""
""

Ćao Benatija, dobro došao povređeni Baša!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.08.14. | 17:14

Roma i dalje pregovara oko prodaje Marokanca u Bajern, ali zamena je već spremna i Rudiju Garsiji se ostvarila velika želja

Višenedeljna sapunica i natezanje oko statusa Mehdija Benatije, naterali su čelnike Rome da ipak reaguju i dovedu zamenu. Na Olimpiko stiže Marko Baša, pošto je Lil danas dao zeleno svetlo da se transfer realizuje.

Izabrane vesti

Direktor Sabatini i dalje pregovara sa Bajernom oko prodaje Benatije, ali izgleda da se pomirio sa odlaskom Marokanca koji je tražio tri puta veću platu od trenutne. Bajern zasad i dalje nije dostavio adekvatnu ponudu za Benatiju, ali Romi to nije smetalo da angažuje Bašu.

Lil je nekoliko dana odbijao ideju o prodaji crnogorskog reprezentativca, ali su na kraju popustili. Romin trener Rudi Garsija je imao ogromnu želju da dovede nekadašnjeg pulena iz Lila, a i 31-godišnji štoper je želeo u italijansku prestonicu.

Lil je prihvatio ponudu tešku četiri miliona evra, s opcijom da Roma uplati još tri miliona evra na ime eventualnih bonusa. Baša će potpisati dvogodišnji ugovor vredan jedan i po milion evra po sezoni, a postoji klauzula da se saradnja produži za još jednu godinu ako obe strane budu zadovoljne. Inače, Baša će povređen potpisati za novi klub, pošto je minulog vikenda povredio koleno i očekuje ga pauza od šest nedelja.

Ipak, italijanski mediji tvrde da to nije sve što se tiče dovođenja defanzivaca u tabor Vučice. Naime, Roma planira angažman još jednog štopera, ali tek kada odlazak Benatije bude zvaničan. Prva želja je Kostas Manolas iz Olimpijakosa koji je bio blizu prelaska u Arsenal, a druga meta je Vlad Kirikeš iz Totenhema. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrancuskaItalijaLiga 1LilMarko BašaMehdi BenatijaRomaSerija Atransferi2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara