Čelsi (još) nije tim za vrh, četvrto mesto je OK! Kristal Palas slavi Luku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.01.19. | 22:35

Velika nula Plavaca, Sautempton se provukao i polako isplovljava sa dna

Čelsi jeste zanimljiv, ima perspektivu, dobrog trenera u liku Mauricija Sarija, ali ovo nije tim za više od četvrtog mesta! Ako je početak sezone doneo dosta zanimljivog fudbala obojenog u plavo, Čelsi sve više pokazuje da je ovaj sastav i dalje pun nedostataka koje italijanski stručnjak treba da ukloni kako bi bio konkurentan za titulu i(li) najviši plasman.

Plavci su na svom Stamford Bridžu ozbiljno kiksnuli i odigrali samo 0:0 protiv Sautemptona. Gosti sa krajnjeg juga Velike Britanije polako isplivava na površinu pod komandom Ralfa Hasenhutla i vidi beg iz opasne zone pred sobom. Čelsi je posle još jednog nepovoljnog ishoda, drugog u poslednja četiri kola, odnosno trećeg u prethodnih sedam rundi ipak pokazao da je četvrto mesto na tabeli sasvim OK i da bi ovaj tim do kraja sezone trebalo da se bori da ne izgubi i tu poslednju kartu za Ligu šampiona, pre nego da juri zasad nedostižne takmace poput Mančester Sitija, Totenhema i Liverpula.

Izabrane vesti

Čim je Eden Azar ostao bez baruta u nogama, Čelsi je pokazao da ima premalo rešenja da bi savladao i donedavno topovsko meso za mnoge klubove. Jeste domaćin imao nekoliko solidnih šansi, a najbolju je ispustio Alvaro Morata, kome je dosuđen ofsajd u 70. minutu pošto je zatresao mrežu. Imao je Morata još jednu ozbiljnu šansu nekoliko trenutaka kasnije, ali nije bio dovoljno koncentrisan.

To je upravo i najveći Čelsijev problem ove sezone – napad! Sada, kada je Olivije Žiru van stroja zbog povrede skočnog zgloba, Morata je jedino rešenje u napadu, a Španac je odavno van ozbiljne forme za igrača plaćenog 65.000.000 evra.

Veliki problem za Čelsi predstavlja i Vilijanova povreda u prvom delu, zbog čega je Ruben Loftus Čik morao da ga menja. Sautempton je bio gotovo bezopasan, što je zasluga dobre saradnje veznog reda i odbrane, ali u Čelsijevom napadu mnogo škripi i praktično sve zavisi od Azarovog raspoloženja.

Možda da Marina Granovskaja još jednom sedne za sto sa čelnicima Dortmunda i vidi da li bi Pulišić mogao već sad na Bridž?

Kristal Palas je odneo veliku pobedu na gostovanju Vulverhemptonu (2:0) i pobegao daleko od zone ispadanja, a svetla pozornice uperena su u kapitena Luku Milivojevića! Srpski vezista ponovo je bio strelac u pobedi Palasa, a svojim šestim pogotkom u sezoni, u petom minutu nadoknade vremena potvrdio je tri boda na Molinu.

Kristal Palas je u vođstvo stigao prilično kasno, pošto je Džordan Aju zatresao mrežu u 83. minutu na asistenciju Patrika van Anholta.

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Utorak

Everton – Lester 0:1 (0:0)
/Vardi 58/

Arsenal – Fulam 4:1 (1:0)
/Džaka 25, Lakazet 55, Ramzi 79, Obamejan 84 – Kamara 69/

Kardif – Totenhem 0:3 (0:3)
/Kejn 3, Eriksen 12, Son 26/

Sreda

Bornmut - Votford 3:3 (3:3)
/Ake 34, Vilson 37, Frejzer 40 - Dini 14, 27, Sema 38/

Čelsi - Sautempton 0:0

Hadersfild - Barnli 1:2 (1:1)
/Muni 33 - Vud 40, Barns 74/

Vest Hem - Brajton 2:2 (0:0)
/Arnautović 66, 68 - Stivens 56, Dafi 58/

Vulverhempton - Kristal Palas 0:2 (0:0)
/Aju 83, Milivojević 90+5pen/

Njukasl - Mančester Junajted 0:2 (0:0)
/Lukaku 64, Rašford 80/

Četvrtak
21.00: (2,15) Mančester Siti (3,45) Liverpul (3,35)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Luka MilivojevićVilijanAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara