Davljenici se za slamku hvataju

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.10.18. | 13:01

Sedmi vikend NFL šampionata otvara meč u Finiksu gde na noge Arizoni stiže očajni Denver. Trener Bronkosa Vens Džozef pred smenom

Duel davljenika! Arizona i Denver otvaraju u Finiksu sedmi vikend NFL šampionata. Ne zna se ko je gori, obe ekipe samo čudo može da ostavi u igri za doigravanje. Kardinalsi imaju samo jedan trijumf, dok su gosti iz Kolorada posle dva trijumfa na startu u seriji od četiri neuspeha. Loša atmosfera je u Denveru. Treneru Vensu Džozefu je ovo poslednja šansa da ostane na kormilu Bronkosa, pa bi mogao da bude prvi trener koji je platio ceh lošim rezultatima u ovom NFL šampionatu.

Generalni menadžer nekadašnjeg šampiona Džon Elvej je izgubio poverenje u stručnjaka kome je ovo treća sezona, ali plej-of je samo misaona imenica za Denver. Pod lupom je i skupo plaćeni kvoterbek Kejsi Kinum (plata 19 miliona dolara godišnje). Ni odbrana predvođena MVP 50. Superboula Vonom Milerom nije više strah i trepet. Tračak nade za Denver je prošlonedeljni meč sa nezadrživim Remsima, kada su izgubili samo sa tri poena razlike. Nekoliko igrača tima iz Kolorada je povređena. Neće igrati iskusni kornerbek Adam „Pekmen“ Džons i Šen Rej.

Izabrane vesti

Karolina je već posle startna tri poraza promenila kvoterbeka. Iskusnog Sema Bredforda je zamenio talentovani ruki prve runde drafta Džoš Rozen, ali je on „zelen“ za nešto više. U napadu će sve da zavisi od trčanja Dejvida Džonsona, koji se ove sezone vratio posle godinu dana pauze zbog teške povrede. I domaćin ima problema sa povredama defanzivaca. Neće igrati iskusni lajnbeker Majk Lupati i sejfti Tre Boston, dok je još jedan lajnbeker Džastin Pug pod znakom pitanja.

Arizona je sva tri puta u ovom šampionatu poražena na svom terenu, a poslednja dva meča pred svojim navijačima su izgubili tesno, od Čikaga sa 16:14 i Sijetla sa 20:17. S druge strane, Denver je oba puta doživeo neuspehe na strani, i to ubedljivo, od Baltimora sa 27:14 i Njujork Džetsa sa 34:16.

Pre početka sezone ova dva tima su odigrali pripremni meč na stadionu Univerzitetata Finiks i slavio je Denver sa 21:10. Gosti su blagi favoriti, a na ovom meču ne bi trebalo da bude mnogo poena. Kvoterbekovi su veoma loši, u slaboj formi, pa bi defanzivci mogli da vode glavnu reč.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 02:20 9520 NFL Arizona - Denver up manje (42.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

NFL – SEDMI VIKEND

Petak
02.20: (2,20) Arizona (13,0) Denver (1,80)

Nedelja
15.30 Los Anđeles Čardžers – Tenesi (igra se u Londonu, na Vembliju)
19.00 Čikago – Nju Ingland
19.00 Indijanapolis – Bafalo
19.00 Džeksonvil – Hjuston
19.00 Majami – Detroit
19.00 Njujork Džets – Minesota
19.00 Filadelfija – Karolina
19.00 Tampa Bej – Klivlend
22.05 Baltimor – Nju Orleans
22.25 San Francisko – Los Anđeles Rems
22.25 Vašington – Dalas

Ponedeljak
02.20 Kanzas – Sinsinati

Utorak
02.15 Atlanta – Njujork Džajants

*** kvote su podložne promenama


Foto: Action Images


tagovi

NFLsportsko klađenjeDenver BronkosArizona Kardinals

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara