Čelsijev mat u dva poteza za slom Kristal Palasa: Luiz kao Inijesta, Kante kao Mesi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.12.18. | 14:52

Plavci odneli trijumf u gradskom derbiju

Neka se čuvaju Totenhem i Mančester Siti, Čelsi je ponovo u pobedničkoj seriji. Četa Mauricija Sarija slavila je na jugoistoku Londona i štiklirala tri boda na gostovanju Kristal Palasu. Rezultat minimalan, igra na momente savršena i samo se trijumf pamti - 1:0 (0:0).

Čelsi može što pre da zaboravi utakmicu na Selhurstu, koja je na kraju bila spakovana u svega desetak minuta kvalitetnog fudbala. Dve stative u prvom delu i neiskorišćene šanse Rosa Barklija i Vilijana, te majstorska akcija u režiji Davida Luiza i Ngola Kantea i gol kao kruna iste. 

Izabrane vesti

Igrao se 51. minut utakmice kada je viđen jedini gol na meču. Kapiten Cezar Aspilikueta uspeo je da iščeprka loptu posle visokog presinga Čelsijevih igrača, posle čega je ista stigla u noge brazilskog štopera. Situacija je neodoljivo podsetila na kombinaciju, tako tipičnu za Andresa Inijestu i Lionela Mesija, gde vrsni španski vezista pakuje, a argentinski as rešeta. Luiz je odlično primetio da omaleni Francuz utrčava u prostor kroz dve linije i pogotovo veliku rupu u odbrani Kristal Palasa, zbog čega je usledila strašna lopta u prostor, a Kante je reagovao u maniru vrsnih strelaca i matirao Visentea Guaitu. Kad ne mogu napadači, ili Eden Azar, onda mora sjajni Kante, koji je tako stigao do trećeg ligaškog pogotka u sezoni. 

Urodila je plodom inicijativa Mauricija Sarija da Kante mora da deluje ofanzivnije, da pritiska odbranu protivnika na isti način kao što to čini pri obavljanju defanzivnih zadataka. Čelsi je istovremeno učinio da tipično tvrdoglavi Kristal Palas danas bude gotovo potpuno bezopasan, da se nijednog trenutka Kepa Arizabalaga ne oseti ugroženo, pošto domaćin nije uspeo da uputi nijedan šut u okvir gola. Pogotovo jer je Kristal Palas godinama unazad znao da iznenadi Čelsi i otkine mu makar bod... Palas je završnih pet-šest minuta utakmice probao malo da pritisne Čelsijevu odbranu, ali se rezultat nije menjao, niti je bilo potrebe da Kepa ozbiljnije reaguje.

Imaće Sari o čemu da razmišlja posle gostovanja na Selhurst Parku. Olivije Žiru doživeo je povredu skočnog zgloba pošto je dobio oštar udarac u nogu tokom jednog napada u 75. minutu, posle čega je morao napolje, a zamenio ga je nedovoljno oporavljeni Alvaro Morata

Kapiten Palasa Luka Milivojević odigrao je svih 90 minuta, ali danas nije bio u svom prepoznatljivom raspoloženju. Imao je opasan centaršut u nadoknadi vremena, ali je Kepa bio na visini zadatka. Čak se ni Vilfred Zaha nije snašao, jer nije dobio mnogo prostora da se rastrči i razigra u gustom Čelsijevom veznom redu i odbrani. 

PREMIJER LIGA - 20. KOLO

Subota
Totenhem - Vulverhempton 1:3 (1:0)
/Kejn 22 - Boli 72, Himenez 83, Elder Košta 87/

Lester - Kardif 0:1 (0:0)
/Kamarasa 90+2/

Votford - Njukasl 1:1 (0:1)
/Dukure 82 - Rondon 29/

Brajton - Everton 1:0 (0:0)
/Lokadija 59/

Fulam - Hadersfild 1:0 (0:0)
/Mitrović 90+1/

Liverpul - Arsenal 5:1 (4:1)
/Firmino 14, 16, 65pen, Mane 32, Salah 45+2pen - Mejtland Najls 11/

Nedelja

Kristal Palas - Čelsi 0:1 (0:0)
/Kante 51/

15.15: (3,50) Barnli (3,45) Vest Hem (2,10)
15.15: (8,50) Sautempton (5,40) Mančester Siti (1,33)
17.30: (1,40) Mančester Junajted (4,80) Bornmut (7,75)

NAPOMENAKvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


tagovi

Ngolo KanteDavid Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara