"Slavlje Okazakija i Mahreza"
"Slavlje Okazakija i Mahreza"

Čuda su moguća: Neverovatni Lester prvi za Božić, a zna se šta to u Engleskoj znači (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.15. | 18:04

Senzacionalni tim Klaudija Ranijerija slavio i na Gudison parku, šest penala svirano ovog popodneva, Totenhem i Kristal Palas ciljaju Ligu šampiona, a šta tek radi Bormut...

Slavlje Okazakija i MahrezaNezaustavljivi su! Svi koji su priželjkivali pad Lestera moraće da sačekaju katolički Božić i gostovanje Liverpulu. Najmanje do tad, tim Klaudija Ranijerija gledaće sve rivale sa vrha Premijer lige i hrabriti se tradicijom koja kaže da su četiri od poslednjih pet prvaka Engleske bila prva na taj praznik. Čudesni niz ekipe koju je malo ko video među prvih pet, a kamoli kao lidera, produžen je na Gudison parku, gde je najveća senzacija evropskog fudbala ove godine priredila još jednu - 3:2.

Ako je neko sumnjao u mogućnosti napadačkog tandema Džejmi Vardi - Rijad Mahrez moraće da povuče reč posle još jednog meča u kome su bili potpisnici velikog trijumfa. Prvi je izborio penal sredinom drugog poluvremena koji je, maltene, prelomio utakmicu, a drugi iskoritio ne samo taj, već i onaj dosuđen u prvom delu, posle pada Šinđija Okazakija. Japanski vezista je na kraju postigao i treći gol za svoj tim i tako mu omogućio da slavi četvrtu vezanu pobedu u gostima. Štaviše, na sve četiri dao je po tri gola!

Izabrane vesti

Nisu samo jedanaesterci - kojima je Mahrez stigao do 13. pogotka u sezoni - bili lična karta Lestera. Frenetična borbenost, napadi sa svih strana kad je trebalo, lukavstvo Vardija koji je mučio odbranu Martinezove ekipe sve vreme, ali i upornost da se odbrane u trenucima kad je Everton pritisnuo u završnici omogućili su Lisicama popodne za pamćenje. I prvu pobedu na Gudison parku u istoriji Premijer lige.

Veliki kiks Mančester junajteda protiv Noriča iskoristili su Totenhem i Kristal Palas, probivši se na deobu četvrtog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Londonski klubovi bili su sigurni na gostovanjima, s tim da su za nijansu ubedljiviji bili Petlovi. Totenhem se oslonio na kontranapade i u razmaku od samo dva minuta i 50 sekundi bacio na konopce neubedljivu odbranu Sautemptona. Tinejdžersak senzacija Ali Deli upisao je asistenciju i gol, ali potez utakmice izveo je Hari Kejn. U nezadrživom prodroru izdržao je dvojicu igrača na ramenima, predriblao Van Dajka i smirenom egzekucojom preko Gazaniđe postigao čak deveti gol na poslednjih 11 utakmica. Dušan Tadić igrao je 64 minuta za domaći sastav.

Bio je to sedmi vezani meč Totenhema bez poraza na strani, gde sjajno igra i Kristal Palas. Posle trijumfa nad Liverpulom i remija sa Evertonom, momci Alana Pardjua uspeli su da na stadionu Britanija neutrališu pritisak Stouka i pogocima u završnicama oba poluvrmeena ostvare rezultat koji im omogućava da razmišljaju i o plasmanu u evropske kupove.

Čudesni Bormut vezao treću pobedu. Posle senzacionalnih trijumfa nad Čelsijem i Mančester junajtedom, novajlija u Premijer ligi uzeo je meru i Vest Bromvič Albionu, u još jednom susretu odlučenom - penalom. Tri minuta pre kraja Hotrons je utišao Čarli Danijels.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Subota:

Vest Bromvič Albion - Bormut 1:2 (0:0)
/Mekoli 79 - Smit 52, Danijels 87 pen/

Stouk - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Krkić 76 pen - Vikam 45+1 pen, Li Čung 89/

Everton - Lester 2:3 (1:1)
/Lukaku 32, Miralas 89 - Mahrez 27 pen, 65 pen, Okazaki 69/

Mančester junajted - Norič 1:2 (0:1)
/Marsijal 66 - Džerom 38, Tetej 54/

Čelsi - Sanderlend 3:1 (2:0)
/Ivanović 5, Pedro 12, Oskar 50 pen - Borini 53/

Sautempton - Totenhem 0:2 (0:2)
/Kejn 40, Ali 43/

18.30 Njukasl - Aston Vila

Nedelja:

14.30 Votford - Liverpul
17.00 Svonsi - Vest Hem

Ponedeljak:

21.00 Arsenal - Mančester Siti

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

StoukŠinji OkazakiSautemptonRijad MahrezPremijer ligaLester SitiKristal PalasKlaudio RanijeriEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara