"Navijači na terenu Kardif Siti stadiona"
"Navijači na terenu Kardif Siti stadiona"

ČEMPIONŠIP: Invazija Velšana! Kardif posle pola veka u eliti! (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.13. | 23:27

Remi od 0:0 sa Čarltonom sasvim dovoljan da četi Malkija Mekeja obezbedi promociju u Premijer ligu

Navijači na terenu Kardif Siti stadionaSvonsi je probio led, ali Kardif nije dugo čekao, a Velšani su dobili i drugog predstavnika u Premijer ligi! Posle više od pola veka čekanja navijači Kardifa dočekali su da se nađu u engleskoj eliti pošto im je remi bez golova sa Čarltonom u 43. kolu bio sasvim dovoljan da obezbede jedno od prva dva mesta u Čempionšipu.

Zaslužena nagrada, obzirom da je četa Malkija Mekeja u poslednje tri sezone stizala do baraža, ali joj je to malo uvek nedostajalo. Međutim, ove sezone niko nije mogao da zaustavi uspon Velšana, koji su poslednji put u eliti igrali davne 1962. godine mnogo pre nego što je Premijer liga profesionalizovana. .

Izabrane vesti

Ni ovaj put nije moglo bez drame i nervoze, obzirom da Mekejovi puleni nikako nisu uspevali da probiju poslednju liniju rivala i otarase se pritiska. Ali, ono što nisu uradili fudbaleri Kardifa učinili su prvotimci Milvola kada su postigli vodeći gol protiv trećeplasiranog Votforda što je bio signal za početak slavlja na stadionu Kardif Siti.

A podsetimo, pre samo dve godine, kada je Mekej seo na klupu Kardifa, šef struke je na raspolaganju imao svega 10 igrača koji su imali iskustva u prvom timu.

Vinsent TanuPodjednake zasluge za istorijski podvig pripadaju i vlasniku kluba, biznismenu Vinsentu Tanu iz Malezije, koji je bez ustručavanja sipao novac u tim Plavih ptica, koji od prošlog leta, baš po njegovoj zamisli, igraju u crvenoj opremi. Tada je Tan bio na meti žestokih kritika, ali će se od današnjeg dana njegovo ime u Kardifu izgovarati drugačijim tonom.
"Gore, tamo gde i pripadamo", parola je koja je bila izvezena na šalovima navijača.

Pevalo se i Svonsiju (ne na baš književan način) obzirom da su okršaji sa velškim rivalom u poslednje dve sezone i te kako nedostajali navijačima Kardifa.

Tima koji je 1996. godine bio treći "odozdo" na tabeli četvrtog ranga takmičenja. "Štapom i kanapom" Kardif je polako napredovao, ali se na poslednjoj prepreci zadržao celih devet sezona, iako je 2008. godine igrao finale FA kupa protiv Portsmuta, a prošle sezone finale Liga kupa protiv Liverpula.

Trud se uvek isplati.

ČEMPIONŠIP – 43. kolo:Slavlje navijača Kardifa

Barnsli – Derbi Kaunti 1:1 (0:0)
/O’Grejdi 47 – Kouts 90/

Blekburn – Hadersfild 1:0 (1:0)
/Rouds 37/

Bristol – Birmingem Siti 0:1 (0:1)
/Eliot 16/

Kardif – Čarlston 0:0

Ipsvič – Kristal Palas 3:0 (3:0)
/Noubl 37, 45+4, Kresvel 45+2/

Lids – Barnli 1:0 (0:0)
/Ostin 62/

Lester – Bolton 3:2 (2:1)
/Vud 40pen, Dajer 41, Šlup 79 - Ngog 2, Pretli 71/

Midlsbro – Notingem Forest 1:0 (1:0)
/Karajol 42/

Milvol – Votford 1:0 (0:0)
/Bat 83/

Piterboro – Brajton 0:0

Vulverhemtpon – Hal 1:0 (0:0)
/Dojl 55/

Blekpul – Šefild 0:0Kreg Belami ponovo u Premijer ligi



(FOTO: Action Images)


tagovi

ČempionšipEngleskaEvropaKardif SitiMalki Mekej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara