""
""

Čukina rapsodija trajala 21 minut: Mandić ekspresno zaludeo Kazahstance, ali je Ordabasi izbegao nokaut (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.16. | 15:45

Brđani ekspresno srušili sve nade Ordabasija, ali kasnije nisu uspeli da obezbede novu pobedu - 3:3

Dobio je Čukarički po koeficijentu najtežeg mogućeg rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali se čini da Brđani gotovo nijedan tim u poslednje tri sezone nisu lakše eliminisali od kazahstanskog Ordabasija. Naveće zasluge za to idu na račun šefa struke Milana Lešnjaka, koji je odlično pripremio ekipu za oba meča, a posebno za drugi, koji je rešen za svega 21 minut igre. Ipak, iako je tada vodio sa ubedljivih 3:0, Čukarički nije uspeo da zabeleži još jednu pobedu,  ali ukupnim trijumfom od 6:3 odlazi u drugo kolo gde ga najverovatnije čeka mađarski Videoton - 3:3 (1:3).

Izabrane vesti

Goste je na sjajan način u ovu utakmicu uveo Staniša Mandić, koji je sa dva pogotka i asistencijom u korenu sasekao golgeterski post iz prošle sezone. Crnogorski reprezentativac je prvi put bio na mestu u 10. minutu, kada je krunisao odličan centaršut Nikole Jankovića, dok je četiri minuta kasnije odlično umakao presporoj odbrani domaćeg tima i na rutinski način matirao Sergeja Bojčenka. Ipak, njegov sjajan učinak na ovoj utakmici ne bi bio kompletan da nije bilo prave majstorije iz 21. minuta. Izlomio je prošlogodišnji zlatni Orlić svog čuvara na levom boku, a onda ostavio loptu na tacnu Asmiru Kajeviću, kome nije bilo teško da zatrese mrežu Ordabasija.

Međutim, Čukarički je počeo da gubi kontrolu utakmice u finišu prvog poluvremena, a taj pad nastavljen je i drugom poluvremenu. Ekipa Bahtijara Bajseitova dobila je krila u nadoknadi prvog dela igre, kada je raspoloženi Aleksandar Gejnrih pronašao rupu u živom zidu gostiju i vratio Ordabasi u igru. Bajseitovu je bilo jasno da je pogrešio sa izborom tima, pa su već na početku drugog poluvrema u igru ušli do sada standarni Filip Kasalica i Gogita Gogua.

Prvi problemi za Lešnjakov tim nastali na isteku časa igre, kada je van terena zbog povrede morao najbolji igrač meča Staniša Mandić, a na terenu se našao junak prve utakmice Igor Matić. Čukarički je tako dobio sigurnost u predaji lopte, ali izgubio na brzini po bokovima, koja je stvarala velike probleme domaćinu tokom prvih 45 minuta. Veliki pad koncetracije se na najbolji način mogao videti u 67. minutu, kada je Srnić povukao niz grešaka odbrane Čukaričkog nakon prekida, a lopta je posle nekoliko odbitaka došla pred noge Tungušbajeva i pitanje pobednika je ponovo bilo otovreno.

Gosti su tek tada zaigrali oprezno, stali na loptu i onemogućili rivala da napada u naletima, a sve je moglo da bude rešeno u 79. minutu, kada je sam pred Bojčenka izašao Kajević, ali je on malo zakasnio sa udarcem, pa je iskusni čuvar mreže uspeo da ukroti njegov pokušaj. Samo pet minuta kasnije veliku šansu da obezbedi pobedu svom timu propustio je i Saša Jovanović, pa je usledila kazna i to u trećem minutu nadoknade, kada je Jerlanov postavio konačan rezultat.

U drugom kolu sledećeg četvrtka Čukarički će najverovatnije ići u goste Videotonu, koji večeras od 19 časova brani 3:0 u Moldaviji protiv Zarije.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Super ligStaniša MandićSrbijaMilan LešnjakČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara