""
""

Dani Alves: Figo nas je namestio na žrebu, namerno nas je spojio sa Atletikom

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.03.14. | 19:54

Desni bek Barselone se osvrnuo i na kritike: “Kad pobedimo, onda je to zbog sudija - kad izgubimo, onda smo na kraju ciklusa”

U Barseloni u dobrom raspoloženju dočekuju prvi od tri važna okršaja koje će imati sa Atletikom iz Madrida do kraja sezone. Pobeda u El Klasiku je vratila osmeh na lica svima u katalonskom klubu i zapušila usta kritičarima. To je posebno obradovalo Danija Alvesa koji je danas odgovorio na kritike.
“Pre 15 dana smo izgubili utakmicu i nastao je haos od kritika. Uspeli smo da to prevaziđemo i sada svi ćute. Kada pobedimo onda se zasluge pripisuju sudijama, kada izgubimo onda svi kreću sa pričama da je ovo kraj jednog ciklusa i generacije u Barselonmi. Ljudi vode kampanju protiv nas, a mi iz jednog ciklusa ulazimo u drugi. Vidim da sada za svaki primljen gol kritikuju odbranu. To mi je drago, jer su u prethodne tri godine krivili isključivo mene”, uz osmeh je rekao Alves.

Izabrane vesti

Desni bek Barselone je priča i o žrebu za Ligu šampiona.
“Videli ste šta je Figo uradio sa rukama kada je izvlačio kuglice za žreb četvrtfinala. Naša kuglica je bila toliko vrela da je prilikom sledećeg izvlačenja morao da promeni i ohladi ruku. Nama uvek dopadne najteži žreb. Figo nas je izvukao i sa Mančester Sitijem u osmini finala. Ali, nekada morate da savladate sve najteže rivale da bi trijumfovali”, rekao je Alves povremeno se osmehujući, iako se osetila velika doza ironije u njegovim rečima.

Što se tiče sutrašnjeg okršaja protiv Atletika, Alves kaže:
“Atletiko nije Dijego Kosta kao što to mnogi tvrde. Atletiko je sjajno izbalansirana ekipa u kojoj Kosta samo postiže golove i očekuje nas jako težak meč. Ali, nadamo se džinovskom krugu ka polufinalu.

Brazilac je posebno pohvalio saigrače Ćavija i Inijestu.
“Inijesta je odavno zaslužio da ima Zlatnu loptu u vitrini. Isto važi i za Ćavija. Stvarno ne razumem to što oni nisu dobili takvu nagradu”, zaključio je Alves.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraEvropaDani AlvesLuiš FigoLiga šampionaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara