"Vujaklija je nastavio da trese mreže"
"Vujaklija je nastavio da trese mreže"

Čačak se poklonio Lazaru Jovanoviću: Het-trik asistencija za nastavak čuda kraj Morave

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.02.16. | 16:06

Borac trijumfom nad Jagodinom do drugog mesta na tabeli Superlige (3:0), Rad uprkos nerealizivanom penalu prvi put pobedio na Banjici posle pola godine (1:0)

Vujaklija je nastavio da trese mrežeNovi tim - stare navike! Sudeći prema svemu viđenom na stadionu kraj Morave, Borac ne odustaje od plana da se posle osam godina domogne Evrope. Čačani su na debiju novog šefa struke Ljubiše Stamenkovića Piskavca počistili patos sa Jagodinom, iskoristili kiks Čukaričkog i početak prolećne sezone ukrasili osamostavljivanjem na drugom mestu - 3:0.

Kompletan posao Zebre su završile za manje od pola sata. Domaćin je već posle 28 minuta imao dva gola viška, a pred kraj overio 12. trijumf u ovom prvenstvu. Najviše blagodareći danas izuzetno raspoloženom novajliji iz Mladosti Lazaru Jovanoviću, namestio je sva tri gola i izrastao u diskretnog junaka susreta u kome je publika aplauzima podzdravljala svaki napad Borca, euforično najavljujući novi plasman na internacionalnu scenu.

Izabrane vesti

S obzirom na probleme s kojima se suočava Jagodina možda je ovakav epilog i očekivan, međutim, imajući u vidu činjenicu da je Borac tokom zime ostao bez "pola tima" (otišli Knežević, Jevtović, Miletić, Jovančić, Mićić, Živković, kao i trener Kosanović) ovih 3:0 dobijaju na vrednosti.

Duel u Čačku pamtiće Vuk Sotirović po debitantskom pogotku po povratku u Superligu, a poslužiće navijačima crveno-belih da shvate da njihov tim i dalje ima kvalitet, uprkos velikim promenama. Da i dalje igra na gol više. Potvrdio je to Srđan Vujaklija 12. pogotkom u šampionatu kojim je na listi strelaca stigao Valerija Božinova na trećem mestu, da bi Darko Zorić pred kraj najavio kako će Borac da igra ovog proleća.
"Dobro smo skenirali protivnika i postavili igru koja nam je donela brzu prednost. U drugom poluvremenu zbog velikog broja novih igrača odlučili smo se za nešto mirniju igru i čekali šansu iz kontranapada", kratko je sumirao utiske Ljubiša Stamenković Piskavac.

Kolega Miljojko Gošić nije imao razloga za zadovoljstvo.
"Loš početak i rano vođstvo odredili su tok utakmice. Nismo se snašli, a Borac je znalački kažnjavao naše greške. Bravurozne odbrane Lazara Tatića sprečile su napadače Borca da daju još golova. Nadam se da se ovako loše izdanje Jagodine više neće ponoviti".

Minut ćutanja na Banjici za Slobodana SantračaProlećna sezona uspešno je počela i na Banjici. Rad je u utakmici u kojoj je ostavio daleko bolji utisak oborio na pleća tradicionalno nezgodnog rivala iz Novog Pazara i najavio da ima tim za beg iz opasne zone - 1:0.

Ekipi iz Raške presudio je Radoš Protić, levi bek koji je posle šest meseci provedenih u gradu na Jošanici (gde je igrao na pozajmici iz Sarajeva) stigao u Crnotravsku ulicu i odmah ulepšao debi. Na centaršut Aleksandra Lutovca pred kraj prvog dela Protić se poklonio u petercu gostiju i pogodio mrežu Mladena Živkovića za prvu pobedu Građevinara posle čak 13 kola. I prvi trijumf ekipe trenera Milana Milanovića na svom terenu još od 12. avgusta kad je pala lučanska Mladost.

Rad je propustio zicer da u završnicu uđe bez panike, u 82. minutu Mladen Živković je odbranio jedanaesterac Nemanji Arsenijeviću, pošto je prethodno u kaznenom prostoru oboren Borko Veselinović. Pazarci su pojačali pritisak u poslednjih pet minuta, ali je Banjica ovoga puta izdržala.
"Posle 16. minuta smo počeli da igramo fudbal, u pravo vreme postigli pogodak, nakon čega smo nastavili u jakom tempu. Imali smo i penal, promašili ga i na svu sreću nismo bilo kažnjeni. Ukoliko nastavimo sa ovakvom igrom, sigurno je da ćemo se popeti na tabeli, a borbu nastavljamo već u sledećem kolu, kada gostujemo u Subotici", rekao je šef struke Građevinara.

Zoran Marić, novi trener Pazaraca, sportski je priznao poraz.
"Prava takmicarska utakmica. Skupo su nas koštale greške koje smo napravili, a nismo iskoristili svoje šanse. Žao mi je što naš trud nije krunisan rezultatom, ali danas je ipak bolji tim pobedio".

SUPERLIGA 23. KOLO:

Petak:

Čukarički - Metalac 1:1 (0:0)
/Mirosavljević 74 - Kaisedo 82/

Subota:

Borac – Jagodina 3:0 (2:0)
/Sotirović 8, Vujaklija 29, Zorić 83/

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:1 (0:0)
/Le Talek 74, Vijeira 82 - Luković 80/

Rad - Novi Pazar 1:0 (1:0)
/Protić 42/

15.00: Vojvodina  - Spartak 0:0

Nedelja:

14.00: Voždovac  - Radnik S.
14.00: Radnički Niš – Javor
14.00: OFK Beograd - Partizan

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrđan VujaklijaSrbijaRadoš ProtićRadNovi PazarMilan MilanovićLjubiša StamenkovićLazar JovanovićJagodinaDarko ZorićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara