"Hart i Siti oboreni na Apton Parku"
"Hart i Siti oboreni na Apton Parku"

Čekićem po Građanima, Sako zakopao Siti, Adrijan briljirao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.10.14. | 15:29

Vest Hem ostao u vrhu Premijer lige, sada Čelsi ima šansu da poveća prednost u odnosu na Siti

Hart i Siti oboreni na Apton Parku

Vest Hem i dalje u vrhu Premijer lige, to je nešto što navijači “čekićara” nisu mogli ni da sanjaju decenijama unazad! Sada je to postalo realnost, a sjajnu formu tim iz istočnog Londona potvrdio je pobedom nad šampionom Engleske Mančester Sitijem - 2:1.

Izabrane vesti

Priliku da se raduje golovima i uspehu Vest Hema na krcatom Apton Parku imao je i poznati britanski glumac Rasel Brend, od ranije poznat kao zagriženi navijač “čekićara”. 

Vest Hem je hrabro ušao u utakmicu, a u 21. minutu zasluženo je došao do prednosti. Za pola gola praktično je zaslužen Valensija koji je dobro prošao po strani, “zavrnuo” na peterac, Džo Hart i Pablo Zabaleta nisu dobro reagovali, ali tu je bio odlični Morgan Amalfitano.

Jedan od najboljih fudbalera na meču Dijafra Sako u 75. minutu uspeo je da savlada Harta i baci domaće navijače u delirijum. Dilemu da li je lopta prešla gol liniju pre nego što je Hart intervenisao otklonio je usporeni video snimak, odnosno “oko sokolovo”. Sako je postao prvi igrač Vest Hema koji je na šest uzastopnih utakmica u Premijer ligi dao gol.

Neizvesnost oko konačnog ishoda već u sledećem napadu uneo je David Silva. Španac je kao u školskom dvorištu naređao nekoliko domaćih igrača i “kiflom” sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu Vest Hema.

Sjajnu partiju pružio je španski golman Adrijan koji je u završnici utakmice u nekoliko navrata spasio londonski tim od poraza.


 

U prvom delu meča, samo nekoliko minuta prvog posle pogotka Vest Hema, Siti je mogao da dođe do izjednačenja i utiša navijače, ali je Edin DŽeko iz dobre situacije šutirao preko gola.

To je bila jedna od retkih prilika “građana” u ovom delu meča, a mnogo ozbiljniji su fudbaleri Vest Hema. Ener Valensija i Dijafra Sako razvlačili su “kao testo” odbranu šampiona Engleske i zadavali neviđenu glavobolju gostima.

Valensija je mogao u 41. minutu, posle asistencije Arona Kresvela, da duplira prednost Vest Hema, ali nije bio precizan. U poslednjem trenutku prvog dela meča, kada je Saho zamalo zakasnio posle dodavanja Amalfitana.


"Građani" su u drugom poluvremenu ozbiljno pritisli domaćina u pokušaju da po svaku cenu dođu do izjednačenja. Dve fantastične prilike u jednom napadu Siti je imao u 64. minutu, kada je Aguero sa pet metara pogodio prečku, a zatim je Adan odbranio zicer Jaji Tureu. Nije imao sreće Ture ni u 74. minutu, kada je pogodio prečku.

Menadžer Sitija Manuel Pelegrini zameniku kapitena Srbije Aleksandru Kolarovu dao je priliku da uđe u igru u 78. minutu umesto Gaela Klišija.

Pored navijača Vest Hema, najzadovoljniji ovakvim ishodom mogao bi da bude Čelsi. "Plavci" sutra gostuju Mančester Junajtedu i u slučaju pobede potpuno bi se odvojili od svih pratilaca i otišli na osam bodova razlike u odnosu na Siti.


PREMIJER LIGA – Deveto kolo:

 

Vest Hem - Mančester Siti 2:1

/Amalfitano 21, Sako 75 – Silva 76/

16.00: Liverpul - Hal

16.00: Sautempton - Stouk

16.00: Sanderlend - Arsenal

16.00: Vest Bromvič Albion - Kristal Palas

18.30: Svonsi - Lester

 

Nedelja:

14.30: Barnli - Everton

14.30: Totenhem - Njukasl

17.00: Mančester Junajted - Čelsi

 

Ponedeljak:

 

21.00: Kvins Park Rendžers - Aston Vila

(FOTO: Action Images)


tagovi

AdrijanEvropaMamadu SakoMančester SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara