""
""

Čičaritova životna forma je rešenje problema za Valensiju i Sevilju

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.16. | 13:36

Ali otkupna klauzula je prepreka

Havijer Ernandez Čičarito igra najbolji fudbal u karijeri. Nekadašnji džoker Aleksa Fergusona u Mančester Junajtedu teroriše golmane u dresu Bajer Leverkuzena i opet je jedan od poželjnijih napadača u Evropi.

Izabrane vesti

Meksikanac igra sjajno za Farmaceute. Na osam utakmica je postigao sedam golova i upisao jednu asistenciju. Ključni je igrač Leverkuzena i njegovi golovi su kiseonik za četu Rodžera Šmita. Sjajno je igrao i prethodne sezone kada je dao 26 golova na 40 utakmica. Tako da nije ni čudo što je Čičarito opet postao zanimljiv za neke druge klubove.

Španski mediji pišu da su Valensija i Sevilja ozbiljno zainetersovani za meksičkog napadača.

Oba tima imaju problem realizacije, a egzekutor poput Čičarita deluje kao idealno rešenje problema. Iako je Sevilja dobro otvorila sezonu i drži treće mesto na tabeli u Primeri, a dobro gazi i u Ligi šampiona. Međutim, relaizacija nije na zadovoljavajućem nivou. Sevilja je dala samo 13 golova u sedam mečeva Primere. Dakle, ni dva u proseku. Visam Ben Jeder polako pokazuje klasu, ali je problem Lusijano Vijeto koji za sada igra ispod očekivanja. Zato je Horhe Sampaoli bacio oko ka Leverkuzenu, a direktor Monći ispituje uslove pod kojima bi mogao da kupi Meksikanca.

Međutim, Čičarita želi i Valensija. Nije potrebno trošiti reči u kakvim problemima je tim sa Mestalje i koliko bi legao Meksikanac. Valensija je u finišu prelaznog roka ostala bez Paka Alkasera a njegova zamena Munir El Hadadi nije na potrebnom nivou. Rasan strelac je nophodan Slepim miševima i klub sa Mestalje bi već u januaru mogao da testira Leverkuzen ponudom za Čičarita.

Ali neće se ni Nemci tako lako predati i odreći se najboljeg igrača. Čičarito ima otkupnu klauzulu u visini od 45.000.000 evra i sigurno je da Farmaceuti neće odstupiti ni za cent ispod toga ako na kraju i igrač poželi da napusti klub.

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajer LeverkuzenČičaritoEvropaNemackaPrimeraSeviljaŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara