Crna Gora nije Jovetić, ali biće muka u Ploeštiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.09.18. | 13:00

Desetkovani Sokolovi startuju u Ligi Nacija protiv Rumunije koja igra odlično u poslednjih godinu dana

Rumunija i Crna Gora večeras startuju u Ligi nacija. U prvom meču četvrte grupe Lige C, Sokolovi će biti lišeni pomoći standardnih igrača Stevana Jovetića, Adama Marušića, Marka Vešovića i Marka Jankovića, a izostaće i Luka Đorđević. Nema, dakle, važnih igrača. Povrede i otkazi potpuno su poremetili planove selektora Ljubiše Tumbakovića, pa su Trikolori s Karpata, uoči utakmice mnogo veći favoriti.

Crnogorci su sinoć odradili trening na stadionu u Ploeštiju pred praznim tribinama, a ista atmosfera očekuje ih i na utakmici, jer su Rumuni kažnjeni.
"Neprijatno je što nema publike, ali to su dešavanja koja su vrlo prisutna u regionu u poslednje vreme. Sve dok ne uđemo u kriterijume FIFA i UEFA sve će nas kažnjavati na ovaj način", rekao je Tumbaković.

Izabrane vesti

Rumunski selektor Kozmin Kontra se ne uzbuđuje zbog činjenice da je Crna Gora desetkovana.
"Samouvereni smo, fokusirani i svesni koliko bi nam značio dobar strart. Verujem da ćemo biti na nivou koji pokazujemo na treninzima i koji smo imali na kontrolnim mečevima. Crna Gora nije samo Jovetić, jer nijedan tim ne zavisi od jednog igrača. Sigurno nećemo biti opušteni. Ne motivišem igrače rivalom, već mi moramo sami sebi da nametnemo motiv", istakao je Kontra.

Zanimljivo, da ne beše Crne Gore pitanje je da li bi i kada Kontra preuzeo kormilo nacionalnog tima. Porazom u Podgorici pre godinu dana u kvalifikacijama za Mundijal Kristof Daum je smenjen, a nedugo potom nekadašnji desni bek je pozvan da probudi usnule igrače. Od kad je Kontra selektor ekipa je poražena samo jednom na osam susreta, a na prethodna četiri je pobedila Izrael, Švedsku, Čile i Finsku. Sa druge strane, Sokolovi se nalaze u seriji od šest mečeva bez pobede.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:45 6015 LNGRC Romania - Montenegro ug 0-2 1,55
Ukupna kvota1,55

LIGA NACIJA C - 1. KOLO

Četvrtak
Norveška – Kipar 2:0 (2:0)
/Johansen 21, 42/

Slovenija – Bugarska 1:2 (1:1)
/Zajc 40 – Kraev 3, 59/

Petak
20.45: (7,75) Litvanija (4,30) Srbija (1,45)
20.45: (1,80) Rumunija (3,40) Crna Gora (4,90)
20.45: (2,30) Albanija (2,95) Izrael (3,60)

*** kvote su podložne promenama

FotoAction Images


tagovi

Liga nacijareprezentacija Crne Gorereprezentacija Rumunijesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara