti kormilara i postaviti trenera mladog tima Morena Longa.

List prenosi i savet predsednika italijanskog strukovnog udruženja Renca Ulivijerija: "Dragi treneri prestanite da diskutujete sa arbitrima". Interesantno je da na sastanku trenera i arbitara nije bio Mančini koji je već tri puta dobio crveni karton zbog protesta u ovoj sezoni.

U dnu strane se prenose pohvale Karla Ančelotija na račun njegovog "šegrta" Zinedina Zidana: "Bravo Zidanu, udahnuo si život u Real". U podnaslovu se dodaje da je Ančeloti rekao da Zizu ima sve kvalitete da postane veliki trener.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaRoberto ManćiniNapoliMilanJuventusItalijaInterEvropaDijego PerotiBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara