""
""

CVAJTA: Savić sprečio još veću katastrofu Drezdena

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.02.13. | 22:30

Ajntraht Braunšvajg spašavao bod u 87. minutu golom rezerviste Merkela. Frankfurt savladao Aue u gostima rezultatom 2:0, Kajzerslautern razmontirao Drezden uprkos dobroj partiji srpskog internacionalca Vujadina Savića

 Iako su gubili do pred sam kraj meča, golom Pjera Merkela u 87. minutu lider Cvajte izbegao siguran poraz na svom terenu... Na kraju Braunšvajg – Alen 1:1 (0:1). Domaći tim je bio bolji rival tokom čitavog meča, dok se Alen više koncentrisao na odbranu svog gola. Međutim, na samom kraju poluvremena uspeli su da postignu pogodak posle sumnjivo dosuđenog jedanaesterca, kada je Heler pao u kaznenom prostoru. Siguran sa bele tačke bio je Enriko Valentini, za veliku radost gostiju. Pokušao je Braunšvajg u nastavku da preokrene rezultat, ali je golman Alena Jasmin Fejzić u nekoliko situacija odlično reagovao. Ipak, kada su svi očekivali poraz Braunšvajga, prvi posle pet mečeva Pjer Merkel je postigao pogodak u 87. minutu i doneo bod svom timu. Bod koji ga i dalje ostavlja na prvoj poziciji sa 48 bodova. Alen je propustio veliku šansu da se približi Kajzerslauternu na trećem mestu. Trenutno su četvrti sa 31 bodom.

Boljom igrom u drugom poluvremenu Frankfurt je savladao Aue u gostima rezultatom 2:0 (0:0) i nastavio pohod ka vrhu tabele. Posle nezanimljivog prvog poluvremena, gosti su u nastavku pojačali tempo i golovima Jona Verhoneka u 62. i Janika Starka u 77. minutu zasluženo slavili na Ezgebirgstadionu. Pokušali su domaći igrači da se spasu poraza, čak su imali i igrača više poslednjih desetak minuta, ali je Frankfurt uspeo da sačuva prednost koja im je donela šesto mesto sa 30 bodova.

Izabrane vesti

Aue je, posle poraza od Kelna u prošlom kolu, još jednom razočarao svoje navijače. Ostali su na 11. poziciji sa 23 boda koliko imaju u Paderborn i Sent Pauli.

Kajzerslautern je bez većih problema savladao Drezden rezultatom 3:0. Sve je već bilo rešeno u prvih 45 minuta kada su domaći igrači preko Markusa Karla u 23. i Mohameda Idrisua u 40. minutu stekli nedostižnu prednost. U nastavku još jedan pogodak u mreži Drezdena. Ovoga puta strelac je bio Ervin Hofer u 81. minutu. Srpski internacionalac Vujadin Savić sprečio je još veću katastrofu Drezdena u finišu, kada je intervenisao sa gol linije i spasio siguran pogodak. Kajzer ostaje na trećoj poziciji sa 38 bodova, dok Drezdenu predstoji grčevita borba za opstanak pošto su na 21 utakmici sakupili samo 17 bodova i trenutno zauzimaju 16 poziciju.

CVAJTA – 21. kolo

Petak:

Braunšvajg – Alen 1:1 (0:0)
/Merkel 87 – Valentini 45 penal/

Aue – FSV Frankfurt 0:2 (0:0)
/Verhonek 62, Stark 77/

Kajzerslautern – Dinamo Drezden 3:0 (2:0)
/Karl 23, Idrisu 40, Hofer 81/

Subota:
13.00: Duizburg – Minhen 1860
13.00: Kotbus – Keln

Nedelja:
13.30: Bohum – Regensburg
13.30: Ingolštad – Paderborn
13.00: Sandhauzen – Sent Pauli

Ponedeljak:
20.15: Herta – Union Berlin

 


tagovi

AlenBraunšvajgBundesliga 2EvropaFrankfurtNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara