Čović: Prva je utakmica najvažija, sad čekamo reakciju Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.19. | 22:13

“Biće mnogo agresivniji, pokušaće da isprave greške od večeras“, kaže Zvezdin plejmejker

Džo Regland je povređen, Filip Čović je morao da preuzme veći deo tereta no što je bilo predviđeno. I bar za sada iznosi ga sa lakoćom, pa Crvena zvezda posle eliminacije Partizana u polufinalu ima i prednost od 1:0 u finalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti. I što je još bitnije, ima samopouzdanja do plafona dvorane “Aleksandar Nikolić“ pošto je u prvom meču sa Podgoričanima igrala izvanredno.
Apostrofirali smo da je prva utakmica najvažnija. Tako je bilo i sa Partizanom, tako je bilo i večeras. Sad je svaka sledeća utakmica najvažnija“, prve su Čovićeve impresije posle pobede od 91:72.

O samom meču...
Odigrali smo sjajnu utakmicu, osim onog početlka, ali to je normalno za ovaj nivo. Bilo je malo nervoze. Hteli smo da povedemo što pre i prelomimo utakmicu što opet nije bilo realno, jer je ovo finale. Sad treba da što pre zaboravimo ovu utakmicu, jer nas faktički već za jedan dan očekuje sledeća najvažmija utakmica, a očekujem da će sledeći meč biti potpuno drugačiji od ovog večeras“.

Izabrane vesti

Zašto drugačiji?
Posle ovakve naše igre i ovoliko razlike očekujem reakciju Budućnosti. Već smo se četiri puta sastajali i tu nema nikakvih nepoznanica. Biće mnogo agresivniji, pokušaće da isprave greške od večeras“.

A šta je to bio ključ pobede večeras?
Mnogo nam je bila bitna ovakva podrška sa tribina. Navijači su bili pravi šesti igrač za nas i vetar u leđa. Što se tiče nekih košarkaških elemenata uspeli smo da odgovorimo na njhovu agresivnu igru na bekove. U svakom trenutku smo imali odgovor na njihovu odbranu, ali i sve što su pokazali u napadu. Mnogo je bitno što smo u nastavku ostali smireni i fokusirani do kraja. To nam je omogućilo da se razigraju Beron, Davidovac i ostali i da lakše obezbedimo pobedu“.

Šta je ekipi u svlačionici rekao trener Milan Tomić?
To je najbolje njega da pitate. Samo nam je poručio da ostanemo smireni i fokusirani. Nema tu šta novo da se izmisli“, završio je Čović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Filip Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara