Cedeviti se drma tron, Zdovc je besan: Ako se ne pobiješ, ne možeš da dobiješ

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.05.18. | 16:27

Od 20.30 na programu drugi finalni meč plej-ofa hrvatskog prvenstva

Cibona je počistila Cedevitu u prvoj finalnoj utakmici i na taj način najavila iznenađenje!

Da li su Vukovi spremni da potvrde brejk u užarenoj atmosferi dvorane Dražen Petrović protiv gradskog rivala, koji je osvojio četiri uzastopne titule?
"U dobrom smo ritmu, nadam se da ćemo biti i u sledećoj utakmici. Idemo da ispravimo greške s jednom pozitivnom sportskom drskošću i mentalnom čvrstoćom", rekao je trener Cibone Ante Nazor.

Izabrane vesti

Rezultat prvog meča (96:87) ne oslikava realno stanje na terenu, pošto je Cibona u jednom trenutku imala i "plus 26".
"Nismo bili pravi. Nije bila prava koncentracija. Igrali smo dosta slično kao protiv Splita u prvoj utakmici polufinala, bez odbrane, bez komunikacije, bez ruku i bez tuče. Postigli su 90 i nešto poena, što je apsolutno previše. U finalu plej-ofa ako se ne potučeš ne možeš da dobiješ. Oni su posle pogađali neke teške šuteve, ali sve je to bilo plod naše slabe odbrane. Razočaran sam zbog toga što se te stvari ponavljaju iz dana u dan. To je bila šesta utakmica protiv Cibone, cele godine smo u nekom razmaku igrali sa njima, znamo pravila, ali neki igrači kao da su pali s Marsa. To mene brine. Tu sam najviše razočaran, ali šta je tu je. Igramo sada drugu utakmici iako smo već morali da izgubimo, bolje da smo izgubili prvu nego poslednju. Moramo da skupimo energiju, koncentraciju i da damo sve kako bismo pobedili", istakao je Zdovc.

Finalna serija igra se na tri pobede, a na šest ovosezonskih odmeravanja snaga Cedevita je dobila četiri. 

Foto: MN Press

 


tagovi

Jure ZdovcAnte Nazor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara