"Kristijano Ronaldo"
"Kristijano Ronaldo"

CR7: Mlad, jak i spreman! Niko nas nije dobio, pa neće ni Francuzi

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.16. | 18:41

„Cela Portugalija je uverena da možemo da pobedimo“, širi optimizam as Reala pred finale Prvenstva Evrope

Kristijano RonaldoSad ili nikad. U slučaju Kristijana Ronalda sigurno ne postoji „ko zna kad“, jer u 32. godini života najbolji igrač Portugalije ima šansu da zaokruži reprezentativnu karijeru osvajanjem pehara Prvenstva Evrope.

Za dve godine, na Mundijalu u Rusiji, „krcaće“ 34, na narednom turniru Starog kontinenta već 36, tako da mu je ovo poslednja šansa da obraduje naciju.

Izabrane vesti

Detalj sa treninga PortugalacaSvestan izazova, najvećeg otkako igra za državni tim, as Reala kaže da je u potpunosti spreman za finalni okršaj sa Francuskom, u nedelju od 21.00 na Sen Deniju.
O ovome sam oduvek sanjao. Bilo bi sjajno ako bih nešto osvojio i sa Portugalijom. Držim palčeve za takav ishod, čini mi se i da moje kolege veruju da možemo da osvojimo EURO. Štaviše, cela Portugalija je uverena da možemo da pobedimo. Isto važi i za Portugalce koji žive i rade u Francuskoj“, samouveren je Ronaldo, u intervjuu za zvanični sajtu UEFA.

Kvota da pada gol iz slobodnog udarca je 7,50A onda velikodušno prepušta ulogu favorita ekipi Didijea Dešana, o čemu, uostalom, govore i kvote Kladionice MOZZART, pa je tako kec na Francuze 2,15, iks 3,20, a dvojka na Portugalce 4,40.
Francuska je favorit, jer igra na svom terenu. To je u startu velika prednost. Cela država će biti uz Trikolore. A mi smo spremni. Pokazali smo da nas nije lako pobediti. Otkako je počeo turnir još nas niko nije dobio. Nadam se da neće ni Francuzi“.

Jednu priliku je već propustio. Doduše, tad je bio na početku karijere, okružen asovima kao što su Luis Figo, Deko, Maniš, Konseisao...
„Jedinstven je osećaj naći se u finalu. Radostan sam zbog toga, jer sam želeo opet da se nađem u borbi za titulu prvaka Evrope. Prethodni put bilo je to leta 2004, kad smo kao domaćini izgubili od Grčke. Sad imam sreću da igram drugo finale EP-a. A u njemu sve može da se desi. Znamo da je preko puta nas sjajan tim, ali ovo je jedan meč i sve je moguće“.

Hoće li opet biti strelac?Ronaldo je u Francuskoj postigao tri gola (dva Mađarima, jedan Velšanima) i tako na večnoj listi najboljih strelaca EP stigao legendarnog Mišela Platinija (obojica po devet pogodaka). U nedelju ima priliku da ga nadmaši.
Ne želim da se opterećujem rekordima. Ako bude - biće. Ništa više od toga. Osećam se dobro, spreman sam, mlad i jak. Jedino što me zanima je da nastavimo sa uspesima. Ako ostanemo fuokusirani i budemo pozitivno mislili donećemo Portugaliji prvi veliki trofej“, optimista je Kristijano Ronaldo.

Ukoliko verujete da će on biti strelac i da će Portugalci slaviti možete na tu slobodnu igru da se kladite u Kladionici MOZZART. Kvota za pomenutu opciju je 7,00. Inače, Ronaldo još nije dao gol iz slobodnog udarca na velikim takmičenjima u reprezentativnom dresu. Možda pogodi baš u finalu. Ili neko drugi. Uglavnom, kvota da će na Sen Deniju gol pasti iz slobodnog udarca je 7,50.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija PortugalaPortugalmeđunarodni fudbalKristijano RonaldoEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara