"Slavlje Mirosavljevića i saigrača"
"Slavlje Mirosavljevića i saigrača"

Čukina poruka u 91. minutu – ne damo Evropu!

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.03.14. | 19:05

Nenad Mirosavljević golom i asistencijom zaslužio epitet igrača utakmice. U Nišu Saša Stojanović srušio otpor OFK Beograda

Slavlje Mirosavljevića i saigračaNovi Pazar se ponadao, Javor se isprsio koliko je mogao, ali treće mesto Čukaričkog na tabeli nije plod slučajnosti. Tim sa Banovog brda je u 20. kolu Superlige otpisao i goste iz Ivanjice i pobedom od 2:1 (1:0) sačuvao biciklističkim rečnikom "žutu majicu" pred nastavak trke za evropsku vizu.

I nisu samo tri boda ono što može i treba da raduje Vladana Milojevića, već i način na koji je Čuka stigla do bodove.

Izabrane vesti

Naime, do 60. minuta neprimetni Borko Veselinović je na trenutak eksplodirao, slalomom prošao pored trojice igrača domaćeg tima i kao na tacni uposlio Đorđa Ivelju, koji je anulirao raniji pogodak Nenada Mirosavljevića.

Ali, iskusni vuk kakav je Mirosavljević znao je da nije gotovo dok sudija ne odsvira kraj.

Petar Bojić je početkom sudijske nadoknade povukao napad Čuke, dodao do Mirosavljevića, a ovaj odmah loptu prosledio rezervisti Stefanu Dimiću, 20-godišnjem momku koji izrasta u pravog džokera Milojevića - 2:1 za ostanak na evropskom kursu!
"Javor se pokazao kao dobar tim. Jedan od boljih koji je gostovao na našem stadionu. Bili su jako agresivni i to nas je iznenadilo. Na kraju smo imali i sreće da damo taj gol i osvojimo tri boda. Ne bi bilo nezasluženo ni da je završeno bez pobednika", rekao je posle meča Milojević, a previše nezadovoljan nije bio ni Slavenko Kuzeljević, šef struke Javora.
"Ne mogu da budem nezadovoljan i pored poraza. Svojim igračima govorim da je poraz kada ne daš sve od sebe. Bilo je grešaka, ali zalaganje i igra u većem delu utakmice su bili na visokom nivou. Nismo uspeli da osvojimo taj bod koji bi nam značio više na psihološkom planu nego u rezultatskom, ali se okrećemo narednim utakmicama i borbi za opstanak u Superligi".

U Nišu je epitet junaka meča poneo Saša Stojanović, koji je dirigovao pobedom Radničkog nad OFK Bogradom od 2:1. Prvo pas kao na tacni za Radoša Bulatovića i vođstvo od 1:0, a potom i minijatura i poluvolej za 2:1 već u 15. minutu.

Romantičari su, doduše, uspeli da se na vreme vrate u život, pošto je Aleksandar Čavrić fenomenalnim golom iz slobodnog udarca smanjio zaostatak u 25. minutu. Kasnije je još nekoliko puta opasno zapretio pokazavši da je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u Superligi, ali se Radnički odbranio i nastavio da sanja san o povratku na evropsku scenu.

Čuka je pet bodova ispred, a do kraja prvenstva ostalo je još 11 utakmica. Ali, isti cilj imaju i Novi Pazar, Jagodina i Vojvodina.
"Nas već naredne nedelje očekuje ta Vojvodina", kratko je prokomentarisao kormilar Nišlija Bojan Stamenković.

Povratnika na klupu OFK-a Zlatko Krmpotić, sa druge strane, očekuje grčevita borba za opstanak.
"Bodovi su nam bili neophodni, ali su nas brzi golovi domaćina presekli. Sama utakmica je bila prava takmičarska, tvrda i borbena, a na kraju je domaćin zasluženo slavio". 

SUPERLIGA – 20. KOLO:

Radnički 1923 – Rad 2:1 (2:0)
/Beljić 41, Spalevi1ć 45+1 - Simić 76/

Novi Pazar – Vojvodina 2:0 (2:0)
/Arsenijević 22 penal, 42/

Spartak – Jagodina 1:1 (0:0)
/Milić 66 - Lepović 59/

Voždovac – Napredak 3:1 (0:1)
/Babović 47, Sekulić 56, Pavićević 67 - Gavrić 39/

Donji Srem – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Pečnik 21/

Partizan – Sloboda 1:0 (0:0)
/Ilić 83/

Radnički Niš – OFK Beograd 2:1
/Bulatović 6,

Čukarički – Javor 2:1  (0:0)
/Mirosavljević 39, Docić– Ivelja 60/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaStefan DimićRadnički NišSrbijaSaša StojanovićOFK BeogradNenad MirosavljevićJavorČukaričkiAleksandar Čavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara