Crna Gora za opstanak, Rumunija sanja čudo

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.11.18. | 13:11

Sokolovi su trećeplasirani sa dva boda manje od Trikolora sa karpata i više ne mogu do prve pozicije, ali mogu pobedom da preskoče svog rivala i naprave podvig. Težak poraz vodi ih u diviziju D

Poslednje kolo donosi rasplet u Grupi 4 divizije C Lige nacija. Srbija ima pol-poziciju i realnu šansu da se preko Litvanije dokopa promocije u B diviziju, dok drugoplasirana Rumunija još sneva o svojevrsnom čudu i osvajanju prvog mesta. Trikolori sa Karpata imaju dva boda manje od Orlova i jasno je da im treba pobeda u Crnoj Gori. Sokolovi su trećeplasirani sa dva boda manje od Rumuna i više ne mogu do prve pozicije, ali mogu pobedom da preskoče svog rivala i naprave podvig.

Dva poraza od Srbije selekciju Ljubiše Tumbakovića su koštale boljeg plasmana, dok Rumunija još ne zna za poraz u Ligi nacija, s tim da je pobeđivala samo otpisanu Litvaniju. Eventualno slavlje Sokolova donelo bi im možda i alternativni način da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, kroz plej-of Lige nacija ako se Srbija kvalifikuje kroz redovne kvalifikacije.
"Želimo da odigramo dobru utakmicu, da se borimo. To je naš primarni zadatak, a kombinacije i kalkulacije ostavljamo u drugi plan. Cilj nam je da se na pravi način suprotstavimo Rumuniji i da nađemo neku satisfakciju za ono što smo propustili protiv Srbije", istakao je Tumbaković.

Izabrane vesti

Crna Gora bi mogla večeras i da ispadne u Diviziju D, kao najgori od četiri trećeplasirana tima. Trenutno se na mestu koje vodi u nižu ligu nalazi Kipar, a eventualni poraz Sokolova od dva gola razlike, bez datog gola, mogao bi skupo da ih košta.
"Svaka utakmica ima psihološko opterećenje, tako i ova, jer svaka utakmica ima cilj. Došli smo u situaciju da večerašnja ima status odlučujuće, ali to je normalno u sportu. Samo je pitanje kako ćemo da se snađemo. Mi ćemo se truditi da držimo koncentraciju, što nismo imali u određenom delu meča u Beogradu", dodao je selektor Sokolova.

Težak je zadatak pred Tumbakovićem, koji, podsetimo, ne može da računa na tri najbolja igrača u tri linije tima, štopera Stefana Savić, vezistu Nikolu Vukčevića i napadača Stevana Jovetića.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 6011 LNC Montenegro - Romania ug 0-2 1,47
Ukupna kvota1,47

Liga nacija divizija C, Grupa 4

Utorak
20.45: (2,90) Crna Gora (2,90) Rumunija (2,75) 
20.45: (1,12) Srbija (9,00) Litvanija (20,00)

Poredak trećeplasiranih u diviziji C

Foto: Reuters


tagovi

Liga nacijareprezentacija Rumunijereprezentacija Crne Goresportsko klađenjeLjubiša Tumbaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara