""
""

De Ćelje spakovao kofere Macariju, Parma srušila Inter (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 22:31

Bivši fudbaler Juventusa sa dva pogotka doneo Parmi veliki trijumf, trener Intera Valter Macari verovatno sve bliži otkazu

Parma nije pobedila od 21. septembra, ali večeras je na Enio Tardini došao očajni Inter i domači navijači konačno su imali priliku da se raduju trijumfu od 2:0 nad ekipom koja je pre samo četiri godine bila prvak Evrope.

Izabrane vesti

Da stvar bude gora po navijače milanskog giganta, oba pogotka za Parmu dao je Paolo de Ćelje, "dete" najvećeg Interovog rivala u Italiji, Juventusa.

Posle ovakvog rezultata u Parmi, jasno je da će trener Valter Macari teško sačuvati funkciju, a već neko vreme mu visi mač nad glavom zbog veoma loših rezultata i bledih partija.

Parma je do prvog gola došla već u petom minutu, pošto je Andrea Raspoli centrirao, a De Ćelje iz neposredne blizine zatresao Handanovićevu mrežu i rastužio nero-azure.


Pokušavao je Inter u nastavku utakmice na sve moguće načine da dođe do izjednačujućeg gola, stvorio i nekoliko pristojnih šansi za gol, ali ove sezone igrači milanskog tima jednostavno ne mogu da odgovore očekivanjima navijača.

Zdravko Kuzmanović imao je nešto slobodniju ulogu na sredini terena, ali ga je u 73. minutu zamenio Federiko Bonacoli. Odbranu Intera ponovo je predvodio bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić.

Sve dileme oko toga gde će večeras otići bodovi otklonio je sjajni De Ćelje u 76. minutu, kada se najbolje snašao u kaznenom prostoru posle nespretne reakcije odbrane Intera.

Koliko milanska ekipa ima problema u igri najbolje govori i podatak da je poslednje dve prvenstvene pobede od po 1:0, protiv Ćezene i Sampdorije ostvarila golovima iz penala.

Ovim trijumfom Parma se makar do sutra pomerila sa poslednjeg mesta na tabeli predala fenjer Kijevu koji dočekuje Sasuolo.

SERIJA A - 10. kolo:

 

Subota:

Napoli - Roma 2:0 (1:0)
/Iguain 3, Kaljehon 85/

Empoli - Juventus 0:2 (0:0)
/Pirlo 61, Morata 72/

Parma - Inter 2:0
/De Ćelje 5, 75/

 

Nedelja:

15.00: Kjevo - Sasuolo

15.00: Sampdorija - Fiorentina

15.00: Torino - Atalanta

15.00: Udineze - Đenova

20.45: Milan - Palermo

 

Ponedeljak:

19.00: Ćezena - Verona

21.00: Lacio - Kaljari

 

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

EvropaInterItalijaPaolo de ĆeljeParmaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara