Crnogorska stena na sredini terena - da li je Partizan dobio novog Raću Petrovića?

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 13:14

Aleksandar Šćekić pružio odličnu partiju u večitom derbiju

Napadač Rikardo svakako je zbog gola bio glavni junak Partizanove ekipe u remiju u 158. večitom derbiju, ali je epitet diskrenog heroja poneo crnogorski reprezentativni vezista Aleksandar Šćekić. Iako su mnogi navijači crno-belih bili iznenađeni kada je, na insistiranje Zorana Mirkovića, pred kraj avgusta stigao iz Genčlerbirligija u Humsku, visoki Beranac je u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala definitivno pokazao da zaslužuje dres Partizana.

Kao jedan od četvorice debitanata startera u timu Partizana na večitom derbiju, bio je pod posebnom lupom i, naravno, postavljalo se pitanje kako će se snaći i izboriti sa pritiskom. I već posle uvodnih desetak minuta pokazao je Šćekić da je hladan kao špricer, kao da iza sebe ima "gomilu" ovakvih utakmica. Ušao je u ogroman broj duel, kako u vazduhu, tako i na zemlji i dobio najveći broj njih.

Izabrane vesti

Iako na prvi pogled možda deluje sporo, Šćekić je to u pojedinim situacijama kompenzovao dobrim postavljanjem. "Isekao" je veliki broj Zvezdinih napada, dobio bitku sa Zvezdinim fudbalerima koji na papiru svi redom imaju "jače biografije" i na na neki način potvrdio onu crnogorsku izreku da "boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka".
"Imali smo dosta šansi, čini mi se da su oni očistili tri, četiri lopte sa gol linije. Verujem da smo mogli još više, pokušali smo da pobedimo i zaista smatram da smo bili bolji rival u večitom derbiju", kazao je Šćekić u oceni nedeljne utakmice u Humskoj.

Objasnio je i kakav je imao osećaj kao debitant u ovakvim duelima, odnosno zašto nije osećao strah.
"Sve je bilo fantastično, imali smo pravu podršku navijača koji su nam bili 12. igrač i hvala im na tome. Siguran sam da ćemo, kako sezona bude odmicala biti još bolji i podizati formu".

Iznenadio je Šćekić mnoge, a moguće je da su ga i rivali, verovatno nesvesno, potcenili pošto se ipak radi od momku koji prošle sezone igrao za Genčlerbirligi, a klub iz Ankare ispao je u drugu ligu. Inače, mnogi su to primetili još na njegovoj promociji u Humskoj, po konstituciji, Šćekić zaista podseća na jednog od ljubimaca navijača Partizana iz novijeg perioda, Radosava Petrovića.

A po onome što je pokazao u nedelju uveče na terenu, i igrom je podsetio na vižljastog, ali stamenog momka sa Uba. I on je svojevremeno, 2008. godine, u debiju na večitom derbiju odigrao sjajno i dobro su ga upamtili rivali. Ako Šćekić nastavi da tim putem, onda nema dileme da je Partizan definitivno dobio čoveka koji će sa autoritetom gospodariti sredinom terena. 


tagovi

Aleksandar ŠćekićRadosav Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara