""
""

Čelsi ima strašne golmane! Begović branio kao navijen, Kurtoa slomio PSŽ sa penala! Ibra opet strelac, Falkao solidan, Kosta se samo svađa... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.07.15. | 08:48

Plavci se osvetili Pari Sen Žermenu za poraz u osmini finala Lige šampiona...

Posle teškog poraza od Njujork Red Bulsa u prvoj utakmici Internacionalnog kupa šampiona, fudbaleri Čelsija zabeležili su i prvu pobedu i to protiv starog dužnika – Pari Sen Žermena. Momci Žozea Murinja konačno su delovali kao ekipa koja je prošle godine pokorila ostrvski fudbal, a posebno je to bilo primetno u drugom poluvremenu i tokom izvođenja jedanaesteraca, kada su Plavci delovali daleko hladnokrvnije. PSŽ je odigrao dve utakmice visokog napona protiv Benfike i Fjorentine, ali u reprizi prošlogodišnje osmine finala Lige šampiona ovog puta bolji je bio londonski klub. Tokom 90 minuta igre rezultat je bio 1:1, da bi Čelsi u penal seriji slavio sa 7:5.

Izabrane vesti

Pari Sen Žermen je igrao gotovo u najjačem sastavu, pošto su David Luiz, Tijago Silva i Edinson Kavani svoje pozicije na tribinama zamenili mestom na terenu, a u sastavu je bio i Tijago Mota, koji je sve bliži odlasku iz kluba. Međutim, svi oni nisu previše pomogli boljitku u igri Svetaca, gde je sve praktično zavisilo od Ibrahimovića, dok je mlada nada Parižana Žan Kevin Ogustin ovog puta bio zaustavljen.

I pored toga što je legendarni čuvar mreže Čelsija Petr Čeh nedavno napustio Stamford Bridž i zadužio opremu Arsenala, Žoze Murinjo i dalje ima vrhunski tandem golmana u svom timu. Asmir Begović započeo je susret sa Svecima i branio gotovo bez greške. Jedina „mrlja“ je pogodak Zlatana Ibrahimovića iz 25. minuta, ali jasno je da bosanskohercegovački golman nije mogao mnogo toga da uradi u datoj situaciji. Njega je odmah na startu drugog poluvremena zamenio Tibo Kurtoa, koji je nastavio tamo gde je Begović završio. Ali, belgijski dugajlija je odličnu partiju krunisao i pogotkom za pobedu u sedmoj seriji penala. I tu je odradio vraški dobar posao, pošto Sirigu na drugoj strani nije imao ni najmanju šansu da zaustavi kolegin pokušaj.

Svoju prvu utakmicu u dresu Čelsija odigrao je Radamel Falkao. Tačnije poslednjih 20 minuta utakmice, kada je zamenio svadljivog Dijega Kostu, koji je imao svojih momenata sa Seržom Orijeom više nego samih prilika za upisivanje u listu strelaca. Mada, imao je i razloga, posebno nakon Orijeovog ludačkog starta u 59. minutu, kada je namerno pokupio španskog reprezentativca.

S druge strane, El Tigre je ostavio dobar utisak, a svoju premijernu utakmicu u dresu londonskog kluba uveličao je golom u prvoj seriji kaznenih udaraca.

Izjednačujući pogodak delo je Viktora Mozesa, koji dobija sve veću šansu kod Murinja, pa nije isključeno da nigerijski reprezentativac ostane na Bridžu naredne sezone.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović kompletnu utakmicu proveo je na terenu, dok je Nemanja Matić igrao do 70. minuta, da bi ga potom zamenio Oskar

Za Čelsi predstoji još utakmica sa Barselonom na Internacionalnom kupu šampiona pre Komjuniti šilda sa Arsenalom naredne nedelje. 

----------------------------------

ČELSI - PSŽ 1:1 (7:5)
/Mozes 65 - Ibrahimović 25/

Stadion: Blank Ov Amerika, Šarlot
Gledalaca: 61.223
Sudija: Ted Unkel

ČELSI (4-2-3-1): Begović (od 46. Kurtoa) – Ivanović, Kejhil (od 46. Zuma), Teri, Aspilikueta – Mikel (od 46. Ramires), Matić (od 70. Oskar) – Mozes (od 70. Remi), Fabregas (od 70. Vilijan), Azar (od 74. Kvadrado) - Kosta (od 70. Falkao)

PSŽ (4-3-3): Trap (od 68. Sirigu) – Maksvel (od 79. Dinje), Luiz (od 46. Markinjos), Orije (od 64. Silva), Van der Vil (od 79. Sabali) – Stambuli (od 46. Rabio), Matuidi (od 79. Nkunku), Verati (od 46. Mota), Moura (od 79. Ongenda) – Ibrahimović (od 79. Baebek), Ogustin (od 65. Kavani)

----------------------------------

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zlatan IbrahimovićViktor MozesTibo KurtoaRadamel FalkaoPari Sen Žermenmeđunarodni fudbalInternacionalni kup šampionaEvropaDijego KostaČelsiAsmir Begović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara