"Kirilenko ponovo u Moskvi"
"Kirilenko ponovo u Moskvi"

CSKA doveo legendarnog Rusa: Kirilenko se vratio kući!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.02.15. | 11:10

„Znam da je vreme da polako razmišljam i o okončanju karijere, a mislim da je tako nešto najbolje učiniti u svom klubu i svom gradu“, poručio je dojučerašnji igrač Filadelfije

Kirilenko ponovo u Moskvi

Kod kuće je najlepše! Mnogo se šuškalo prethodnih dana o povratku Andreja Kirilenka u moskovski CSKA, a sada je ta priča dobila epilog i Armija ogromno pojačanje za juriš na evropski tron. Legendarni Rus potpisao je ugovor sa moskovskim gigantom do kraja sezone i izrazio želju da u najtrofejnijem klubu Rusije okonča profesionalnu karijeru.

Izabrane vesti

Od trenutka kada je napustio redove Filadelfije 34 – godišnje krilo već je bilo viđeno kao veliko pojačanje „svog“ CSKA u kojem je do sada boravio u dva mandata. Kako sam priznaje, ponovo je tamo gde mu je najbolje.
„Srećan sam što sam se vratio u svoj omiljeni klub za koji sam igrao na početku karijere i posle još jednom. Sjajno je što mi se pružila ova šansa, sa oduševljenjem sam prihvatio ponudu. Znam da je vreme da polako razmišljam i o okončanju karijere, a mislim da je tako nešto najbolje učiniti u svom klubu i svom  gradu“, istakao je Kirilenko za zvanični sajt moskovskog kluba.

Andrej je prvi put u Moskvu stigao 1998. godine iz Spartaka iz Sankt Petersburga kao još uvek maloletni dečak, da bi se 2001. uputio u Jutu gde je proveo čitavu deceniju. U tom periodu uspeo je da zavredi poziv na Ol star 2004. godine, a nakon boravka u redovima Džezera usledio je prvi povratak kući. Sezonu 2011/2012 koja je u NBA počela lokautom Kirilenko je proveo u Moskvi, bio MVP Evrolige, ali mu ni tada nije pošlo za rukom da osvoji evropsku krunu.

Prvi mandat u CSKA

Vreme je za novi pokušaj!

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

RusijaEvropaEvroligaCSKA MoskvaAndrej Kirilenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara