""
""

Cedevita potpisala kapitulaciju dve sekunde pre kraja: Boris Savović je čuvar Podgorice

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.04.15. | 20:32

Zahvaljujući sjajnoj roli krilnog centra Podgoričani u ludoj završnici pobedili Zagrepčane-82:81

Boris Savović čuva Podgoricu! Posle drame u najvećoj crnogorskoj dvorani Budućnost je bliža plasmanu u Evroligu, pošto je savladala Cedevitu-82:81. Aposlutni junak Đetića ove večeri je bio nekadašnji član Hemofarma i Crvene zvezde Boris Savović koji je ubacio 12 poena u poslednjoj četvrtini, uključujući i dva slobodna bacanja dve sekunde pre kraja.

Na gurku i atmosferu, hiruški preciznog Borisa Savovića Budućnost se prvo izvukla iz izgubljene situacije, a potom je poništila trojku Frana Pilepića devet sekundi do kraja. Domaća ekipa uspela je da za preostalo vreme organizuje napad, Kuk je spustio loptu do Savovića koga je uzjahao Delaš. Čist faul i egzekucija Borisa Savovića.

Izabrane vesti

Time je stavljena tačka na ne toliko kvalitetan, ali vrlo uzbudljiv meč. Kroz atmosferu Morače Zagerpčane je u prvom poluvremenu vešto vodio Babić. On je postigao četiri trojke iz pet pokušaja i omogućio Cedeviti da održava prednost i na taj način uvodi domaćina u nervozu. Podgoričani su se svojski trudili da se ponude Cedeviti, međutim gosti iz Hrvatske samo su delimično prihvatali poklone. Pre sjaja sjaja Borisa Savovića sjajni Amerikanac Rejnolds je vukao Budućnost, a potom je razigranom Delašu, Babiću i Tomasu počeo da odgovara i Šehović.

Budućnost je pet minuta pre kraja stekla prednost. Savović je imao sjajnu rolu., međutim trojkom Tomasa Cedevita je devet sekundi do kraja stigla do izjednačenja. Posle još jednog pogotka Savovića vremena za preokret nije bilo.

Najefikasniji kod domaćina bio je Savović sa 20, Rejnolds je dodao 17, a Šehović 12. Na drugoj strani Babić je postigao 14, Tomas 13, a Bilan 12 poena


tagovi

SrbijaMiro BilanJadranska ligaHrvatskaEvropaBudućnost PodgoricaBoris Savović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara