""
""

Da li znate ko je Baloteli iz Niša? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.16. | 17:24

Posle tri dana košarke i dosta uzbudljivih i napetih duela, u slobodnom jutru pred finalni okršaj Partizana i Mega Leksa bilo je potrebno da se uz malo superligaškog fudbala razbistre misli. A onda se pojavio lik čiji je nadimak identičan kao prezime italijanskog nestašnog momka i sve se promenilo...

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

Odlazak u Niš na završnicu Kupa Radivoja Koraća doneo je dobru priliku da se poseti i fudbalsko gnezdo Čaira. Možda zvuči nelogično, ali posle tri dana košarke i dosta uzbudljivih i napetih duela, u slobodnom jutru pred finalni okršaj Partizana i Mega Leksa bilo je potrebno da se uz malo superligaškog fudbala razbistre misli. A možda i nema boljeg mesta za tako nešto nego u gradu gde je fudbal religija.

Počeo je i prolećni deo šampionata, Crvena zvezda je teškom mukom overila nova tri boda, OFK Beograd je prozreo u taktiku novog trenera Partizana Ivana Tomića i oteo mu tri boda, a u isto vreme dok su Romantičari rušili aktuelnog šampiona u gradu na Nišavi Radnički je dočekao Javor. Rezultat očekivan - 2:0

Ali, u srcu napada Reala sa Nišave nije bilo suspendovanog Nikole Ašćerića, već - Balotelija! Nismo bili sigurni da li smo dobro čuli nadimak, pa smo još jednom morali da proverimo. Da, bio je to Baloteli. Upućeni navijači kažu - mali je mnogo dobar, videćete. Seli smo da pogledamo meč kako bismo se i sami uverili. 

Igrao se 39. minut. Radnički je u opasnoj šansi. Saša Marjanović utrčava po desnoj strani, šalje upotrebljivu loptu u srce šesnaesterca Javora i... Gol! Baloteli je bio strelac! Prvoklasni trzaj glavom sa penala, između dva protivnička igrača.

U trenucima radosti domaće publike saznali smo i pravo ime heroja Radničkog - Miodrad Todorović. Dete Radničkog, bio je to njegov debi na Čairu. Jesenji deo sezone proveo je u niškom Konstantinu, gde se kalio i sticao iskustvo za ono što je usledilo danas. Iskoristio je šansu koju je dobio od trenera Milana Rastavca. Ali, dok radost traje, na površinu je izašla još jedna informacija - Todorović je po vokaciji krilni napadač, ne špic. Ali, zbog sasvim solidne građe, a i nedostatka adekvatnih rešenja - morao je u srce napada. I izgleda da je pronašao svoje mesto do pod suncem do kraja sezone.
"Od malena volim Radnički. To je moj klub i ovom utakmicom ispunio sam svoj dečački san - zaigrao sam u prvom timu voljenog kluba. Ovaj trenutak sam toliko dugo sanjao i ovo je nešto najlepše što mi se dogodilo. Rekao sam bio da mi je drago što sam igrao na Marakani, ali ono što sam želeo oduvek je da odigram utakmicu na svom Čairu i to mi se ispunilo", bilo je prvo što je Todorović rekao, ne skidajući osmeh s lica, čime je samo pokazao koliko malo je čoveku zaista potrebno da bi bio zaista srećan. 

Na putu do svlačionice Radničkog načuli smo da je novi miljenik navijača na Čairu umalo zaplakao kada je postigao gol?
"Jeste, zamalo se i to desilo. Kada sam postigao gol otišao sam do mojih Meraklija i oči su mi zasuzile. Bilo je to jače od mene. Ipak, jedva sam uspeo da se suzdržim".

Interesovalo nas je - zašto svi kažu Baloteli, a ne Todorović? Na konferenciji za medije čak je i trener Javora, Mladen Dodić, Miodraga oslovio prezimenom italijanskog „bed-boja“, a ne kako stoji u ličnoj karti...
"Iskreno, ne znam ni sam što me tako zovu. Kada sam bio manji tako su me stalno zvali i od tada se to zadržalo tako. Ali, imam lepo srpsko ime - Miodrag, a-ha-ha. Ono što su mi svi igrači rekli posle meča jeste da moram da ostanem hladne glave i da ne smem da se zadovoljim ovim golom, nego da mora da bude još bolje", završio je Todorović

Nije bitno šta sanjaš, bitno je da ti svaki san bude najlepša java...

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnički NišNikola AšćerićMiodrag TodorovićJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara