Čelsi ubedljivi favorit za osvajanje Lige Evrope, kvota na Slaviju – 35,00

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.19. | 15:08

Arsenal i Napoli najveća pretnja Plavcima

Dvomeč Napolija i Arsenala dostojan nokaut faze Lige šampiona, valensijski derbi, Čelsijeva premija u vidu Slavije iz Praga i okršaj podjednako jakih timova Benfike i Ajntrahta. Tako je presudio žreb za četvrtfinale Lige Evrope.

A ko je favorit do kraja?

Izabrane vesti

KVOTE ZA OSVAJANJE LIGE EVROPE 

Logika i kvote kažu da je Čelsi. MOZZART kvota da će Plavci osvojiti Ligu Evrope je trenutno 2,80. Zašto?

Plavci imaju ubedljivo najlakši posao u četvrtfinalu protiv autsajdera iz Češke, a potom je projektovano polufinale sa boljim iz dvoboja Ajntrahta i Benfike. Čelsi će biti favorit i u polufinalu, ko god da mu dođe iz portugalsko-nemačkog okršaja. Plavci imaju otvoren put do finala takmičenja koje su osvojili 2013. godine golom Baneta Ivanovića. I to baš protiv Benfike u finalu.

S obzirom da su Plavci u velikoj opasnosti da kroz Premijer ligu ne izbore plasman među četiri najbolja i Ligu šampiona za sledeću sezone, deluje realno da se maksimalno posvete nastavku takmičenja u Ligi Evrope. Iako se godinama provlači teorija da Engleze ne zanima „drugorazredno“ takmičenje u Ligi Evrope, suština je da ih i te kako zanima. Čelsi i Mančester Junajted su osvajali, Liverpul je igrao finale, Arsenal prošle sezone polufinale... Putokaz kojim će ići i Plavci.

Ono što važi za Čelsi, važi i za Arsenal. I njima je plasman u Ligu šampiona kroz Premijer ligu jako klimav i otvara im se drugi put kroz Ligu Evrope. Doduše, daleko teži put nego Čelsiju. Već u četvrtfinalu ih očekuje dvomeč sa Napolijem koji je u prvenstvu „zakucan“ na drugom mestu, ispao je iz kupa, pa mu osvajanje Lige Erope predstavlja imperativ do kraja sezone. To ne kriju ni gazda De Laurentis, ni trener Anćeloti koji je majstor za kup takmičenja, a ovo mu je retka prilika da trofejnu riznicu popuni jedinim evropskim peharom koji mu nedostaje.

Ko prođe dalje iz duela Arsenal – Napoli, biće najveća konkurencija Čelsiju. Napoli je blagi favorit sa kvotom 5,00 za osvajanje takmičenja, dok je kvota na Arsenal – 6,00.

Pobednik tog dvomeča ide u polufinale na boljeg iz valensijskog derbija. Valnesija je favorit protiv komšija iz Viljareala sa kvotom 10,00 za osvajanje. Kvota na Viljareal je duplo veća. Ponajviše zbog slabe forme u prvenstvu jer je u Ligi Evrope pokazivao potpuno drugo lice i blistao.  Valensija bi svakako bila znatno ozbiljniji izazov Čelsiju u projektovanom finalu, a osvajanje Lige Evrope uz finale Kupa kralja bi spasili sezonu na Mestalji.

Da su snage najizjednačenije u duelima Benfike i Ajntrahta govore i kvote za osvajanje. Identične su – 12,00. Oba tima biju važne bitke i na domaćim frntovima. Benfika vodi mrtvu trku sa Portom za titulu, dok Ajntraht pokušava da Ligu šampiona obezbedi i kroz Bundesligu gde su trenutno petoplasirani i za trećim kasne samo tri boda.

Naravno, najmanje šanse se daju najvećem iznenađenju - Slaviji iz Praga. Česi su već nadmašili sva očekivanja plasmanom u četvrtfinale i eliminacijom favorizovane Sevilje. Aposlutni su autsajderi u nastavku takmičenja sa kvotom 35,00 za osvajanje.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Žreb za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara