"Slavlje Igora Matića"
"Slavlje Igora Matića"

Čukarički ispred svih!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.13. | 20:56

Tim sa Banovog brda sa nepostojećeg penala došao do minimalca protiv Slobode pa će nedelju provesti na čelu Superlige?!

Slavlje Igora MatićaMimo svih očekivanja, ali posle dva uvodna kola Superlige povratnik u elitu Čukarički jedini je tim sa maksimalnim učinkom u prvenstvu Srbije?! Tim sa Banovog brda je u drugom kolu Superlige savladao Slobodu iz Užica sa minimalnih 1:0, pa će narednu nedelju provesti sa oreolom lidera šampionata oko glave.

Iako ne bi bilo nezasluženo da se Sloboda u Užice vratila neporažena. Štaviše. Bila je potpuno ravnopravan rival Čuki, u jednom delu utakmice čak i vidno bolja, ali ju je porazio kriterijum sudije Dejana Santrača.

Izabrane vesti

Jedini gol na meču je, naime, postignut u 31. minutu posle navodnog prekršaja Darka Lovrića nad Slavoljubom Srnićem. Iako je utisak da je Lovrić bio žrtva, a ne agresor, jer je Srnić đonom krenuo u napad.
"Koji penal? Ja sam bio tu, ali nisam video penal", zapitao se posle meča trener Slobode Ljubiša Stamenković i jasno iskazao stav o Santračevoj odluci.

Bilo kako, Igor Matić je preuzeo odgovornost, golman Slobode Dejan Ranković je iskusno pročitao njegovu nameru, ali mu se lopta nekako izmigoljila ispod ruke i završila izda njegovih leđa.Igor Matić postiže gol

Čuka je potom postupila pametno i nije se odmah povukla na svoju polovinu terena, pa je do sredine drugog dela igre imala šanse i da overi pobedu. Pre svih Filip Stojković, koji je u 74. minutu dobio duel sa Lovrićem, pretrčao Rankovića, ali je šutirao pored praznog gola.

Mogao je taj promašaj skupo da košta domaće, jer je Sloboda u finišu igrala viktoriju pred golom Čuke, ali nikako nije uspevala da probije bedem pred Borivojem Ristićem.

U sudijskoj nadoknadi Čuka je još jednom imala sjajnu šansu za 2:0, ali je Dragoljub Srnić sa 15 metara šutirao iznad prečke, iako su ga čuvari ostavili potpuno samog.

Bez obzira, Čuka je upisala i drugu pobedu, a pritom je uz Radnički iz Niša jedina ekipa čija odbrana još nije kapitulirala.

ČUKARIČKI – SLOBODA 1:0 (1:0)
/Matić 31pen/

Stadion: Čukaričkog;
Gledalaca: Oko 4.000;
Sudija: Dejan Santrač;

Čukarički: Ristić, Stojković, Ostojić,  Pijasentin, Pavlović, D. Srnić (od 93’ Stamenković), Matić, Todorović, Brežančić, S. Srnić (od 89’ Sekulić), Stojiljković (od 81’ Krčmarević);

Sloboda: Ranković, Vasilić, Lovrić, Bajić, Gojković, Knežević (od 87’ Žeravica), Pejović, Okuno (od 66’ Purić), Galvao, Pilipović, Jovanović (od 58’ Krstić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar PejovićČukaričkiIgor MatićSlavoljub Srnićsloboda užiceSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara