©Reuters
©Reuters

Juventus pokvario Motin oproštaj od Dalare i održao mu lekciju pred prelazak u Torino

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.05.24. | 22:46

Domaćin ispustio tri gola prednosti (3:3) protiv konkurenta za treće mesto

Takmičarski gledano, Bolonja i Juventus večeras su se borili samo za epitet trećeg tima u Italiji, beznačajan pri podeli evropskih viza jer će oba kluba učestvovati u narednoj sezonui Lige šampiona. Ipak, susret na stadionu Renato Dalara ostraće u arhivi oba kluba upisan kao istorijski. Iz perspektive Rosoblua, susret protiv torinskog kluba bio je poslednji na domaćem terenu sa Tijagom Motom na klupi, dok je za Staru damu gostovanje Bolonji predstavljalo prvi izazov od rastanka sa Masimilijanom Alegrijem.

Poslednji susret 37. kola Serije A fudbalska javnost gledala je kao duel sadašnjeg i gotovo izvesno budućeg tima Tijaga Mote kojem je Juventus održao važnu lekcijupre nego što ga i zvanično angažuje kao dugoročnu opciju na klupi. Strateg koji je uspeo da donese najveći uspeh Bolonji decenijama unazad, aktuelnog proleća je postao želja brojnih klubova, međutim na Apeninima se uveliko priča da je upravo Mota naredni trener Stare dame.

Izabrane vesti

U nameri da se trgnu iz letargije čelnici torinskog kluba rasdtali su se sa Alegrijem odmah posle osvojenog Kupa Italije, bez želje da istrpe šefa stručnog štaba još dva kola, te su uz privremeno rešenje na klupi u vidu Paola Montera izašli na poslednje gostovanje u sezoni.

Bio je Juventus u drugom planu večeras. Domaća publika je došla da pozdravi generaciju koja je donela Ligu šampiona u Bolonju, da im pošalje poruku zahvalnosi. A Motini izabranici su se odužili dominantnom igrom 75 minuta koje su ukrasili sa tri gola. Prednost koja je delovala nedostižno ispostavila se kao nedovoljna, a promene 15 minuta pre kraja utakmice preuranjene, te je torinski klub otkinuvši dva boda očitao lekciju verovatno narednom strategu Bjanokonera (3:3).

Pogoci Kalafiorija u drugom i Kastra u 11. minutu, delovali su kao najava debakla u režiji domaćina, koji je je i pored dva gola prednosti na odmor otišao kao tim koji je imao više razloga za žal. Nizali su igrači Bolonje šanse, bez namere da dozvole rivalu da dođe do daha, te je Juventus kraj prvog poluvremena dočekao bez udarca u okvir gola.

Košmar stare dame nastavio se i u drugom poluvremenu, posle samo osam minuta igre, novim pogotkom Kalafiorija. Pogled ka rivalu na konopcima bio je dovoljan da se Mota prerano opusti i posegne za izmenama nekih od nosilaca igre, a odnos snaga u potpunosti se promenio izlaskom Kalafiorija i Frojlera.

Promešane karte domaćina Juventus je iskoriastio da pokvari žurku na stadionu Renato Dalara, te je Staru damu u život vratio Kjeza golom u 76. minutu. Pogodak ofanzivca probudio je anemične goste, pa su u dva minuta Milik i Jildiz potpuno istopili zaostatak i potpisali remi.

Remijem, Bolonja je ostala na trećem mestu zahvaljujući boljoj gol razlici, te će na gostovanju Ženovi imati treće mesto u svojim rukama, dok će Juventus tačku na takmičarsu godinu staviti pred svojom publikom, protiv Monce.

SERIJA A – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Fiorentina - Napoli 2:2 (2:1)

/Biragi 40, Nzola 42 - Rahmani 8, Kvarachelija 57/

Subota

Leče - Atalanta 0:2 (0:0)

/De Ketelare 48, Skamaka 53/

Torino - Milan 3:1 (2:0)

/Zapata 26, Ilić 40, Rodrigez 46 - Benaser 55 penal/

Nedelja

Sasuolo – Kaljari 0:2 (0:0)

/Prati 71, Lapadula 90+1 pen/

Monca - Frozinone 0:1 (0:1)

/Šedira 9/

Udineze - Empoli 1:1 (0:0)

/Samardžić 90+14 penal - Nijang 90 penal/

Inter - Lacio 1:1 (0:1)

/Damfris 88 - Kamada 32/

Roma - Đenova 1:0 (0:0)

/Lukaku 79/

Ponedeljak

Salernitana - Verona 1:2 (0:2)

/Suslov 22, Folorunso 45+3 - Mađore 90/

Bolonja - Juventus 3:3 (2:0)

/Kalafiori 2, 53, Kastro 11 - Kjeza 76, Milik 83, Jildiz 74/



tagovi

BolonjaJuventusItalijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara