""
""

Čelsi ne prašta - Everton promašivao, Ridiger i Vilijan odveli Plavce u četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.17. | 22:36

Dva gola pala u nadoknadi

Teškom mukom, nekako je Čelsi na Stamford Bridžu pobedio Everton sa 2:1 u osmini finala engleskog Liga kupa i osigurao mesto među osamnajboljih ekipa u ovom takmičenju. 

Izabrane vesti

Strelac prvog pogotka na utakmici bio je nemački defanzivac Antonio Ridiger koji se lepo snašao u 26. minutu posle centaršuta Čarlija Musonde i glavom lobovao protivničkog golmana. Tek u sudijskoj nadoknadi su viđena još dva gola.

Najpre je Vilijan uz pomoć stative u trećem minutu nadoknade duplirao prednost, a 60-ak sekundi kasnije poraz Evertona ublažio je Dominik Kalvert Levin. 

Ronald Kuman je oteran sa klupe Karamela iz Liverpula, ali to nije sprečilo pad ekipe i novi rezultatski neuspeh. Vršilac dužnosti Dejvid Ansvort, međutim, sasvim korektno je spremio ekipu.

Nisu gosti bili inferiorni na Stamford Bridžu, naprotiv. Imali su Vejn Runi i drugovi šanse da iznenade Čelsi i zatresu mrežu domaćina. Aron Lenon je dva puta bio u prilici, po jednom u oba poluvremena, kao i Runi, odnosno Ademola Lukman.

Valje napomenuti da je trener Čelsija Antonio Konte promešao karte za ovaj meč, pa je dao šansu drugopozivcima. A to mu se na kraju umalo nije obilo o glavu. 

Ipak, tu je bio Ridiger koji je pokazao da ume dobro da igra glavom i da na njega Konte ipak može ozbiljno da računa ove sezone.

Protivnik fudbalerima Čelsija u četvrtfinalu Liga kupa biće Lester koji je u osmini finala bio bolji od drugoligaša Lids Junajteda sa 3:1.

LIGA KUP ENGLESKE - 1/8 FINALA

Utorak
Arsenal - Norič 2:1 - 1:1 (0:1) - produžetak
Bornmut - Midlzbro 3:1 (0:0)
Lester - Lids 3:1 (1:1)
Svonsi - Mančester Junajted 0:2 (0:1)
Bristol Siti - Kristal Palas 4:1 (2:1)
Mančester Siti - Vulverhempton 0:0 (penalima 4:1) - produžetak

Sreda
Čelsi - Everton 2:1 (1:0)

21.00: (1,55) Totenhem (4,00) Vest Hem (5,40)

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Antonio KonteAntonio RidigerAron LenonČelsiEvertonLiga kup EngleskePremijer ligaRonald KumanVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara