"Igrači Mančestera protestuju zbog isključenja Nanija"
"Igrači Mančestera protestuju zbog isključenja Nanija"

Cunejt Čakir - državni neprijatelj broj jedan

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.13. | 09:57

Samo legenda Mančestera Roj Kin tvrdi da je turski sudija sa pravom isključio Nanija. "Pa šta on misli, da će da ima 20 metara terena samo za sebe", pita se bivši kapiten

Igrači Mančestera protestuju zbog isključenja Nanija

Kad Englezi zatrube o teoriji zavere postane toliko bučno da i mitovi postaju stvarnost. Naravno, sve to neće vratiti Mančester junajted u Ligu šampiona, ali će svakako zagorčati život Cunejtu Čakiru, turskom arbitru koji je isključenjem Nanija Realu prokrčio put do pobede i preokreta na Old Trafordu.

Izabrane vesti

Samo nekoliko sati kasnije internet je poplavljen uvredama na račun Čakira, koji je, kako se ispostavilo, navijač madridskog Reala! Barem tako tvrde britanski mediji pozivajući se na Čakirov Tviter profil na kojem on, pored zbivanja u većini turskih klubova, prati i šta se dešava na Santjago Bernabeu, a pored toga je i osvedočeni fan Kristijana Ronalda i čitalac madridske Marke. Sve sami simboli Kraljevskog kluba.

Doduše, Čakir ni ne može da prati Mančester junajted, jer Đavoli nemaju Tviter profil.

Činjenica je, međutim, da UEFA sudijama zabranjuje da vreme provode na društvenim mrežama, pa ćemo u narednih par dana sigurno čuti kako je to lažan profil.

Grešnik NaniČakirovu poziciju ne olakšavaju ni prethodne utakmice na kojima je delio pravdu, pošto su Englezi po pravilu iz tih mečeva izlazili pognute glave. Što i nije nikakvo čudo obzirom da je Čakir prvo isključio Marija Balotelija u porazu Mančester Sitija od Dinama, pa Džona Terija u polufinalnom okršaju Čelsija i Barselone u Ligi šampiona, Stivena Džerarda u duelu reprezentacija Engleske i Ukrajine i na kraju Gerija Kejhila na Klupskom svetskom prvenstvu na kojem je Korintijans izbacio londonske Place.

Naravno, odmah su se javili i dežurni pljuvači, pa je penzionisani sudija Dermot Galager za Bi-Bi-Si rekao da je Čakirova odluka “u najmanju ruku preoštra” i da je prekršaj Nanija u najgorem slučaju za žuti karton”.
“Ser Aleks ima puno pravo da bude besan kao nikad. Ova pogrešna odluka je odredila delji tok meča”, solidarisao sa Fergusonom kolega iz Evertona Dejvid Mojes, dok je najdalje otišao bivši vezista Liverpula Ditmar Haman, koji je sigurno i preterao tvrdnjom da Nani nije zaslužio ni žuti karton?
Ni Madriđani nisu to očekivali. Niko nije tražio karton. Nani nije video Arbelou, nije imao nameru da ga udari. To nije ni za žuti karton”.

Međutim, nekadašnji kapiten Mančester junajteda Roj Kin, čovek čija reč u ovom slučaju ima mnogo veću težinu, jedini je stao u odbranu Čakira rekavši da je Turčin pravilno postupio.
“Sudija je doneo ispravnu odluku. Znam da su svi uznemireni, da smo nesrećno ispali, ali da li je Nani imao nameru da ga udari ili ne potpuno je nebitno. Ovo je opasna igra, ovo je crveni karton. Moraš da budeš svestan drugih igrača na terenu. Pa šta misli on? Da će da ima 20 metara samo za sebe?”, zapitao se večiti kontraš Kin i podsetio da Nani prvi ume da se previja po terenu i na najmanji kontakt.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Cunejt ČakirEngleskaEvropaLiga šampionaNaniReal MadridRoj Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara