Maks Majer
Maks Majer

Čankolisci umesto savetnika, pogrešna slika u ogledalu i plata od 8.000.000 – kako je moguće da Maks Majer još nema klub?

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.07.18. | 12:19

Jedna reč: arogancija

Lekcija je to koju bi trebalo da poslušaju svi mladi fudbaleri. Jer priča Maksa Majera, iako još ima vremena da se završi hepiendom, poučna je po više osnova. To je priča o supertalentovanom fudbaleru koji je imao svet pred sobom, ali su ga arogancija i loši savetnici skupo koštali.

Očekivalo se naime da će Majer ovog leta krenuti stopama Leroja Sanea, Julijana Branta ili Tima Vernera, koji su već uveliko standardni u reprezentacije Nemačke. Majer je imao sve preduslove da im se priključi. Redovan u prvom timu Šalkea već pet sezona. Prošle sezone tim iz Gelzenkirhena je bio na tabeli Bundesligi, odmah iza Bajerna. Igrao je i polufinale Kupa. Majer je dao nemerljiv doprinos tim uspesima.

Izabrane vesti

Odluka trenera Domenika Tedeska da ga sa mesta klasične desetke povuče malo nazad pokazala se kao ključna. Nedostajalo mu je brzine da bi igrao odmah iza špiceva. Nedostajao mu je i karakter. Kad timu nije išlo Majer je retko kada uspevao da ga povuče napred. Komfornije se osećao kada je delovao iz dubine. Sa izaženim smislom za pas – procvetao je.

Međutim, dobri odnosi sa šefom nisu dugo potrajali. Kada je Majer u aprilu rekao da više ne može da očima vidi sportskog direktora Šalkea Kristijana Hajdela shvatio je Tedesko o čemu se radi i odstranio trulu jabuku iz ekipe. Mejer nije mogao da trenira do kraja sezone.
Dugo sam imao utisak da se Maks ovde oseća kao kod kuće. Tako je bar nama govorio. Razočaran sam ovim napadima. Ne mogu da ih razumem”.

Maks se nadurio. I ranije je odbijao da produži ugovor. Pre tačno tri nedelje razdužio se. Činilo se da će vrlo brzo pronaći novi klub. Nije lako naći tako dobrog igrača bez obeštećenja. Međutim, evo već 21 dan je prošao, a Majer je i dalje nezaposlen.

Zašto? Pitanje je na koje je pokušao da odgovori Skaj Sports.
Majer ima jedan problem: potpuno pogrešnu samoprocenu. Svi oko njega, menadžer Rodžer Vitman, porodica, treneri u mlađim kategorijama, svi su mu govorili da je najveći talenat, da je ‘nemački Mesi’. I posle nekog vremena je počeo i sam da u to veruje”, svedoči Dirk Grose Šlarman, koji za nemački Skaj prati zbivanja iz Gelzenkirhena.
Želeo je da ima poštovanje Leona Goreckje, Klas Jana Huntelara, Sanea… Želeo je više para i više uticaja u ekipi. Ali klub nije odgovarao kako se Majer nadao. Njegov menadžer je svima pričao da je Maks svetska klasa, da mora da zarađuje 8.000.000 evra godišnje i da igra samo za najbolje na svetu. Sada bi morao da razume da najveći klubovi ne dele takvo mišljenje”.

Pominjali su se Arsenal i Liverpul, Totenhem pre svih. Olimpik iz Marselja je čak bio i konkretan, ali kada je čuo koliko Majerovi zastupnici traže samo se okrenuo. Sad se piše o Turskoj, pominje poneko još i Francusku, ali ne Pari Sen Žermen. U stvari, konkretne ponude jednostavno – nema. Maks Majer ulazi u četvrti nedelju bez ugovora.
Vitman se uzda u premijerligaše i lude nedelje posle Mundijala, a pre kraja prelaznog roka. Nada se da će se neki engleski klub otvoriti. Igra partiju pokera”, kaže još jedan novinar nemačkog Skaja Maks Bilefeld.

I dodaje bez mnogo dvojbe.
Za mene, on ne vredi 8.000.000 evra godišnje. Mada, sa ovakvim tržištem nikad ne znaš”.

U Premijer ligi prelazni rok se završava 9. avgusta. Još nepune tri nedelje za Majera. Da shvati da ipak nije Mesi. A pare će doći…

(FOTO: Action Images)


tagovi

Maks MajerLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara