""
""

Čubrilo: Uradio bih više da nije bilo povreda, Partizan i sad ima snagu za trofeje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.03.15. | 10:39

Nekadašnja "sedmica" crno-belih radi u Partizanovoj školi košarke, ne dolazi često na utakmice, ali prati sve partije šampiona Srbije

Navijači Partizana dobro se sećaju kako je sredinom 90-tih godina "bljesnuo" Aleksandar Čubrilo. Nekadašnja "sedmica" crno-belih umela je tih sezona da u Evroligi pruži sjajne partije protiv najvećih timova Starog kontinenta, a kruna uspeha te generacije bio je plasman na Fajnal for 1998. godine.

Čubrilo je 2001. godine otišao iz beogradskog kluba sa ukupno osam osvojenih trofeja, ali utisak je da nikada nije dostigao ono što je mogao, pre svega zbog problema sa povredama.
"Zbog nekih zdravstvenih problema verovatno nisam napravio veću karijeru. Na vrhuncu karijere sam imao dve operacije, bilo je problema i sa kolenom i sa leđima", rekao je Čubrilo, koji je posle Partizana igrao za Samaru, Vojvodinu, Avalu Adu, Radnički i Gisen.

Izabrane vesti

Čubrilo je naveo da retko dolazi na utakmice, ali da i dalje, kad god stigne, prati partije košarkaša Partizana.
"Verujem da, kao i svake godine, Partizan ima kvalitet i snagu da se bori za trofeje. Naravno, mislim da je potrebno još malo vremena kako bi se potpuno uigrala ekipa, pogotovo sad kada je došao novi plejmejker", kazao je on.

Čubrilo je nedavno učestvovao u akciji "Grobari za nas" u Pioniru, a prihod od prodaje karata za tu revijalnu utakmicu otišao je kao pomoć klubu.
"Sve je bilo stvarno izuzetno lepo, mislim da je ova akcija uspela. Drago mi je što je došlo mnogo navijača, ali i što sam video neke stare saigrače. Na neki način smo uspeli da vratimo vreme", navela je bivša "sedmica" Partizana.

On je ipak ostao u omiljenom sportu, pošto već nekoliko sezona radi u Partizanovoj školi košarke.
"Radim sa decom, treniram ih u mlađim kategorijama Partizana, tako je bilo i proteklih godina. Interesantno je raditi sa najmlađima. Moram da priznam da je kod klinaca manja zainteresovanost za košarku nego ranije, morali bi da radimo na tome", zaključio je Čubrilo koji je 1997. godine sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

(FOTO: MN Press)

tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaAleksandar Čubrilo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara