Čuka u ekskluzivnom klubu - kako poniziti Partizan! Bivši đaci uništili crno-bele, Bojićeva dva, tačka Mudrinskog (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.04.18. | 20:19

Brđani upisali izuzetno vredan trijumf u prvoj utakmici polufinala Kupa - 4:2

Partizan na levoj nozi - Čukarički na levoj strani. U tu rečenicu staju dešavanja sa izuzetno dinamične i uzbudljive prve polufinalne utakmice Kupa Srbije, posle koje su Brđani znatno bliži završnoj predstavi, jer su u napadu odigrali perfektno, iskoristivši sve šanse, na kraju dočekavši poklon koji im je zapakovao levi bek gostiju Slobodan Urošević - 4:2.

Iako osakaćena kadrovskim problemima (bez suspendovanih Stevanovića i Puškarića, a povređenog Zorića), ekipa Nenada Lalatovića označila je Miroslava Vulićevića potencijalnim slabim mestom u gostujućem sastavu, napala ga sa svih strana i profitirala, jer je većinu napada gradila baš po strani koju je trebalo da pokriva iskusni kapiten Parnog valjka. Još na večitom derbiju se moglo primetiti da je desni bek u ozbiljnom padu forme, a taj tutisak podebljan je ove srede na Banovom brdu, pošto su Miroslav Bogosavac i Nemanja Belaković - obojica ispisnici Partizanove škole fudbala - pravili dar-mar po levoj strani Čukinih napada, u potpunosti nadvisili Vulićevića i kreirali bili ponajbolji pojedinci u pobedničkom sastavu.

Izabrane vesti

Kakva pokretačka snaga domaćina leži na tom delu terena videlo se s kraja prvog i početkom drugog poluvremena. Bogosavac i Belaković su doslovce uništili Partizanov bok, spremili najpre zicer Asmiru Kajeviću, zatim i Petru Bojiću, a te zicere ne bi smeli da promaše ni fudbaleri manjeg rejtinga od onih koji nose dres Čukaričkog, lako su matirali prinudnog golmana crno-belih Marka Jovičića (branio umesto Vladimira Stojkovića, povređenog na zagrevanju) i omogućili domaćinu da stekne prednost kakvoj se, verovatno, ni sam nije nadao.

Ako su ta dva gola pala posle akcija po levoj, prvi i poslednji predstavljaju Čukinu minijatru sa suprotne strane terena: desni bek Sava Radić je „izbacio“ Petra Bojića, a jedan od fudbalera sa najdužim stažom u belom dresu prevario najpre štopera Nemanju R. Miletića, pa i golmana Jovičića i tako nagovestio demoliranje Parnog valjka. Još kad se opštoj anarhiji u odbrani aktuelnog vlasnika duple krune pridružio Slobodan Urošević, "prodajom" lopte u drugom minutu nadoknade vremena (Ognjenu Mudrinskom ostao lakši deo posla) postaje jasno da da je Lalatović taktički "poništio" Đukića, gađajuči ga tamo gde je najtanju.

Te akcije, iako suštinski jesu kontre i greške, pokazale su da Lalatović za razliku od većine superligšakih ekipa želi da se nadigrava, primetna je bila pismenost njegovih izabranika u svakom ataku, smisao šta da se radi i kako da se rival napade. A posledica je članstvo Čukaričkog u ekskluzivnom klubu timova koji su ove sezone dali tri ili više golova crno-belima (Olimpijakos i Voždovac u Humskoj po 3:1, odnosno Dinamo u Kijevu 4:1).

Četiri primljena gola i katastrofalna igra odbrane u drugi plan su bacili utisak da je Paritizan u polju bio daleko organizovaniji nego pre samo četiri dana kad je, maltene, bez ispaljenog metka, poražen u večitom derbiju. Bez Marka Jankovića (ušao u drugom poluvremenu), a sa Zoranom Tošićem, crno-beli su imali ideju i plan, ali su pre svega imali izuzetno raspoloženog Danila Pantića. Pozajmljeni vezista Čelsija plesao je terenom, posebno u prvom poluvremenu, preuzimao odgovornost na sebe, izvlačio crno-bele iz problema, centrirao za prvo izjednačenje (autogol Sava Radića, lopta ga pogodila u butinu posle kornera), sam se postarao za drugo, minijaturom u finišu prvog poluvremena nadmudrivši dvojicu defanzivaca domaćina i golmana Nemanju Beljića.

Čuvar mreže Čukaričkog jedan je od junaka svog tima, jer je u završnici meča, u kome je Miroslav Đukić poslao na teren Marka Jankovića i Đorđa Ivanovića, sprečio Zorana Tošića (sjajno izveden slobodan udarac) i novajliju iz Spartaka (niz sjajnih poteza, osim poslednjeg) donese izjednačenje koje je Partizan igrom možda zaslužio, ali su ga je još jedna bleda partije Leandrea Tavambe i bolja realizacija Ognjena Ožegovića koštali boljeg rezultata.

Posebno kad se ima u vidu da je Urošević neshvatljivom greškom u nadoknadi otvorio Čukaričkom vrata finala.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 4:2              

/Bojić 2, 55, Kajević 40, Mudrinski 90+2 - Radić 20 ag, Pantić 44/

Beograd
Stadion: Čukaričkog
Sudija: Petar Piper
Žuti kartoni: Docić, Milić (Čukarički), Pantić (Partizan)

ČUKARIČKI: Belić - Radić (od 46. Veličković), Đurić, Kopitović, Bogosavac - Docić, Drinčić - Belaković (od 81. Milić), Kajević, Bojić (id 75. Stojanović) - Mudrinski. Trener: Nenad Lalatović.

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, Urošević - Tošić, Zdjelar, Pantić, Đerlek (od 65. Janković) - Tavamba, Ožegović (od 71. Ivanović). Trener: Miroslav Đukić.


tagovi

Kup SrbijePetar BojićMiroslav BogosavacOgnjen Mudrinski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara