""
""

Čukarički zgromio autsajdera iz Andore, neka se spremi čudo iz sela podno Alpa

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.07.14. | 21:58

Crno-beli na Banovom brdu deklasirali Santa Huliju sa 4:0 i prkatično overili plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope gde ih čeka najveća senzacija austrijskog fudbala u prošloj sezoni

Čukarički je doneo Srbiji prve UEFA bodove u sezoni 2014/15, deklasirao Santa Huliju iz Andore sa 4:0 i praktično zakazao duel u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv austrijskog Grediga. Crno-beli su na Banovom Brdu pred svojim navijačima opravdali status favorita i ubedljivom igrom učinili da revanš u Andori bude formalnost.

Izabrane vesti

Blistala je ofanzivna linija Brđana. Po gol su postigli veteran Mirosavljević kojem je to bio jubilarni 20. pogodak u evro takmičenjima, zatim Bojić, Srnić i Stojiljković iz penala u nadoknadi vremena. Mirosavljević je načeo goste u osmom minutu posle asistencije Stojiljkovića, da bi potom Bojić na početku drugog poluvremena iskoristio odlično dodavanja Brežančića i duplirao prednost. Sve dileme oko pobednika su otklonjene u finišu meča. Nekadašnji Zvezdini omladinci Filip Stojković i Slavoljub Srnić su izveli akciju posle koje je Srnić upisao ime u listu strelaca. Tačku na veliku pobedu Čuke je stavio mladi reprezentativac Stojiljković sa bele tačke u poslednjim momentima meča.

U drugom kolu kvalifikacija, Čularički očekuje duel sa austrijskim Gredigom. Reč je o klubu iz sela podno Alpa koji je u prošloj sezoni bio najveća senzacija austrijskog fudbala, a trener Adolf Hiter je zahvaljujući tom sjajnom rezultatu obezbedio angažman u prvaku Red Bulu iz Salcburga. 

Čukarički - Santa Hulija 4:0 (1:0)
/Mirosavljević 8, Bojić 49, S. Srnić 89, Stojiljković 90+1/
ČUKARIČKI: Ristić - Brežančić, Ostojić, Pjasentin, Stojković - Todorović, Matić, S. Srnić (od 90. Mandić), Bojić (od 58. D. Srnić) - Stojiljković, Mirosavljević (od 77. Pavlović)
SANTA HULIJA: Koka - Munu, Fontan (od 76. Puente), Ruiz, Rodrigez - Varela, Soto, Spano, Perez, Kabezeras, Sera - Puente


tagovi

Nenad MirosavljevićLiga EvropeSlavoljub SrnićSrbijakvalifikacije za Ligu EvropeČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara