""
""

ČEMPIONŠIP: Šok za Lisice u Šefildu, proradilo nekadašnje čudo od deteta

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.13. | 23:57

Lester poražen od jedne od najlošijih ekipa u ligi, pošto ih je na kolena bacio nekada supertalentovani Konor Vikam. KPR je to iskoristio i dokopao se prvog mesta na tabeli

Lider je zaribao kada se to najmanje očekivalo. Lester se nadao laganom poslu  u gostima protiv očajnog Šefild Venzdeja, ali je doživeo šok protiv jedne od najlošijih ekipa lige, što je još jedan dokaz da u Čempionšipu nema laganih mečeva i da svako svakog može da pobedi.

Izabrane vesti

Posle trećeg uzastopnog poraza, Šefild Venzdej je pre par dana ostao bez trenera, ali im ni to nije smetalo da sa privremenim strategom Stjuartom Grejom obore na pleća prvoplasirani tim lige. Lesteru je krenulo prema očekivanjima, pošto su poveli posle samo tri minuta igre,ali onda se razgoropadio nekada veliki talenat engleskog fudbala Konor Vikam. Jedan od najskupljih mladih igrača u istoriji engleskog fudbala, koji u Šefildu igra kao pozajmljen igrač Sanderlenda je do 25. minutu uspeo da sa dva gola preokrene rezultat i donese veliko slavlje domaćim navijačima.

Poraz Lestera je obradovao Kvins Park Rendžerse koji su pregazili Bornmaut sa 3:0 i izjednačili se sa Lisicama na čelu tabele.

Šansu da se poravna sa pomentuim tandemom na vrhu lestvice je imao i Barnli, ali je na svom terenu odigrao samo 0:0 protiv Votforda i skliznuo je na treću poziciju na tabeli.

Jednu od senzacija večeri je priredio Jeovil koji je minimalcem savladao favorizovani Blekpul, a četa Pola Insa je toliko pogubila živce da je u finišu meča zaradila tri crvena kartona, pošto su Broudfut, Mekenzi i Fuler morali na tuširanje pre vremena.

Birmingem i Donkaster su podelili plen pošto su gosti u finišu meča stigli do boda golom rezerviste Koterila. Nikola Žigić je odigrao ceo meč za domaći tim, ali se nije proslavio.

ČEMPIONŠIP - 18. KOLO

Utorak:
Šefild V. - Lester 2:1 (2:1)
/Vikam 9, 24 - Nokert 2/

Brajton - Barnsli 1:2 (0:1)
/Apson 64 - Mekort 35, Melis 51/

Ipsvič - Blekburn 3:1 (1:1)
/Hajm 4, Edvards 48, Nobl 86 - Rouds 30/

Birmingem - Donkaster 1:1 (1:0)
/Novak 29 - Koteril 79/

KPR - Bornmut 3:0 (1:0)
/Ostin 28, Hoilet 54, Filips 77/

Milvol - Notingem 2:2 (1:1)
/Morison 8, Vulford 56 - Rid 36, Šaloba 66/

Jeovil - Blekpul 1:0 (1:0)
/Lindstram 21/

Barnli – Votford 0:0

Bolton - Hadersfild 0:1 (0:0)
/Norvud 72/

Reding - Čarlton 1:0 (1:0)
/Šarp 13/

Sreda:
20.45: Derbi – Midlsbro
20.45: Lids - Vigan


tagovi

BirmingemČempionšipEngleskaEvropaKonor VikamKvins Park RendžersLester SitiŠefild Venzdej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara