"Radovan Ćurčić"
"Radovan Ćurčić"

Ćurčić: Nadam se da sam doneo dobre odluke

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.16. | 13:55

"U ovom trenutku je ovo najbolje što Srbija ima", rekao je srpski selektor

Radovan Ćurčić

Selektor Srbije Radovan Ćurčić kaže da činjenica da je pozvao četvoricu debitanata za predstojeće prijateljske utakmice sa Poljskom u Poznanju (23. marta) i Estonijom u Talinu (29. marta) nije podmlađivanje nacionalnog tima.
"Ne bih ovo nazvao podmlađivanjem, ovi igrači su sasvim zasluženo u dresu reprezentacije, zreli su da nose igru Srbije. Nijednog trenutka nećemo tražiti izgovor u podmlađivanju. Za reprezentaciju treba da igraju najbolji, bez obzira na godine. Ovo je najbolji izbor, bilo je lakih i teških odluka, a u ovom trenutku je ovo najbolje što Srbija ima", rekao je Čurčić

Izabrane vesti

Pred A selekcijom je delikatan zadatak, a toga je svestan i selektor.
"Verujem da možemo da napravimo dva dobra rezultata i da kroz ove dve utakmice vratimo veru u nacionalni tim. Bili smo ubeđeni da smo je vratili, ali nas je prethodna utakmica poremetila. Neki rizici treba da se preuzmu. Imamo ambijent koji se ne prezentuje dobro kada dođu utakmice, ne pokažemo to što imamo. Rezultatima moramo da stvaramo ambijent i niko nam neće pomoći u tome", istakao je Ćurčić, koji podvlači da se nije odrekao nijednog igrača, već se oslonio na sopstvenu procenu.

Za srpskog selektora predstojeće utakmice nemaju prijateljski karakter, već nose rezultatski imperativ jer počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.
"Kada smo birali rivale, tražili smo da budu po meri. Te dve utakmice će biti prava provera i odlična slika za ono što treba da uradimo u maju i junu da bismo što spremniji dočekali početak kvalifikacija".

Ćurčić je naveo i da pored rezultata mora da se vodi računa i o integrisanju mladih igrača.
"Tu dolazimo u disbalans u ciljevima, između rezultata i uvođenja igrača u ozbiljne obaveze. Ima mnogo promena, što smo i najavili posle utakmice sa Češkom. Na spisku su igrači koji su produkt sistematskog rada, ali su oni skrenuli pažnju na sebe u seniorskom fudbalu i ovo je odlična prilika da energijom opravdaju ukazano poverenje. Nadam se da sam doneo dobre odluke", zaključio je Radovan Ćurčić

Selektor je na kraju naveo i da će se Marko Grujić prikljčiti ekipi tek u sredu i da će biti spreman za susret sa Estonijom, a zbog obaveza u dresu Crvene zvezde koja gostuje u Novom Pazaru. 

Zanimljiva informacija iz tabora Orlova je i da je trener golmana Aleksandar Kocić napustio nacionalni tim, a da se stručnom štabu reprezentacije priključio Srđan Maksimović učitelj golmana Crvene zvezde.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbijafudbalska reprezentacija SrbijeReprezentacija Poljskereprezentacija EstonijeRadovan ĆurčićPoljskaestonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara