""
""

Čuvali se za Skoplje: Realova deca odolela Murinju do penala, Marsijal lomio kičme, Felaini se brukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.07.17. | 08:38

Prvak Evrope sa anonimusima uspeo da pobedi poluvreme u kojem je Mančester Junajted igrao sa Lukakuom, Pogbom, De Heom i ostalim velikim imenima

Možda su se čuvali za meč Superkupa Evrope u Skoplju, ali su gledaocima su svakako ostali dužni. Oko 65.000 ljudi na tribinama stadiona u Santa Klari i još milioni kraj malih ekrana nisu mogli da budu zadovoljnim onim što su sinoć pokazali Mančester Junajted i Real Madrid. Meč koji se igra u okviru Interkontinentalnog kupa šampiona je završen 1:1, a Junajted je slavio na penale 2:1 pošto je David De Hea blistao na penal lutriji. Pobeda na penale je Junejtedu donela dva boda u ukupnom bilansu…  

Izabrane vesti

Uprkos pobedi na penale, zadovoljniji od Murinja može da bude Zinedin Zidan. Pre svega, Real je bio bez Ronalda, Ramosa, ali i mladih reprezentativaca Asensija, Sebaljosa, Valjeha... U prvom poluvremenu je Zidan izveo skoro najjači sastav koji je imao na raspolaganju, dok je Murinjo startovao sa postavom u kojoj bi se Baji i Marsijal mogli nazvati starterima. I Junajtedove zerezve su se bolje snašle od Realovih zvezda poput Bejla, Modrića, Krosa, Benzeme


Real Madrid - Mančester Junajted 1:1
/Kazemiro 69 penal - Lingard 45+1/
PENALI
/Marsijal - pored gola; Kovačić - brani De Hea; Mektominej - brani Kasilja; Oskar - brani De Hea; Mhitarjan - 0:1; Kvezada - 1:1; Lindelef - brani Kasilja; Teo Ernandez - pored gola; Blind - 1:2; Kazemiro - prečka.

Real Madrid: Navas (od 46. Kasilja) - Karvahal (od 46. Ašraf), Varan (od 46. Kvezada), Načo (od 46. Manu), Marselo (od 46. Tehero) - Modrić (od 46. Kovačić), Kros (od 46. Kazemiro), Isko (od 46. Oskar) - Vaskez (od 46. Teo Ernandez), Benzema (od 46. Dani Gomez), Bejl (od 46. Franču)

Mančester Junajted: Romero (od 46. De Hea) - Fosu-Mensa (od 46. Blind), Baji (od 46. Lindelef), Džons (od 46. Smoling), Darmijan (od 77. Valensija) - Felaini, Kerik (od 46. Mhitarjan) - Lingard (od 46. Pogba), Pereira (od 46. Erera) (od 52. Mektominej), Marsijal - Rašford (od 46. Lukaku)


Po nesnosnoj vrućini kalifornijskog podneva, oba tima su pre svega vodili računa o svom golu, Real je imao više loptu u nogama, ali je Junajted imao magičnog Antonija Marsijala. Francuz je u nadokandi prvog poluvremena pokazao kakvim talentom raspolaže kada je ušao sa levog krila, zavrteo mozak Karvahalu i napravio dar-mar u odbrani prvak Evrope. Lingardu je postalo samo da podmetne nogu.

Na poluvremenu je Murinju dodao gas, uveo tešku artiljeriju poput Pogbe, De Heu, Lukakua, Erere, MhitarjanaZidan je odgovorio uvođenjem mladića iz “Kantere” i umesto da Junajted prelomi Kraljeviće i potvrdi pobedu, Realova deca su nadigrala Murinjove zvezde. To što su Kazemiro, rezervni golman Kasilja i pojačanje Ernandez bili jedina zvučna imena u timu Reala u drugom pouvremenu, dogovljno govori s kakvim timom je igrao Zidan. Neki od njih nisu ni igrači iz B tima, već iz C sekcije Kraljevskog kluba. A pokazali su da se na njih može reačunati.

Zasluženo izjednačenje je došlo pošto je Teo Ernandez iznudio penal, a Kazemiro bio siguran sa bele tačke. Potom se Felaini obrukao promašivši zicer sa pet metara i došlo se do izvođenja penala.

Izvođačima kao da je kalifornijsko sunce udarilo u glavu pa su viđena samo dva pogotka. Mladi Kvezada je dao jedini penal za Real, na drugoj strani su bili precizni Mhitarjan i Blind.  Golmani su odbranili po dva penal, ali Kazemiro je pogodio prečku i pobeda je pripala Junajtedu.

Revanš ćemo gledati u Skoplju 8. avgusta. Tada će stvaru biti mnogo ozbiljnije…


tagovi

Antoni MarsijalEngleskaMaruan FelainiPremijer ligaPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara