"Čanak i Veličković"
"Čanak i Veličković"

Čanak o razlozima poraza: Hečer, penali, dve diskutabilne odluke

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.17. | 00:04

„Zvezdi čestitke, a mi smo pokazali kako se bori“, rekao je pomoćni trener Partizana

Čanak i Veličković

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

Džentlemski, stisnuo je Nenad Čanak ruku Dejanu Radonjiću, čestitao strategu Crvene zvezde osvajanje Kupa Radivoja Koraća (74:64), a onda sportski priznao poraz u finalu.

Nastao, između ostalog, usled činjenice da su crno-beli na završni megdan nisu istrčali bez trojice igrača, a odsustvo Viljema Hečera, Vanje Marinkovića i Miloša Koprivice je, ipak, bilo previše protiv večitog rivala.
Zvezdi čestitke na trofeju, a našim igračima na izvanrednoj borbi, s obzirom u kakvom smo stanju izašli, bez dva ključna košarkaša, bili su poluzdravi“, rekao je Čanak, koji je tokom cenlog turnira u Nišu menjao bolesnog Aleksandra Džikića na klupi. „Tri četvrtine smo igrali egal. Krajem treće su bile dve diskutabilne odluke, dve opravdano dosuđe tehničke. To je prelomilo utakmicu, četiri poena u tri sekudne“.

Govorio je Čanak o još nekim detaljima, ovoga puta usko vezanim za igru:
„Nismo dobro odgovorili na Zvezdin pritisak. Ona se nametnula, a mi nismo uspeli da sklonimo Lazića sa lopte na odbrani pika. Osetilo se odsustvo Hečera u organizaciji. Svaka čast momcima, pokazali smo pre svega sebi da možemo da igramo sa Zvezdom. Nadam se da nas čeka još utakmica za važnije trofeje“.

Džamont Gordon u finaluŠto se tiče atmosfere... A nije bap da je sve cvetalo u Nišu, o čemu ste imali prilike da čitate u odvojenoj vesti.
„Ne znam šta da kažem. Fokusirani smo na teren, nisam tačno video šta se dešavalo. Jednostavno, ovo je Srbija, takva kakva je“.

Partizan je večeras očajnu šutirao slobodna bacanja, promašio ih je čak deset, koliko iznosi i razlika u rezultatu.
Dešava se. Penal nije stvar mekoće šuta, već psihe i samopouzdanja. Nismo to odradili kako je trebalo, što je jedan od uzroka poraza“

Na pitanje da li je Partizan i ovom utakmicom, kao i onom u ABA ligi pre dve sedmice, pokazao da može protiv evroligaške Zvezde, pomoćni trener crno-belih je rekao:
„Teško je naći razloge za optimizam posle poraza u finalu. Borba koju smo pokazali je putokaz kako bi trebalo ubuduće da igramo“.

Crvenoj zvezdi je na osvajanju pehara Kupa Koraća čestitao i Mihajlo Andrić.
I u ovakvom sastavu smo dali sve od sebe, borili se do kraja. Kraj treće i početak poslednje četvrtine je bio ključan, tad se Zvezda „odlepila“ na 10 poena“, rekao je krilni košarkaš Partizana.

 (FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanNenad ČanakMihajlo AndrićJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara