""
""

Da li su to crno-beli prevazišli krizu? Sad smo izašli iz mraka! Nema predaje...

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.10.15. | 18:09

Petar Grbić uverava da će šampion Srbije protiv Bilbaa igrati pametno, a Andrija Živković najavljuje slavlje i u trećem kolu Lige Evrope

Partizan je pobedio. U normalnim okolnostima to ne bi bila vest, međutim, kako crno-beli igraju nenormalnu sezonu - sa čestim posrtanjima u Superligi, a blistavim izdanjima u Ligi Evrope - onih 3:2 protiv Javora dobijaju na vrednosti. Posebno ako se zna da je prethodni prvenstveni trijumf pred svojim navijačima ostvario 29. avgusta protiv OFK Beograda.

Izabrane vesti

Na debiju Ljubinka Drulovića u ulozi šefa struke, Nikola Ninković je povukao napred asistencijom za pogodak Miloša Ostojića vredan izjednačenja, Andrija Živković još jednom solo partiturom potvrdio talenat golom za 2:1, a Petar Grbić prodorima, naročito u drugom poluvremenu, pokazao da se prethodni trener Zoran Milinković ogrešio od njega što mu ranije nije davao šansu.
Drago mi je što sam češće na terenu, isto tako mi je drago što sam konkreto učestvovao u pobedi, iznudivši penal i isključenje, ali sam najzadovoljniji što smo konačno pobedili. Iskreno se nadam da smo ovom pobedom izašli iz mraka“, komentariše Petar Grbić.

Brzonogi krilni vezista ovoga puta igrao je na levoj strani, prepustivši Andriji Živkoviću mesto na desnoj („Žile se tu bolje snalazi, a ja mogu gde god me trener stavi“), odakle je i natereo Marka Gajića da ga dvaput ruši i tako pošalje defanzivca Javora u svlačionicu pre vremena.
Na 3:1 sa igračem više smo počeli da čuvamo loptu, jer nam se dosta igrača povredilo, delovali smo i umorno, bilo je najbitnije da sačuvamo dobar rezultat. Znam da publika uvek želi da idemo napred i postignemo što više golova, međutim, mnogo je bitnije da smo u određenim situacijama bili pametni. Nadam se da ćemo takvi biti i u četvrtak u jednoj od najvažnijih utakmica jeseni“.

Grbić je sa terena opet ispraćen aplauzima, što je pokazatelj da su ga se i navijači uželeli.
Zahvalan sam publici na načinu na koji me podržava mesecima. I kad nisam igrao. Imamo izvanredan odnos, njen huk sa tribina mi je predstavlja motiv u teškim trenucima. Na primer, posle promašenog penala protiv Čukaričkog svi su mislili da se neću oporaviti, ali kad sam video sa kakvom količinom entuzijazma su me Grobari ispratili u svlačionicu znao sam da ću se vratiti“, priča Petar Grbić.

Njemu i Ninkoviću uz rame u nedelju veče bio je Andrija Živković. Bez obzira na činjenicu da nije realizovao jedanaesterac, dobio je i najmlađi debitant u reprezentaciji Srbije ovacije na otvorenoj sceni. Nekoliko puta.
Hvala Grobarima! Oni nas nose, daju nam snagu i kao što su pevali na kraju utakmice „nema predaje“, tako kažemo i mi u svlačionici da još ništa nije izgubljeno. Idemo da dobijemo svaku narednu utakmicu. Znali smo da nas čeka težak ispit protiv Javora, ali i da moramo da dobijemo tu utakmicu. Trudili smo se i rezultat je došao kao posledica zalaganja. Neke šanse smo iskoristili, neke nismo, kao ne primer ja sa penala, ali je posle 3:1 bilo dosta lakše“, samokritičan je Živković.

Andrija je protiv Javora postigao deveti gol u sezoni (ima i sedam asistencija), a i laicima je jasno da Partizan ima veće šanse da pobedi kad on igra na prepoznatljivom nivou.
Delovao je i meni gol prelepo, ušao sam kazneni prostor, šutirao, pogodila je lopta igrača Javora, mislim i da ju je golman malo kačio, pa je od prečkle ušla u mrežu“.

Još kad bi tako bilo i u četvrtak, crno-beli bi bili na korak do decenijskog sna - zimovanja u Evropi.
Sve utakmice na međunarodnoj sceni ove sezone smo igrali kako bi trebalo da ih igra Partizan. Nadam se da ćemo to ponoviti protiv Atletik Bilbaoa i da ćemo slaviti na JNA“, priželjkuje Andrija Živković.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaPetar GrbićFK PartizanAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara