Čovek koji ne ume da izgubi finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.07.18. | 12:49

Luka Modrić 10/10 u poslednjih pet godina...

Kapiten reprezentacije Hrvatske i jedan od favorita za laskavo priznanje najboljeg igrača turnira u Rusiji - Luka Modrić, čovek je rođen za finala! Francuzi treba da znaju - na deset poslednjih u kojima je zaigrao as Reala nije doživeo poraz! Sve same pobede i najvažniji trofeji u svetu fudbala. 

Zaista jedinstven podatak. 

Izabrane vesti

Upravo je to ogromno iskustvo, vrhunsko iskustvo, nešto na šta se Kockasti oslanjaju i na čemu temelje optimizam da će uspeti da se popnu na pijedestal. Nije Luka čovek - tim, kako se govori za Ronalda ili recimo Mesija, ali uneku ruku je i više od toga. Jer kada imate sjajnu ekipu kakvu imaju Hrvati, onda vam takav igrač donosi prevagu protiv onih najboljih. I po pravilu je pravi kada najviše treba. A kada zakaže čovek-tima tu pomoći nema...

Poslednje finale Luka Modrić je izgubio još pre pet godina?! Dobro ste pročitali, poslednju borbu za trofej čovek je izgubio kada je imao 26... Bilo je to protiv Atletiko Madrida u Kupu kralja. Od tada uzeo je četiri Lige šampiona, tri evropska Superkupa, dva klupska šampionata sveta i jedan Kup kralja.     

Ukupno sa Realom 11 trofeja otkako je stigao u Španiju. E, to se zove šampionski mentalitet. I ta stavka danas bi takođe mogla da imama značajnog udela u konačnoj odluci ko je najbolji na svetu. 

Možda je i ovo zanimljivo - Luka nije postigao pogodak ni u jednom od pomenutih finala. A sada je prvi put sa svojim nacionalnim timom. Možda bude prvenac i za njega i za Hrvatsku...

Foto: Action Images


tagovi

Luka ModrićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara