""
""

Čika Crni majstor za Crni kontinent: Vladimir Vermezović osvojio četvrti kup u Južnoj Africi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.05.14. | 20:51

„Želim svima u otadžbini da kažem da sam s njima u mislima i da ću se uskoro vratiti da pomognem“, poručuje bivši trener Partizana posle trijumfa u Nedbank kupu

Možda mu tokom drugog mandada u Partizanu nije išlo, ali se u Južnoj Africi Vladimir Vermezović vratio na trofejnu stazu. Srpski stručnjak na klupi Orlando Pajratsa osvojio je prvi trofej po povratku na rogalj Crnog kontinenta.

Samo tri meseca od kako je seo na klupu Pirata, Vermezović je podigao pehar Nedbank kupa, koji se igra po uzoru na engleski FA kup (što znači da daje šansu ekipama iz svih rangova takmičenja). Orlando je u finalu u Durbanu savladao četvrtoplasirani tim Premijer lige Bedvest Vits 3:1, iako je posle prvog poluvremena bio u zaostatku.
„Hvala igračima za odličnu partiju, kao i navijačima za podršku. Završili smo sezonu na visokom nivou. Za nas je važno da budemo tim, bilo da gubimo ili pobeđujemo. U drugom poluvremenu momci su dali sve za pobedu i na tome im čestitam“, rekao je Vermezović, koji je sa Orlandovim večitim rivalom Kajzer čifsom tokom prvog boravka u Južnoj Africi osvojio dva trofeja Telekom kupa (2009. i 2010) i Čeriti kup (2010).

Izabrane vesti

Veremzović je na klupu Orlanda seo 14. februara ove godine i ostvario učinak od 11 pobeda i po pet remija i poraza, dok je prvenstvo završio na četvrtom mestu, 19 bodova između šampiona Mamelodija. Po okončanju poslednjeg takmičarskog meča obratio se južnoafričkim novinarima, u želji da i kod tamošnjeg stanovništva probudi svest o velikoj prirodnoj katastrofi u Srbiji.
„Želeo bih da vas zamolim da podržite moj narod i molite se za ljude u Srbiji, suočene sa poplavama. Takođe, želim svima u otadžbini da kažem da sam uz njih u mislima i da ću se uskoro vratiti da pomognem“, rekao je popularni Čika Crni.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir VermezovićSrbijaOrlando Pajretsmeđunarodni fudbalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara